Vi svarer: Kan jeg rengjøre Re-Installer Windows 10 etter oppgradering?

Windows 10 tilbys fortsatt som en gratis oppgradering for de fleste, men det er trygt å si at noen brukere er litt skeptiske til det. Brukerne har også alle slags spørsmål. Et av de viktigste spørsmålene i disse dager er om brukerne kan installere en ren kopi etter en Windows 10-oppgradering. Her er svaret.

Når Windows 10 ble først annonsert, var folk ekstremt glade da de fant ut at Windows 10 ville være gratis for alle ekte Windows 7 og Windows 8.1-brukere. Vi var alle glade da vi ble tilbudt en gratis oppgradering til det nyeste operativsystemet, men er Windows 10 virkelig gratis, eller er det bare en gratis engangsoppgradering?

Kan jeg installere Windows 10 på datamaskinen min etter oppgradering?

Ifølge Microsoft er Windows 10 gratis, og det forblir gratis for alle brukere som har oppgradert fra ekte Windows 7 eller Windows 8. Dette betyr at du kan utføre en ren installasjon av Windows 10 hvis du vil, og du vil fortsatt beholde lisens gratis.

Når du aktiverer Windows 10 gjennom oppgraderingen, er den registrert i maskinvaren din, og du kan installere den så mange ganger som du vil. Dette er ekstremt nyttig hvis du ikke vil gå tilbake til forrige versjon av Windows, og du vil ikke beholde den på harddisken din.

Du kan trygt formatere harddisken din og installere Windows 10 fra bunnen av på samme datamaskin. Husk at Windows 10 er registrert på maskinvare, slik at du ikke kan installere den på din bærbare datamaskin eller noe annet sted.

Husk også at du kan gå tilbake til Windows 7 eller Windows 8.1 hvis du ikke liker Windows 10, men dette betyr ikke at du kan installere Windows 10 på en hvilken som helst annen datamaskin som bruker lisensen din, fordi hver datamaskin får en lisens, og det lisensen er registrert på den maskinvaren selv om du ikke bruker Windows 10 lenger.

Dette er noen vanlige spørsmål som folk har om Windows 10, men hvis du er bekymret hvis du kan utføre en ren installasjon av Windows 10 etter at du har oppdatert til Windows 10, trenger du ikke bekymre deg.

Du kan utføre så mange rene gjenopprettinger gratis på datamaskinen din så lenge maskinvaren din, eller i så fall er hovedkortet det samme.

Du kan rengjøre installere operativsystemet på nytt ved hjelp av Microsofts Media Creation Tool for å lage et oppstartbart medium for å installere Windows 10. Når du setter opp bootable media, finnes det to alternativer: Utfør en ren installasjon eller oppgradering på nytt.

Hvis datamaskinen ber deg om å legge inn en produktnøkkel, velger du bare alternativet " Jeg installerer om Windows 10 på denne PCen ". Dette burde tvinge installasjonen til å fortsette, og datamaskinen din vil aktivere produktlisensen din igjen.

Du kan også rengjøre installere Windows 10 på nytt ved hjelp av Tilbakestill-alternativet i Windows 10-oppdateringsverktøyet.

Hvis du bestemmer deg for å oppgradere maskinvaren din, eller hvis du erstatter den av en annen grunn, må du kanskje kontakte Microsoft for å se om du kan overføre lisensen.

Hvis du har problemer med Windows 10, kan du sjekke løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du installerer om Windows 10, kan du sjekke ut disse veiledningene:

  • Slik installerer du Windows 10 på nytt
  • FIX: Windows 10 aktiveres ikke etter installering
  • Verktøyet Oppdater Windows gjenoppretter Windows uten ISO

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.