SOLVED: Age of Mythology starter ikke på Windows 10

8 trinn for å fikse Age of Mythology lanseringsproblemer

 1. Kjør spillet i kompatibilitetsmodus
 2. Sjekk GPU-drivere
 3. Aktiver DirectPlay
 4. Forbedre den lave oppløsningen
 5. Start systemet uten bakgrunnsprogrammer
 6. Start spillet i en vindusmodus
 7. Installer spillet på nytt og bruk en ikke-CD-versjon
 8. Gi den utvidede utgaven et forsøk

Age of Mythology er absolutt en hall of fame RTS klassiker, fortsatt veldig populær til denne dagen. Det eneste problemet med dette spillet er den utdaterte motoren og mangelen på utgått støtteprogramvare på Windows 10.

Mange AoM aficionados har hatt det vanskelig å kjøre spillet på den nyeste Windows-plattformen, og det er forskjellige grunner til det.

Hvis du sitter fast i denne feilen for en stund, må du kontrollere trinnene nedenfor.

Hva skal jeg gjøre hvis Age of Mythology ikke starter på Windows 10?

Løsning 1 - Kjør spillet i kompatibilitetsmodus

La oss starte med å kjøre spillet i kompatibilitetsmodus. Det er ikke en nyhet for Microsofts egne spill å ha problemer med nyere iterasjoner av Windows-plattformen.

Denne klassiske tittelen er like gammel som 16 år, og den ble utviklet for Windows XP. Dermed oppstår problemene på Windows 10. Windows 10 mangler sikkert, for lenge siden avviklet, drivere som ble brukt til piratkopieringsbeskyttelse tilbake i dagene. Noen av dere kan få feilen å informere deg om det.

Det er bare så mye du kan gjøre hvis det er tilfelle, men vi foreslår fortsatt at du kjører spillet i kompatibilitetsmodus. Det kan hjelpe, og det vil ikke koste, så gi det en tur.

Slik kjører du Age of Mythology i kompatibilitetsmodus og som administrator:

 1. Høyreklikk på snarveien Age of Mythology og åpne Egenskaper .
 2. Velg kategorien Kompatibilitet .
 3. Merk av for " Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for " -boksen, og velg Windows XP SP2 fra rullegardinmenyen.
 4. Nå, merk av for " Kjør dette programmet som administrator " og bekreft endringer.

 5. Prøv å starte spillet og se etter forbedringer.

Løsning 2 - Sjekk GPU-drivere

Vi kan si at dette sjelden er problemet, men må være grundig med feilsøkingen. De fleste brukere som opplevde problemer med Age of Mythology på Windows 10, hadde ingen problemer med andre spill. Likevel oppfordrer vi deg til å dobbeltsjekke GPU-driverne dine. Den generiske driveren, levert av Windows Update, vil ikke fungere noen ganger med noen spill.

Det er derfor den beste måten å eliminere drivere fra listen over mulige syndere, er å skaffe dem fra OEMs støtteside. I tillegg får du den nyeste versjonen av kontrollsenteret / panelet, slik at du kan optimalisere GPUen din bedre for individuelle spill. Og med alt vi så, begynner Age of Mythology på Windows 10 med hell i de laveste grafikkinnstillingene.

Sjekk en av disse for å få de nyeste GPU-driverne:

 • NVidia
 • AMD / ATI
 • Intel

Løsning 3 - Aktiver DirectPlay

Utdaterte spill krever visse Windows-funksjoner, et nytt spill trenger ikke. Derfor er en funksjon som DirectPlay deaktivert som standard, da Microsoft byttet til Games for Windows Live. Denne funksjonen var den delen av DirectX API, og den ble brukt til å oppdatere spill. Men i mer enn et tiår er det ute av bildet.

Age of Mythology krever at denne funksjonen er aktivert for å kunne fungere, så sørg for å slå den på. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følg instruksjonene vi oppnådde nedenfor:

 1. I Windows Search-feltet skriver du « Slå Windows » og åpne « Slå Windows-funksjoner av eller på » fra listen over resultater.

 2. Naviger ned og utvide Legacy Components .
 3. Sjekk " DirectPlay " -boksen og bekreft endringer.

Løsning 4 - Forbedre lavoppløsningen

Problemet med oppløsningen er den mest sannsynlige grunnen til at Age of Mythology ikke starter på Windows 10. Brukere som klarte å starte spillet gjorde det med minimal oppløsning. Senere kan du selvfølgelig endre oppløsningen i innstillingsmenyen i spillet, men det viktigste er å komme forbi den første skjermen.

Det er variasjoner på hvordan du gjør det, men det ser ut til at den mest vellykkede må kreve en flertrinns tilnærming. Vi sørget for å finne ut forklaringen til hele prosedyren og bringe den her for deg. Sjekk trinnene nedenfor:

  1. Høyreklikk på skrivebordssnarveien Age of Mythology og åpne Egenskaper .
  2. Under Søkefliken, se etter mållinjen.
  3. Hva du må gjøre er å kopiere og lime inn følgende linje på slutten av gjeldende oppføring:
   • xres = 640 yres = 480

  4. Lagre endringer og start spillet.

Løsning 5 - Start systemet uten bakgrunnsprogrammer

Noen tekniske kunnskapsrike brukere foreslo deaktivere alle bakgrunnsprogrammer og installere de eldre versjonene av DirectX og redistributables. Disse to vil vanligvis ikke utgjøre et problem, men siden vi allerede er dypt i forholdsregler for feilsøking, oppfordrer vi deg til å følge dem gjennom.

Først foreslår vi at du laster ned og installerer eldre versjoner av DirectX og Visual Studio C + +, som kan distribueres. Spillinstallasjonen skal inneholde oppsettfilene for alt du trenger. Etter det anbefaler vi å gi den rene støvelen et forsøk. Slik gjør du det i Windows 10:

 1. Skriv inn msconfig i Windows Search-feltet og åpne System Configuration .
 2. Under kategorien Tjenester, merk av for " Skjul alle Microsoft-tjenester " -boksen.

 3. Klikk på " Deaktiver alle " for å deaktivere alle aktive tredjepartstjenester.
 4. Nå velger du Oppstart- fanen og går til Oppgavebehandling .
 5. Forhindre at alle programmer starter med systemet og bekreft endringer.
 6. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Start spillet i en vindusmodus

Foruten den håndhevede 640 × 480 oppløsningen klarte noen brukere å starte spillet bare i vinduet. Nå er prosedyren ligner den med oppløsningen nedgradering. Du må navigere til snarveien og endre målgruppepostene ved å legge til en ekstra kommando. På samme måte kan du gjenopprette til en fullskjermmodus senere i innstillingsmenyen i spillet.

Her er hva du trenger å gjøre for å starte spillet i vinduet:

  1. Høyreklikk på skrivebordssnarveien Age of Mythology og åpne Egenskaper .
  2. Under Søkefliken, se etter mållinjen.
  3. Hva du må gjøre er å kopiere og lime inn følgende linje på slutten av gjeldende oppføring:
   • -windowed

  4. Lagre endringer.

Løsning 7 - Sett på nytt spillet og bruk en ikke-CD-versjon

Hvis du installerer om spillet, kan det også hjelpe. Også siden spillet krever installasjons-CDen for å kunne kjøre, foreslår vi å bruke en virtuell stasjonemulator av noe slag. Eller stole på andre måter vi ikke kan nevne her på grunn av sin forbindelse med piratkopiert programvare. Uansett bør du gi ominstallasjon et forsøk og se etter

Slik installerer du Mythology Age på nytt på Windows 10:

 1. Sikkerhetskopierte lagrede spill.
 2. Åpne Start, høyreklikk på Age of Mythology og velg Avinstaller .
 3. Dette vil ta deg til Avinstaller et program- avsnitt i Kontrollpanel. Fjern Age of Mythology og slett lagrede filer.
 4. Start datamaskinen på nytt.
 5. Høyreklikk på installasjonsprogrammet og kjør det i kompatibilitetsmodus for Windows XP (hvis tilgjengelig).
 6. Vent til spillet installeres og gi det et nytt skudd.

Løsning 8 - Gi den utvidede utgaven et forsøk

Til slutt, hvis du fortsatt ikke kan starte spillet, på tross av alle feilsøkingstrinn, anbefaler vi at du prøver å revidere utgaven av den elskede klassikeren. Dette spillet er optimalisert for å fungere på Windows 10, og det ser ut til at Microsoft ikke betaler mye oppmerksomhet til det 16 år gamle originale spillet.

Du kan finne dette spillet på Steam, og det burde gi samme opplevelse som det klassiske spillet, med litt forbedret grafikk og noen få nye funksjoner. Og på det notatet kan vi pakke det opp. Hvis du har flere spørsmål eller forslag, kan du gjerne fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.