Full Fix: Windows 10 slår ikke av riktig

Mange Microsoft Windows-brukere har rapportert problemer når de prøver å slå ned bærbare datamaskiner. Disse problemene har dukket opp etter at du har oppgradert til Windows 10, og selv etter å ha gjort en frisk, ren installasjon av det samme operativsystemet.

Windows 10 lukker ikke riktig, hvordan fikseres det?

Noen ganger lukker Windows 10 ikke riktig, og det kan være et stort problem, men du kan fikse dette problemet ved å gjøre følgende:

 • Windows 10 lukkes ikke etter oppdatering - Dette problemet kan oppstå hvis du har problemer med driverne. For å fikse det, må du bare oppdatere driverne til den nyeste versjonen og sjekke om det hjelper.
 • Datamaskinen vil ikke stenge Windows 10 - Mange brukere rapporterte at PCen ikke slår seg ned i det hele tatt. Dette kan oppstå på grunn av Intel (R) Management Engine Interface-enheten, så sørg for å deaktivere den og kontroller om det hjelper.
 • Windows 10 lukker seg fast - Noen ganger kan nedleggingsprosessen bli sittende fast. Dette kan oppstå hvis du har problemer med Windows Update. Du løser problemet ved å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update og kontrollere om det hjelper.
 • Windows 10 slukker ikke helt, svart skjerm - I noen tilfeller kan dette problemet oppstå på grunn av funksjonen Hurtig oppstart. For å fikse det, slår du bare av denne funksjonen og sjekker om problemet løser problemet.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake problemer med nedleggelse i Windows 10

 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Disse problemene er vanligvis relatert til strømstyringskonfigurasjonen som brukes eller skyldes bruk av feil eller utdaterte drivere. I denne artikkelen vil jeg liste noen av metodene som har løst dette problemet for de fleste Windows 10-brukere.

Løsning 1 - Oppdater driverne

Hvis Windows 10 ikke lukkes riktig, kan problemet være driverne dine. Å ha de nyeste driverne er viktig, spesielt hvis du vil sikre at det ikke er konflikter mellom operativsystemet og maskinvaren din.

Derfor er det ganske viktig å holde alle sjåførene dine, eller i det minste alle større drivere, oppdatert. For å gjøre dette må du bare besøke produsentens nettsted for enheten du vil oppdatere og laste ned de nyeste driverne for din versjon av Windows.

For å gjøre det, må du først vite modellen på enheten din og deretter laste ned den riktige driveren for den. Husk at du må gjøre dette for alle enheter du vil oppdatere.

Dette kan være ganske kjedelig, så mange brukere leter mot å bruke tredjepartsløsninger som TweakBit Driver Updater for å oppdatere driverne. Ved å bruke dette verktøyet oppdaterer du automatisk alle driverne dine på noen minutter, så du vil kanskje prøve det ut. Det vil også holde deg trygg fra å laste ned og installere feil driverversjoner, og dermed skade systemet og dets funksjoner.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Når du har oppdatert driverne, må du sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 2 - Intel Management Engine Interface

Mange brukere rapporterte at Windows 10 ikke slår seg riktig på grunn av Intel (R) Management Engine Interface driver. For å fikse dette problemet, anbefales det å oppdatere driverne for denne enheten til den nyeste versjonen.

I tillegg kan du prøve å bruke de eldre driverne hvis de nyeste ikke fungerer som de skal. I verste fall kan det hende at du kanskje må deaktivere denne enheten helt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Win + X-menyen ved å trykke Windows Key + X og velg Enhetsbehandling .

 2. Finn Intel (R) Management Engine Interface høyreklikk det og velg Deaktiver dev i ce fra menyen.
 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Ja .

Når du har deaktivert denne enheten, må du kontrollere om problemet med avslutningen fortsatt er der.

Løsning 3 - Kjør chkdsk kommandoen

I noen tilfeller er det mulig at det er en dårlig sektor på harddisken din som forårsaker problemer med Windows-nedleggelse. Hvis Windows 10 ikke lukkes riktig, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre chkdsk-skanningen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, trykk Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn chkdsk / f: X og trykk Enter . Erstatt: X med brevet på systemstasjonen. I de fleste tilfeller vil det være C.

 3. Du blir bedt om å planlegge en skanning. Trykk på Y for å bekrefte.

Når du starter datamaskinen på nytt, blir systemstasjonen din automatisk skannet og dårlige sektorer skal løses automatisk. Når skanneprosessen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 4 - Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update

Ifølge brukere, kan Windows 10 noen ganger ikke stenge riktig på grunn av visse problemer med Windows Update. Du kan imidlertid fikse de fleste av disse problemene ved å kjøre Windows Update-feilsøking.

For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . For å gjøre det, trykk bare på Windows Nøkkel + I. Når Innstillinger-app åpnes, gå over til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.

 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre. Velg nå Windows Update og klikk Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Husk at dette ikke er en universell løsning, men flere brukere rapporterte at det fungerte for dem, så vær så snill å prøve det ut.

Løsning 5 - Tilbakestill BIOS

I noen tilfeller vil Windows 10 ikke stenge riktig på grunn av BIOS-innstillingene dine. Hvis det er tilfelle, vil du kanskje prøve å tilbakestille BIOS til standard. Det er flere måter å gjøre det på, men det enkleste ville være å navigere til BIOS og velge alternativet for å laste standardinnstillingene.

For å se hvordan du får tilgang til og tilbakestill BIOS, anbefaler vi deg å sjekke hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner. Når du har tilbakestilt BIOS til standard, kontroller du om problemet fortsatt er der.

Du kan også tilbakestille BIOS ved å fjerne hovedkortets batteri i et par minutter, eller ved å flytte jumperen på hovedkortet til den klare BIOS-posisjonen. Disse to metodene er litt mer avanserte, så hvis du ikke er en erfaren PC-bruker, bør du sannsynligvis ikke bruke dem.

Løsning 6 - Koble fra USB-enheter

Hvis Windows 10 ikke stenger riktig, kan det hende at det er USB-enheter. Vi har alle slags enheter koblet til våre PCer, og noen ganger kan enkelte enheter hindre at PCen slås av riktig.

For å fikse dette problemet, må du fjerne alle unødvendige USB-enheter fra PCen og kontrollere om det hjelper. Flere brukere rapporterte at frakobling av USB-minnepinnen fra PCen løste problemet for dem, så husk å koble fra eksterne lagringsenheter før du slår av PCen.

Løsning 7 - Slå av hurtig oppstartsfunksjon

Windows har en nyttig funksjon som kalles rask oppstart, og denne funksjonen kombinerer dvalemodus og nedleggelse i en, slik at du raskt kan starte datamaskinen din. Denne funksjonen kan imidlertid også føre til at Windows 10 ikke slås av riktig.

Du kan imidlertid enkelt deaktivere hurtig oppstart ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn strøminnstillinger . Velg Strøm- og søvninnstillinger fra listen.

 2. Rull ned til delen Relaterte innstillinger og klikk på Ytterligere strøminnstillinger .

 3. Strømalternativer- vinduet vil nå vises. Klikk Velg hva strømknappen gjør i menyen til venstre.

 4. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .

 5. Fjern merket for Slå på hurtigstart (anbefalt) og klikk på Lagre endringer .

Etter å ha gjort det, vil hurtig oppstart-funksjonen bli deaktivert og avslutningsproblemet skal løses. Husk at ved å deaktivere denne funksjonen, kan PCen starte opp litt langsommere, så hold det i bakhodet.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Hvis problemet ditt fortsatt varer, selv etter å ha prøvd alle disse løsningene, vennligst gi oss beskjed i kommentarseksjonen nedenfor, og vi vil prøve å hjelpe deg.