Kjør Windows XP i Windows 10 med VirtualXP

Mange bruker fortsatt Windows XP, selv om det er nesten seksten år gammel. På den annen side deltar mange mennesker i Microsofts Insider Program og bruker Windows 10 Technical Preview-bygger. Det er også millioner av datamaskiner som stoler på de stabile versjonene av Windows 10 over hele verden.

Så hvis du vil prøve den nye Windows 10, men ikke vil gi opp din klarerte Windows XP, kan du prøve å kjøre Windows XP i Windows 10 med et lite program som heter VirtualXP .

Jeg vet at mange av dere vil si at virtuell maskin er det eneste riktige valget for å kjøre et Windows-operativsystem i en annen. Og det er sikkert du, men å installere andre system på den virtuelle maskinen betyr at du må installere en frisk, ren kopi av Windows, og deretter installere alle tredjeparts programmer etterpå.

Kjør Windows XP på Windows 10

Men med VirtualXP kan du beholde alle programmene du har installert på din gamle XP, og overføre dem til den nyere versjonen av Windows.

VirtualXP konverterer bare ditt nåværende Windows XP-system og alle programmer som er installert på det til Microsoft virtuelt bilde. Når konverteringen er ferdig, kan du åpne den i Windows 10 og få tilgang til XP-systemet, -filene og -programmene akkurat som du gjør med den virtuelle maskinen.

En av hovedgrunnene til at folk velger å ikke installere Windows 10 Technical Preview på sine datamaskiner, er programkompatibilitetsproblemer. Mange eldre programmer kan ikke engang installeres på Windows 10, og folk som bruker dem, velger ganske enkelt å holde seg til sitt nåværende operativsystem.

Med VirtualXP kan du prøve alle spennende funksjoner i Windows 10 og kjøre alle programmene du brukte i Windows XP samtidig.

Vi håper at Microsoft vil løse kompatibilitetsproblemer med eldre programmer i fremtiden, men til det skjer (hvis det noen gang skjer), kan du bruke VirtualXP som en alternativ løsning for å kjøre programmer som er kompatible med Windows XP i Windows 10.

Last ned VirtualXP for Windows 10

Du kan laste ned VirtualXP fra Farstone nettsted gratis.

UPDATE: Siden dette innlegget ble publisert, er VirtualXP ikke lenger tilgjengelig for nedlasting fra FarStone. Vi fant imidlertid et alternativt verktøy som du kan bruke i stedet.

Windows XP-modus på Windows 10

Alternativt kan du laste ned og installere Windows XP-modus direkte fra Microsofts offisielle nettside. Med hjelp av dette verktøyet kan du enkelt kjøre Windows XP-spesifikke programmer på Windows 10-datamaskinen din. Selvfølgelig er dette verktøyet ikke det samme som VirtualXP.

Mer spesifikt, i Windows XP-modus, trenger du fortsatt å installere Windows XP på maskinen. Farstone's VirtualXP-verktøy tillot deg bare å overføre Windows XP-operativsystemet og -appene til den virtuelle disken din. Og nå vet du det.

RELATERTE GUIDER FOR Å KONTROLLERE:

  • Steam slutter støtte for Windows XP og Vista i 2019
  • 5 beste antivirusprogramvare for Windows XP Service Pack 3 i 2018
  • 5 beste VPN-er for Windows XP i 2018

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.