Slik fjerner du programvarerester

Det er en vanlig praksis for alle datamaskinbrukere å installere programvare regelmessig. Som du vet, når du installerer et program, installerer det flere filer og sannsynligvis registeroppføringer på systemet for å kunne fungere effektivt. Og dette er bra så lenge du bruker programmet, men problemet kommer når du velger å avinstallere det.

For å fjerne et program i Windows, avinstallerer vi det normalt fra Kontrollpanel, men det fjerner ikke helt alle filene i filen. Rester av det gamle programmet kan forbli på harddisken din.

Oppføringer for de gamle programmene kan også forbli i registret, noe som reduserer ytelsen til maskinen din. Disse rester kan ikke utgjøre en stor trussel, men de har en tendens til å bremse maskinen, så det er ikke noe poeng å holde dem. Det finnes ulike metoder du kan bruke til å kvitte seg med disse restene. I denne veiledningen kommer vi til å diskutere to av de mest brukte metodene som du også kan bruke for å fjerne programvarenes rester.

Metode 1: Fjern programvareoverføringene manuelt

Denne metoden er praktisk fordi det ikke involverer installasjoner av tredjeparts applikasjoner. Det er metoden du kan bruke til å manuelt rense oppføringer fra registret. Vær forsiktig når du renser oppføringer fra registret som en liten feil her, kan dette påvirke maskinens funksjon. Vi skal bruke Mozilla som et eksempel i denne opplæringen.

Merk : Det er viktig å gjøre en sikkerhetskopi før du sletter noe fra Windows-registeret, slik at hvis noe går galt, kan du gjenopprette systemet til sin tidligere tilstand. For å gjøre en sikkerhetskopiering, høyreklikk på tasten du vil slette, og velg 'Eksporter'. Det lagrer en .REG-fil med sikkerhetskopiering av den aktuelle nøkkelen.

Trinn 1: Avinstaller programvaren med Kontrollpanel

For å gjøre dette, åpne kontrollpanelet, dobbeltklikk på Legg til / fjern programmer, velg programmet du vil avinstallere og klikk på Avinstaller- knappen. Dette vil fjerne programmet.

Trinn 2: Slett de resterende filene og mappene

Selv om du har avinstallert programmet, kan noen fragmenter av filen være igjen i noen av systemmappene. For å fjerne dem må du sjekke programfilene og appdataene. Kontroller følgende filer for rester.

%programfiler%

% appdata%

Bare skriv inn teksten ovenfor en i gang i søkeboksen og trykk enter. Det åpner mappene direkte. Hvis du finner noen mappe med navnet på programmet du bare avinstallerte, slett det.

Trinn 3: Fjern programvarenøkler fra Windows-registret

Du må være veldig forsiktig når du utfører denne prosedyren. Når du avinstallerer et program, fjerner ikke avinstalleringsprogrammet programmet fra Windows-registret. Dette øker Windows-registerstørrelsen. For å fjerne programvaren helt, må du fjerne nøkkelen fra Windows-registret. Følg trinnene nedenfor for å fjerne programtastene.

1. Åpne Start-menyen, skriv regedit i søkeboksen og trykk ENTER. Det vil starte Registerredigering.

2. Skriv inn følgende taster en etter en:

HKEY_CURRENT_USERSoftware

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE

HKEY_USERS.DEFAULTSoftware

3. Se etter en nøkkel med navnet på programmet du nettopp fjernet. Hvis du finner en nøkkel, sletter du den. Du kan også bruke CTRL + F for å søke etter slike taster.

Trinn 4 : Tom Temp-mappe

Det siste trinnet er å rengjøre Temp-mappen. Dette er mappen som inneholder alle midlertidige filer og rengjøring det er trygt. For å tømme mappen, åpne Start-menyen og skriv følgende kommandoer en etter en:

% temp%

temp

Dette åpner Temp-mappene. Du kan nå tømme dem. Hvis systemet viser en feilmelding når du sletter noen filer, lar du dem gå. Filene kan være i bruk av Windows-tjenester eller noen kjørende programvare.

Etter å ha fulgt alle trinnene ovenfor, kan du helt avinstallere et program uten å etterlate spor på maskinen.

Metode 2: Bruk Tredjeparts programvare

Den manuelle metoden beskrevet ovenfor kan være vanskelig og vanskelig, spesielt hvis du aldri har brukt Registerredigering tidligere. I et slikt tilfelle kan du alltid installere tredjeparts programvare for å fjerne alle rester av gammel programvare med bare en systemskanning. Det er mange gratis og betalte uninstaller programmer som kan få jobben gjort umiddelbart. Nedenfor finner du bare noen få verktøy du kan bruke.

IObit Uninstaller 7 Free (anbefales)

IObit Uninstaller er en hurtigrenser for datamaskinen din som fungerer uten uønskede programmer, Windows-apper og plugin-moduler. Den gir en forenklet avinstallasjon og automatisk gjenværende skanning for å sikre en grundig fjerning.

Nedenfor kan du lese de viktigste funksjonene i denne programvaren:

 • IObit Uninstaller 7 Free fjerner uønskede programmer for å frigjøre diskplass og jevne PCens generelle ytelse.
 • Denne programvaren oppdager alle skadelige programmer, inkludert adware i sanntid, og det gjør at du enkelt kan kvitte seg med dem.
 • Tatt i betraktning at regelmessig avinstallering ikke kan slette programmer helt, ved å bruke IObit Uninstaller 7 Free, vil du automatisk kunne fjerne disse filene med 120% raskere skanning.
 • Du kan stole på IObit Uninstaller 7 Free selv for gjenværende fil som ikke kan slettes av andre avinstalleringsprogrammer.

Du kan få programvaren gratis, og det er godt å vite at det er kompatibelt med alle versjoner av Windows.

 • Last ned nå IObit Uninstaller 7 Free

Revo Uninstaller Pro (anbefalt)

Revo Uninstaller Pro er et betalt program, men det kommer med alle funksjonene du trenger for å effektivt fjerne programvarerester. Avinstalleringsverktøyet viser alle installerte programmer og komponenter for alle bruker- og gjeldende kontoer. Med en kontekstmeny og et valg av visning, kan du se all programinformasjon, inkludert registeroppføringer, programegenskaper og koblinger til produsentens nettsted. Revo Uninstaller Pro bruker avanserte algoritmer som er raske, presise og effektive når du søker etter rester av Windows-tjenester, filutvidelser, drivere, programinnstillinger og mer. Og for din bekvemmelighet er en bærbar versjon tilgjengelig.

 • Last ned nå Revo Uninstaller Pro gratis

Absolutt Uninstaller (Freeware)

Absolutt Uninstaller er et forbedret verktøy for Windows som du kan bruke til å fjerne alle programvarenes gjenværende. Programmet kan tørke av alle søppelfilene i løpet av sekunder etter at du har avinstallert programvaren. Absolutt Uninstaller tilbyr en mer brukervennlig måte å fjerne programvarerester og forbedre datamaskinens effektivitet. I tillegg støtter Absolute Uninstaller batch avinstallasjon, noe som betyr at du kan fjerne flere applikasjoner med bare ett enkelt klikk. Det lar deg også lage sikkerhetskopier, slik at du aldri vil miste viktige programmer ved feil.

 • Last ned Absolutt Uninstaller fra GlarySoft.

GlarySoft har også en veldig nyttig Registry Repair Tool å skanne datamaskinen, rengjør registret junks og fikse registret feil. Det utfører omfattende og dyp analyse for Windows-registret, og reparerer ugyldige oppføringer eller referanser som forårsaker datafrysning, systemkrasj, ustabilitet, blå skjerm og PC-avtak.

 • Last ned Register Repair Tool

GeekUninstaller (gratis versjon)

GeekUninstaller tar vare på problematiske programmer veldig bra, og kan til og med avinstallere programmer som andre programmer ikke kan. Siden verktøyet er bærbart, kan du laste det ned på en USB for å reparere buggy-PCer på farten. Verktøyet utfører en dyp skanning og fjerner alle søppelpostene og andre programvarerester på kort tid. Den har også et effektivt brukergrensesnitt og øyeblikkelig oppstart. GeekUninstaller tilbyr både ren avinstallasjon og tvunget avinstallasjon.

Du kan laste ned GeekUninstaller fra verktøyets offisielle side. En gratis versjon er tilgjengelig for personlig bruk, mens Geek Uninstaller Pro-versjonen kan kjøpes på $ 24.95 livstids lisens.

Sammenlignet med manuelle metoder, er tredjepartsprogrammer enklere, raskere og sikrere å bruke. De kommer også med et vennlig grensesnitt som lar deg se selv registeroppføringene, samt lenken til produsentens nettsted. De kommer også til nytte når du vil avinstallere Windows-programmer i bulk.

Har du brukt noen av metodene beskrevet ovenfor? La oss høre dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i september 2016 og har blitt fullstendig revolusjonert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.

Relaterte historier du trenger å sjekke ut

 • Ashampoo Uninstaller 7 hjelper deg å fjerne stædig programvare for godt
 • 5 beste Windows 7 avinstallere
 • Slik bruker du Avinstalleringsprogram for skjermdriver på Windows 10