IRQL IKKE ØKER ELLER EQUAL feil i Windows 10 [FULL FIX]

Blue Screen of Death-feil kan være et stort problem på PCen, men noen av dem er relativt enkle å fikse. Brukere har rapportert IRQL ikke større eller likeverdig feil på Windows 10, og i dag skal vi vise deg hvordan du kan fikse det.

Hvordan fikse IRQL ikke større eller like BSoD feil?

 1. Oppdater grafikkortdriverne
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Last ned den eldre versjonen av grafikkortdrivere
 7. Sjekk din RAM
 8. Sjekk annen maskinvare
 9. Fjern problematisk programvare
 10. Hold Windows 10 oppdatert
 11. Tilbakestill Windows 10

Fremgangsmåte for å fikse IRQL ikke større eller likeverdig feil

Løsning 1 - Oppdater grafikkortdriverne

I de fleste tilfeller er IRQL ikke større OR_EQUAL forårsaket av en grafikkortdriver, og for å løse dette problemet anbefales det at du oppdaterer driveren med den nyeste versjonen.

Det er relativt enkelt å laste ned de nyeste driverne, og alt du trenger å gjøre er å besøke grafikkortprodusentens nettsted, finne grafikkortet og last ned de nyeste driverne for det. Etter installering av de nyeste driverne, bør BSoD-feilen løstes.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve, kjører Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan hjelpe deg med å løse alle slags problemer, inkludert BSOD-problemene.

Slik kjører du Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy:

 1. Gå til Innstillinger-appen og
 2. Naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.
 3. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 4. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er et annet feilsøkingsverktøy som kan hjelpe deg med BSOD-problemer. Så hvis Windows 10s innebygde feilsøking ikke løste problemet, er SFC-skanningen definitivt et verktøy verdt å kjøre.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Det tredje og siste feilsøkingsverktøyet vi skal kjøre, er DISM. Deployment Image Servicing og Management er et verktøy som re-deployer systembildet, og løser eventuelle problemer underveis. Så, det kan være nyttig når det gjelder å behandle IRQL ikke større eller likestilling.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis du har en ødelagt partisjon eller det er noe annet galt med harddisken din, er BSOD-problemene ganske mulig. For å være sikker på at det ikke er tilfelle, skal vi kjøre chkdsk-kommandoen som vil skanne harddisken din og løse potensielle problemer.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd

  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Last ned den eldre versjonen av grafikkortdrivere

Som vi tidligere nevnte, er det alltid godt å holde driverne oppdatert, men i visse sjeldne tilfeller kan eldre versjon av driverprogramvaren fungere bedre. Få Intel (R) HD Graphics 3000 eiere rapporterte at ved å bruke den eldre versjonen av drivere, ble ikke IRQL NOT GREATER OR EQUAL feilen løst. Husk at denne løsningen kan fungere for ikke-Intel-eiere, og hvis de nyeste driverne ikke fungerer for deg, bør du kanskje bruke den eldre versjonen.

Løsning 7 - Sjekk RAM-en

RAM er ofte årsaken til mange BSoD-feil, og IRQL IKKE GREATER ELLER EQUAL er ikke noe unntak. Antall brukere rapporterte at det defekte RAM-modulet forårsaket problemet for dem, så hvis du har dette problemet, vil du kanskje erstatte RAM-en. Brukerne rapporterte at MemTest86 + og lignende verktøy ikke viste noen minnefeil, men av en eller annen grunn var RAM-modulen ikke fullt kompatibel med hovedkortet, og det var årsaken til IRQL ikke større eller likeverdig BSoD-feil.

Løsning 8 - Sjekk annen maskinvare

Vanligvis er BSOD-feil forårsaket av defekt RAM, men andre maskinvarekomponenter kan også føre til at denne feilen manifesterer seg. Relativt ofte har hovedkortet ditt IRQL ikke større eller likeverdig feil, så du vil kanskje sjekke om det fungerer som det skal.

I tillegg til hovedkort var det rapporter om at en feilharddisk eller et grafikkort kan forårsake denne feilen, så du må kanskje utføre en grundig inspeksjon av maskinvaren din. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, anbefaler vi på det sterkeste at du tar PCen til reparasjonsbutikken og ber dem om dette.

I tillegg til feil maskinvare, kan din nylig lagt maskinvare også forårsake problemer. Hvis du har installert noen ny maskinvare, for eksempel en ny harddisk, RAM, grafikkort eller lignende, kan det være uforenlig med hovedkortet ditt, og det kan føre til at denne BSoD-feilen vises. For å fikse dette problemet, anbefaler vi deg å bytte ut nylig lagt til maskinvare og se om PCen fungerer bra uten den.

Løsning 9 - Fjern problematisk programvare

Visse verktøy kan føre til at IRQL ikke større eller likeverdig vises, og for å fikse denne feilen må du fjerne disse verktøyene fra PCen. Visse VPN- eller krypteringsverktøy kan forårsake en BSOD-feil, så hvis du bruker noen av disse, må du sørge for at du fjerner dem.

I tillegg til de nevnte verktøyene, er det verdt å nevne at antivirusprogramvaren ofte kan forårsake IRQL ikke større eller likeverdig feil. Nesten alle antivirusprogrammer kan forårsake en BSoD-feil, og for å løse dette problemet anbefales det at du fjerner antivirusprogramvaren som er installert for øyeblikket.

For å fullstendig fjerne en antivirusprogramvare anbefaler vi sterkt at du bruker en av de dedikerte avinstallatørene. De fleste antivirusbedrifter har avinstallasjonsverktøy tilgjengelig på sine nettsteder, og du kan laste dem ned og bruke dem til å fjerne et bestemt antivirusprogram fra din PC.

Etter at du har fjernet antivirusprogramvaren, kan du prøve å installere den på nytt, eller du kan installere andre antivirusprogrammer i stedet.

Løsning 10 - Hold Windows 10 oppdatert

BSoD-feil skyldes ofte inkompatibilitetsproblemer, og for å unngå potensielle problemer anbefaler vi sterkt at du oppdaterer Windows 10 ofte. De fleste inkompatibilitetsproblemer og sikkerhetsmangler er løst gjennom Windows Update, så for å unngå IRQL ikke større eller likeverdig feil, kontroller at Windows 10 er oppdatert.

Løsning 11 - Tilbakestill Windows 10

Tilbakestilling av Windows 10 vil slette de fleste filene dine på C-stasjonen din, så hvis du bestemmer deg for å bruke dette trinnet, anbefaler vi deg å lage en sikkerhetskopiering på nytt. Å utføre en Windows 10-tilbakestilling er relativt enkel, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt en stund mens den starter, slik at den kan gå inn i automatisk reparasjonsmodus.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen .
 3. Velg Fjern alt> Bare stasjonen der Windows er installert .
 4. Vent til prosessen er ferdig.

Denne prosessen vil slette alle filer fra C-stasjonen din, og hvis problemet fortsetter, selv etter at du har utført en Windows 10-tilbakestilling, bør du sjekke PCen din for feil maskinvare. Vi anbefaler på det sterkeste at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

IRQL ikke større eller lik Blue Screen of Death-feil kan forårsake mange problemer, men det kan løses ved å bruke en av våre løsninger. Tidligere har vi også dekket irql_not_less_or_equal BSOD feil, så du vil kanskje også sjekke denne artikkelen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.