Hvordan fikse dårlig videokvalitet i Google Chrome

Mange brukere ser videoer i Google Chrome, enten via YouTube-nettstedet eller streamingtjenester som Netflix. Likevel er nettleserens videoavspillingskvalitet ikke alltid så bra for alle brukere.

Noen brukere har uttalt at deres videokamerakvalitet i Chrome er " pixelated and crummy ." I tillegg er det ikke helt uvanlig i jerky videoavspilling i Chrome.

Her er noen tips som kan forbedre dårlig videokvalitet i Google Chrome.

Fremgangsmåte for å fikse dårlig videokvalitet i Google Chrome

1. Oppdater Google Chrome

Først må du kontrollere at du ser på videoer i Chrome-versjonen som er mest oppdaterte. Oppdater Chrome-nettlesere støtter selve webteknikken for multimedieinnhold. For å gjøre det, klikk på Tilpass Google Chrome- knappen og velg Hjelp > Om Google Chrome .

En Chrome-kategorien åpnes som vil sjekke og installere oppdateringer. Klikk på Relaunch etter oppdateringen av nettleseren.

2. Sjekk oppløsningsinnstillingene for YouTube-videoer

I de fleste tilfeller vil avspilling av lav kvalitet på video nettsteder ofte skyldes videooppløsningsinnstillingene. YouTube-videoer inneholder vanligvis minst noen alternative oppløsningsalternativer som brukere kan justere avspillingskvalitet med.

Noen YouTube-videoer spiller imidlertid automatisk ved lavere oppløsninger, for eksempel 480p.

For å øke oppløsningen kan brukerne klikke på Innstillinger- knappen nederst på YouTube-videoer. Velg deretter Kvalitet for å åpne menyen vist direkte under. Velg innstillingen for høyeste oppløsning for videoen på den menyen.

For å sikre at YouTube-videoer alltid spiller i sine høyeste oppløsningsinnstillinger, legg til utvidelsen Magic Actions til Chrome. Klikk deretter på Magic Options- knappen under videoen for å åpne kategorien i øyeblikksbildet rett under. Velg Aktiver automatisk HD- innstilling på den aktuelle kategorien. Velg deretter en oppløsning for å spille av alle videoene på, og lukk fanen.

3. Slå av maskinvareakselerering

Stammingsvideoer kan ofte skyldes Chrome's maskinvareaccelerasjon. Noen brukere har også uttalt at sving av maskinvareakselerasjon av forbedret deres bildekvalitet i Chrome.

Slik kan brukere slå av maskinvareaccelerasjon i Google Chrome.

 • Klikk på Tilpass Google Chrome- knappen for å åpne nettleserens meny.
 • Velg Innstillinger for å åpne kategorien i øyeblikksbildet rett under.

 • Klikk på Avansert- knappen for å utvide fanen Innstillinger.
 • Deretter ruller du ned til Bruk hardware akselerasjon når tilgjengelig alternativ.

 • Bytt alternativet Bruk maskinvareakselerasjon av.

4. Juster databrukinnstillinger for streamingtjenester

De brukerne som ser på streamede videoer med Netflix, eller andre streamingtjenester, i Chrome, kan vanligvis justere innstillingene for bruk av data.

Hvis videokvaliteten ikke er hva som skal, bør du kontrollere innstillingene for dataforbruk i filmenavspillingens nettstedskonto.

En lavere data bruksinnstilling for mer grunnleggende videoavspilling kan velges. Slik kan Netflix-brukere justere innstillingene for dataforbruk.

 • Først logg deg inn på Netflix-kontoen.
 • Klikk deretter Konto på menyen.
 • Rull ned til Min profil og klikk på Avspillingsinnstillinger .
 • Deretter velger du enten en høy eller medium datautstilling.
 • Velg alternativet Lagre .

Husk at Netflix videokvalitet også avhenger av planen som abonnerer på. Netflix billigste plan vil bare streame filmer på 480p. Så det er ganske meningsløst å velge den høyeste dataanvändingsinnstillingen for en Basic Netflix-plan.

De brukerne som abonnerer på Premium-planen, bør imidlertid velge alternativet High så lenge deres bærbare datamaskiner eller skrivebord kan spille av HD- og UHD-innhold.

Vær også oppmerksom på at Chromes maksimale streamingoppløsning er 720p. Edge støtter 4K Netflix-streaming, men Chrome-brukere kan ikke se Netflix-filmer med høyeste oppløsning. Så, brukerne må bytte til Edge for å se streamede filmer på 4K.

Brukerne kan imidlertid se streamede 1080p-filmer i Chrome med utvidelsen Netflix 1080p. Med den utvidelsen installert, kan brukerne trykke på en Ctrl + Alt + Shift + S hurtigtast etter å ha spilt en 1080p-film for å åpne en meny med videobitrate-alternativer.

Hvis du velger 5110- bithastighetsinnstillingen, vil du få noe nær 1080p-oppløsningens videokvalitet.

Så det finnes ulike måter brukere kan lagre video avspilling av dårlig kvalitet på i Chrome. Brukere kan vanligvis fikse dårlig videokvalitet i Chrome ved å justere avspillingsinnstillingene på video- eller streamingtjenestewebbene.

Noen brukere kan imidlertid også trenge å slå av maskinvareakselerasjonen for å fikse Chromes videokvalitet.

Relaterte artikler å sjekke ut

 • Full Fix: YouTube Green Screen i Windows 10 / 8.1 / 7
 • Chrome-sårbarhet lar hackere samle brukerdata via PDF-filer
 • Slik løser du problemer med videostreaming i Windows 10