Slik løser du korrupte Excel-celler i 4 raske trinn

4 løsninger for å fikse ødelagte Excel-celler

  1. Automatisk prosedyre
  2. Manuell prosedyre
  3. Gjenopprett dataene dine
  4. Kopier filen i Wordpad

Microsoft Excel er et av de beste og mest brukte verktøyene for å analysere data. Dette kontorprogrammet er avgjørende for det daglige arbeidet til millioner av mennesker over hele verden. Ikke desto mindre kan flere feil noen ganger redusere prosesser og redusere effektiviteten til brukerne.

En av de mulige irriterende situasjonene, mens du arbeider i Microsoft Excel, er når en eller flere celler i arbeidsboken er skadet. Hvis du står overfor dette problemet, ikke bekymre deg: - Denne artikkelen gir deg en løsning på dette problemet.

QUICK FIX: Flytt filen

Før du starter en prosedyre for å gjenopprette arbeidsboken, kan det bedre utføres to forsøk på å kontrollere om filen er virkelig skadet.

  • Flytt filen : For å gjøre det, kan du flytte filen til en annen mappe, server eller stasjon og kontrollere om du kan åpne Excel-filen.
  • Åpne filen med en annen programvare : Årsaken til filproblemet kan være programvaren. Du kan prøve Calc, Excel-tvillingprogramvaren i OpenOffice Suite. Hvis du ikke har OpenOffice Suite, kan du laste den ned online gratis.

Hvordan kan jeg fikse ødelagte Excel-celler?

Løsning 1 - Automatisk prosedyre

Hvis filen eller arbeidsboken er virkelig ødelagt, kan du begynne å stole på den første Microsoft Excel-automatiske prosedyren. Noen ganger kan Microsoft Excel oppdage en ødelagt celle eller arbeidsbok, når filen er åpen.

I dette tilfellet aktiverer programvaren automatisk en File Recovery Mode. Sistnevnte vil gjøre et forsøk på å løse et potensielt problem, uten noen brukerintervensjon.

Løsning 2 - Manuell prosedyre

I andre tilfeller kan Excel ikke oppdage problemet, spesielt hvis dette gjelder bare få celler eller hvis programvareversjonen ikke er den mest avanserte. I så fall kan du handle for å løse problemet. Her, i få trinn, hvordan du kan løse problemet manuelt.

TRINN 1 - Velg filen, klikk på den og deretter Åpne

TRINN 2 - Velg plasseringen og mappen som inneholder arbeidsboken som er skadet

TRINN 3 - Velg den skadede arbeidsboken i Åpne-boksen

TRINN 4 - Velg den lille pilen nedover ved siden av knappen Åpne, og en meny vil vises.

TRINN 5 - Klikk på Åpne og reparer . Hvis dette alternativet synes å være umulig å åpne, ikke bekymre deg, bare sjekk at du har valgt Excel-filen.

TRINN 6 - Klikk på Reparasjon hvis du ønsker å gjenopprette de fleste arbeidsbokdataene.

Vær oppmerksom på at du ikke kunne ha reparasjonsalternativet. Hvis dette er tilfelle, klikk på Utdrag data og velg Konverter til verdier eller Gjenopprett formler for å trekke verdier og formler fra arbeidsboken. På denne måten, uansett hva, vil du beholde dataene dine.

Løsning 3 - Gjenopprett dataene dine

Du må kanskje gjenopprette dataene dine mens den korrupte arbeidsboken er åpen. Foruten å utvinne dataene, kan du gå med en annen prosedyre for å gjenopprette så mye data som mulig. Å gjøre det, vil de ødelagte cellene ikke skade hele arbeidet.

Programvaren bør ha lagret automatisk fra tid til annen arbeidet ditt i Excel. Normalt bør du også ha lagret fra tid til annen arbeidet ditt (aldri glem å gjøre det). Så, du kan dra nytte av det, bytte tilbake til den siste lagrede versjonen.

TRINN 1 - Klikk på Fil og Åpne

TRINN 2 - Klikk to ganger arbeidsboken du holder åpent i Excel

TRINN 3 - Velg Ja for å åpne arbeidsboken igjen.

Arbeidsboken bør åpnes uten endringer som kan ha forårsaket korrupsjon av cellene eller hele arbeidsboken.

Løsning 4 - Kopier filen i WordPad

Hvis ingen av de foregående løsningene virket, er det et annet alternativ for å prøve å lagre dataene: Åpne arbeidsboken i WordPad. Sistnevnte vil forvandle Excel til tekst, så ingen formler vil bli gjenopprettet.

Ikke desto mindre vil WordPad beholde makroene. Wordpad er å foretrekke for Microsoft Word. Faktisk, hvis du konverterer filen i Word, kan du finne begrensning i dataåtervinningsprosessen.

Konklusjon

Kjernen eller arbeidsbokens korrupsjonsproblem kan ødelegge dagen din. Vi håpet denne artikkelen har løst problemet ditt. Gi oss beskjed om dette var nyttig ved å legge igjen en kommentar i rommet nedenfor.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

  • FIX: Kompilere feil i skjult modul i Word og Excel
  • Microsoft Excel venter på et annet program for å fullføre en OLE-handling [FIX]
  • Høy CPU bruk i Excel? Vi har løsninger for å fikse det