Slik åpner du RW2-filer i Windows 10

En RW2-fil er et rått bildefilformat, spesielt en kamera RAW-fil opprettet av et Panasonic digitalkamera som LX3 eller LX5.

Denne typen fil har et RAW-rasterbilde akkurat som det ble fanget av kameraets sensor, og du kan redigere det for å justere farge, eksponering og andre egenskaper ved å bruke et bilde eller et bilderedigeringsprogram.

RW2-filen, som andre råformatformater, lagrer ukomprimerte bildedata fra sensoren, og filen er både utskrift og klar.

Fotografer har en fordel da de kommer til å bestemme hvordan de skal bruke og / eller utvikle bildene via et spesialprogram, men tilgangen til de rå dataene gir dem også fleksibiliteten til å bestemme hvordan man bruker bildene og hvordan man skal behandle dem, eller helt endre bildet helt.

Slik åpner du RW2-filer i Windows 10

  1. FileViewer Plus 2
  2. RawTherapee
  3. FastStone Image Viewer
  4. IrfanView
  5. XnView
  6. Hva gjør du når du ikke kan åpne RW2-filer i Windows 10

For å åpne RW2-filer trenger du et program som kan hjelpe deg å åpne det, enten det er en gratis programvare eller et betalt program. Nedenfor er noen av de få tilgjengelige for deg å bruke når du åpner RW2 slags filer i Windows 10.

1. FileViewer Plus 3 (anbefalt)

Råfiler støttes godt med dette programmet, og du kan åpne bilder fra 600 forskjellige kameramodeller. Panasonic RAW image RW2 er på listen over 300 forskjellige filtyper som støttes av File Viewer Plus. En av funksjonene i denne programvaren gjør at du kan se EXIF-data for digitale bilder og kameraråder.

File Viewer Plus 2 er en universell filviser for Windows som kan åpne og vise over 300 forskjellige filtyper. Den nye versjonen gir ekstra funksjoner og fokuserer på støtte for visning og konvertering av over 50 nye filformater, inkludert over 25 ekstra bilde-, lyd- og videoformater. Den nye batchkonverteringsfunksjonen fungerer med stor hastighet, og du kan lagre innstillinger for å bruke den på nytt for forskjellige jobber.

Programmet har et enkelt, smart layout og er like enkelt som dra og slipp-filer. Vi anbefaler gjerne dette programmet for å åpne RW2-filer og nesten alle filtyper uten problemer.

En fullstendig funksjonell prøveversjon er tilgjengelig for nedlasting, slik at du kan prøve den med en gang, eller du kan kjøpe den til en rimelig pris.

  • Last ned nå FileViewer Plus 3

2. RawTherapee

Dette er et tverrplattformsprogram for behandling av RAW-bilder eller bilder, og leveres med verktøy som gir høy kvalitet og effektiv utvikling av bildene.

Programmet er en gratis og åpen kildekode-programvare skrevet i C ++, og bruker en oppdatert versjon av dcraw for å lese RAW-filene. Dette verktøyet gir deg avansert kontroll over demosaiserings- og utviklingsprosessen, med en delmengde av bilderedigeringsfunksjoner som fokuserer på å forbedre arbeidsflyten din ved å håndtere mengder bilder.

Den bruker et ikke-destruktivt redigeringskonsept for etterproduksjon av bilder, og endringene eller justeringene gjenspeiles i forhåndsvisningsbildet umiddelbart, men ikke på det åpnede bildet i den faktiske forstand, da dette skjer under eksportprosessen.

Denne programvaren støtter de fleste råformater og ikke-RAW-bildeformater som PNG, TIFF og JPEG, samt raske DNG-bilder. Du kan justere bilder, bruke fargeshistogrammet, foreta justeringer og tilbakestille endringer når som helst, pluss bruke mange fotoredigering og behandlingsfunksjoner.

Få RawTherapee

3. FastStone Image Viewer

Dette verktøyet er raskt, stabilt og brukervennlig, og leveres med en avansert redaktør og omformer. Det er en intuitiv programvare som har en fullskjermmodus, en miniatyr-nettleser og andre tilgjengelige alternativer gjennom skjulte verktøylinjer som vises når musen berører skjermen. Den støtter store grafiske formater som BMP, JPEG, TIFF, PNG, WMF, TGA, NEF og DNG blant mange andre. Det har også en høy kvalitet forstørrelsesglass, bilde annotasjon, skanner støtte, drop shadow effekter, og mye mer.

Få FastStone Image Viewer

4. IrfanView

Denne gratisprogramvaren for å åpne RW2-filer i Windows 10 lar deg ikke bare vise og åpne bilder, men også administrere flere medier og redigere dem. Dets redaktør er funksjonsfylt, med en rask omformer for batchbilder, og enkel foto- eller bildeorganisasjon og merking.

Det er en utmerket bildeviser, hvor du kan se bildene dine via lysbildeserie eller bla gjennom raskt, pluss at du kan utvide den via plugins.

Til tross for å være datert, er det enkelt å mestre, og grensesnittet er praktisk, og den lille størrelsen betyr at det er blazingly raskt å bruke til å vise dine RW2-filer.

Få IrfanView

5. XNView

Dette gratis verktøyet fungerer som både bilde arrangør og filbehandling, som du kan bruke til å vise, konvertere, organisere eller redigere RW2 rasterbilder, og administrer filene også.

Funksjoner inkluderer batch omdøping, skjermopptak verktøy og det er lisensiert for private, pedagogiske og ikke-for-profit bruk, ellers er det en lisensiert for kommersiell bruk.

Ikke bare er det tilpassbart, men det er også flerspråklig, støtter over 500 bildefilformater (inkludert lyd og video), og kan skrive 50 bildefilformater.

Det er raskt, enkelt å bruke, og gratis! Du kan bruke filtre og effekter, justere lysstyrke eller kontrast og bruke det store utvalget av redigeringsfunksjoner for å både endre dine RW2-filer og åpne dem for visning.

Få XNView

Du kan også bruke betalte programmer for å åpne RW2-filer i Windows 10, blant annet Adobe Photoshop Elements, FastRawViewer og Canvas X av ACD Systems Canvas.

Hvis du vil konvertere en RW2-fil før du åpner den i Windows 10, kan du bruke programmer som Adobe DNG-omformer, som fungerer sammen med mange RAW-bildefilformater i tillegg til DNG. Du kan konvertere din RW2-fil til DNG og åpne den via dette programmet også.

Hva gjør du når du ikke kan åpne RW2-filer i Windows 10

En av grunnene til at du kanskje ikke kan åpne RW2-filer i Windows 10, er at filtypen er feillest og åpner i feil program.

Selv om utvidelser kan se ut på samme måte, åpner de ikke nødvendigvis med de samme programmene, og de kan heller ikke brukes eller konverteres ved hjelp av lignende programmer eller programvare. Kontroller at du laster ned og installerer det aktuelle programmet eller programmet, for å åpne RW2-filer i Windows 10.

Er det andre måter som ikke er nevnt her som du bruker til å åpne RW2-filer i Windows 10? Del med oss ​​hvilke verktøy eller metoder du bruker ved å legge igjen en kommentar i delen nedenfor.