Fikk Green Screen of Death på Windows 10? Fiks det nå

Green Screen of Death er en ny type feilskjerm som du kan støte på på Windows 10. Denne feilen er ganske lik Blue Screen of Death-feilen, og i dag viser vi deg hvordan du får kvitt grønne skjermfeil på PCen din .

Tilbake i desember brakte Microsofts Windows 10 build 14997 et interessant nytt tillegg til bordet: The Green Screen of Death. Windows beryktede Blue Screen of Death har vært et resultat av mange krøllete datamaskiner gjennom årene, og med Green Screen, bestemte Redmond-giganten å endre ting litt.

Til slutt er GSOD fortsatt dårlige nyheter som indikerer en dødelig systemfeil. Slik viser en bruker om Windows 10 grønne skjermkrasj:

Min datamaskin sitter på Windows-logoen i ca 5 minutter da BSODs med en feil på storport.sys-driveren med stoppkoden DRIVER IRQL IKKE MINDRE ELLER LIGE. Jeg har tatt med et skjermbilde. Hendelsesvisningsloggen inneholder liten informasjon unntatt noen Kernal PnP advarsler om USB-enheter.

Hvis du opplever GSOD-problemer, hjelper dette innlegget deg med å løse dette problemet.

Hva forårsaker grønt skjermbilde av døden og hvordan å fikse det?

 1. Koble fra alle eksterne enheter
 2. Oppdater driverne
 3. Fjern tredjeparts antivirusverktøy
 4. Reparer Windows

Løsning 1 - Koble fra alle eksterne enheter

Noen ganger kan eksterne enheter som er koblet til datamaskinen, utløse GSOD-feil. Koble fra alle eksterne enheter og start datamaskinen på nytt. Selv om dette kan høres ut som en tredjeprisløsning, bør du prøve det: Noen brukere bekreftet denne enkle handlingen løst problemet.

Løsning 2 - Oppdater driverne

Hvis du ikke får tilgang til Windows i det hele tatt på grunn av GSOD-feilen, skriver du inn sikker modus:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstart for å starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Systemoppstart og klikk på Startnytt .
 3. Når datamaskinen starter på nytt, velger du alternativet Safe Mode with Networking .

Du kan også starte opp i sikker modus ved å holde Shift mens du klikker Restart på menyen for strømalternativer.

Skriv Enhetsbehandling på Søk-menyen, start verktøyet og installer de nyeste oppdateringene for alle driverne som har et gult utropstegn. Start datamaskinen på nytt og se om GSOD-feilen fortsatt oppstår.

Hvis oppdatering av drivere manuelt virker litt kjedelig, kan du kanskje løse dette problemet ved hjelp av et tredjepartsverktøy, for eksempel TweakBit Driver Updater . Dette verktøyet oppdaterer automatisk alle driverne dine med bare et par klikk, så sørg for å prøve det.

- Få nå Tweakbit Driver Updater

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er kanskje ikke gratis

Løsning 3 - Fjern tredjeparts antivirusverktøy

Hvis du bruker et tredjeparts antivirusverktøy, fjerner du det og bruker Windows-innebygd antivirus i stedet. I tillegg til å avinstallere antivirusprogramvaren, bruk dedikerte fjerningsverktøy for å sikre at alle filene og mappene som er knyttet til programmet, er fjernet.

Noen ganger kan antivirusprogrammet føre til at det vises grønt skjerm av dødsfeil, og hvis det er tilfelle, foreslår vi at du bytter til et annet antivirusverktøy. Det er mange flotte antivirusprogrammer, og hvis du leter etter et godt og pålitelig antivirus, foreslår vi at du prøver Bitdefender.

 • Få nå Bitdefender (eksklusiv rabattpris)

Løsning 4 - Reparer Windows

 1. Last ned ISO-filen for Creators Update ISO fra Microsoft, og sett den på en oppstartbar plate eller en oppstartbar USB-pinne. For mer informasjon om prosessen, samt en trinnvis veiledning, sjekk Windows-oppgraderingssiden.
 2. Sett inn oppstartbar pinne eller DVD i PCen og start den på nytt. Datamaskinen din vil spørre deg om du vil starte opp fra oppstartsenheten. Hvis det av en eller annen grunn ikke gjør det, må du ikke åpne BIOS. Finn innstillingene for oppstartsrekkefølge, sett DVD-stasjonen eller USB-pinnen på toppen av oppstartsrekkefølgen, og start datamaskinen på nytt.
 3. Når du har startet opp i Windows-installasjonen, klikker du på feilsøkingsalternativet i et av hjørnene.
 4. Klikk på Reparer datamaskinen, gå til Avanserte alternativer, velg alternativet Oppstartsreparasjon og følg instruksjonene på skjermen.

Vi håper løsningene som er oppført ovenfor hjelper deg med å fikse GSOD-feilene du opplever i Creators Update. Hvis du har kommet over andre løsninger, må du oppgi feilsøkingstrinnene i kommentarseksjonen nedenfor.