Full Fix: Windows 10 går i dvale etter 2 minutter

Søvnfunksjonen er ganske nyttig, og mange bruker det jevnlig på våre PCer, men mange brukere rapporterte at Windows 10 går å sove etter 2 minutter. Dette kan være et irriterende problem siden du må hele tiden vekke PCen din, men i denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan fikse det.

Noen ganger kan Windows 10-PCen sove etter et par minutter, og dette kan være ganske irriterende. Når det gjelder søvnrelaterte problemer på Windows 10, er det noen problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10 ignorerer søvninnstillinger, skjermen slås av etter 2 minutter - Dette problemet kan oppstå på grunn av ulike årsaker, og den beste måten å fikse på er å endre registeret og deretter endre strøminnstillingene.
 • Laptop går i dvale når den er plugget inn i Windows 10 - Dette problemet kan oppstå på grunn av strømstyringsinnstillingene. Bare bytt til en av flere standard strømstyringsplaner eller tilbakestill strømstyringsplanen til standard.
 • Windows 10-laptop går i dvale etter 2 minutter - Ifølge brukerne kan dette problemet oppstå på den bærbare datamaskinen, og du bør kunne fikse det ved å kjøre strømfelsøkeprogrammet.
 • W indows 10 går i seng for tidlig, fort, tidlig, hvert par minutter, mens du bruker - Det er ulike strømrelaterte problemer som kan oppstå, men du kan fikse de fleste av dem ved hjelp av en av våre løsninger.

Windows 10 går å sove etter 2 minutter, hvordan fikse det?

 1. Endre registret og endre strøminnstillingene dine
 2. Kjør strøm feilsøkingsprogrammet
 3. Endre innstillingene for skjermsparer
 4. Koble fra USB-dongles
 5. Gjenopprett strømstyringsinnstillingene til standardinnstillingen
 6. Endre innstillingene for strømknappen
 7. Tilpass strøminnstillingene dine
 8. Installer de nyeste oppdateringene

Løsning 1 - Endre registret og endre strøminnstillingene

Ifølge brukerne, hvis datamaskinen går i dvale etter 2 minutter hele tiden, kan du kanskje fikse dette problemet ved å gjøre noen få endringer i registret. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Kjør dialogboksen ved å trykke på Windows-tast + R. Skriv nå regedit og trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20 \ 7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-33eb785aaca0 nøkkelen. Dobbeltklikk på DWORD- attributter i den høyre ruten.

 3. Endre Verdidata til 2 og klikk OK for å lagre endringer.

Etter at du har gjort det, trenger du bare å endre de avanserte strøminnstillingene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn strøminnstillinger . Velg nå Power & sleep innstillinger fra listen.

 2. Innstillinger-appen vil nå vises. I den høyre ruten, bla ned til de relaterte innstillingene og klikk på Ekstra strøminnstillinger .

 3. Du bør nå se alle strømstyringsplanene på PCen. Finn strømstyringsplanen din og klikk på Endre planinnstillinger ved siden av den.

 4. Klikk nå på Endre avanserte strøminnstillinger .

 5. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige . Gå til Sleep> System uovervåket sleep timeout og endre verdien fra 2 til 20 minutter.

Deretter lagrer du endringer og kontrollerer om problemet er løst. Mange brukere rapporterte at denne metoden løste problemet for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 2 - Kjør strøm feilsøkingsprogrammet

Noen ganger kan visse feil og feil vises på PCen din, og det kan føre til at det oppstår ulike problemer. Men Windows leveres med ulike innebygde feilsøkingsprogrammer som kan skanne PCen din for eventuelle problemer og reparere dem automatisk.

Hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre Power Troubleshooter. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet . Du kan åpne Innstillinger-appen raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I- snarvei.

 2. Velg Feilsøking fra venstre rute. I høyre rute velger du Strøm og klikker Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Feilsøkingsvinduet vil nå vises, og du må bare følge instruksjonene på skjermen for å fullføre den.

Når feilsøkingsprosessen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Flere brukere rapporterte at denne enkle løsningen virket for dem, så det er ingen grunn til ikke å prøve det.

Løsning 3 - Endre skjermsparerinnstillingene

Hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter, kan problemet være relatert til skjermspareren. Tilsynelatende går PCen til å sove så snart skjermspareren vises, men du kan fikse det problemet ved å endre et par skjermsparerinnstillinger. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Personliggjøringsseksjonen .

 2. Velg Lås skjerm fra menyen til venstre. Nå velger du skjermsparerinnstillinger fra høyre rute.

 3. Sett ventetiden til en hvilken som helst høyere verdi, for eksempel 20 minutter eller så. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer. Alternativt kan du velge å ikke bruke skjermsparer.

Etter å ha gjort disse endringene, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 4 - Koble fra USB-dongles

Ifølge brukere, hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter, er det mulig at en USB-dongle forårsaker dette problemet. Få brukere rapporterte at problemet var forårsaket av en USB-dongle for en trådløs Logitech-mus.

For å fikse problemet, foreslår brukerne å koble USB-donglen fra PCen og sjekke om det løser problemet. Hvis donglen er problemet, bør du kanskje prøve å oppdatere driverne og sjekke om det hjelper. I verste fall kan det hende du må bytte ut musen.

Løsning 5 - Gjenopprett strømstyringsinnstillingene til standardinnstillingen

Noen ganger kan det oppstå problemer med dvalemodus hvis strømstyringsinnstillingene dine er skadet eller ikke fungerer som de skal. Hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter ofte, kan problemet være din strømplan, så det anbefales at du tilbakestiller det til standard. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Følg trinnene fra Løsning 1 for å åpne vinduet Strømalternativer .
 2. Finn din valgte profil og klikk på Endre planinnstillinger .
 3. Klikk nå Gjenopprett standardinnstillinger for denne planen.

Etter å ha gjort det, bør problemet løses helt. Alternativt, hvis du bruker din egen tilpassede strømprofil, bør du bytte til en av flere innebygde profiler og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 6 - Endre innstillingene for strømknappen

Ifølge brukere, hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter, kan problemet være strømknappens innstillinger. Som du kanskje vet, kan du konfigurere strømknappen til å utføre ulike oppgaver, men noen ganger kan disse innstillingene forårsake andre problemer.

Hvis du har problemer med søvnfunksjonen på Windows 10, trenger du bare å endre følgende innstillinger:

 1. Åpne strømalternativer- vinduet.
 2. Velg Velg hva strømknappen gjør i venstre rute.

 3. Sett når jeg trykker på strømknappen for å gjøre ingenting . Klikk nå Lagre endringer .

Etter å ha gjort disse endringene, sjekk om problemet fortsatt er der. Flere brukere rapporterte at denne løsningen fungerte med en bærbar datamaskin mens du bruker en ekstern skjerm, men du kan også prøve dette på din stasjonære PC.

Løsning 7 - Tilpass strøminnstillingene dine

Hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter, er det ganske sannsynlig at strøminnstillingene er årsaken. For å fikse dette problemet, foreslår brukerne å gå gjennom avanserte strøminnstillinger og tilpasse dem.

Dette kan være litt avansert løsning, men du bør kunne følge gjennom. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne vinduet Strømalternativer . Finn strømstyringsplanen din og klikk på Endre planinnstillinger > Endre avanserte strøminnstillinger .
 2. Gå nå til PCI Express> Link State Power Management og sett den til Off .

 3. Nå må du deaktivere strømsparing og sove for alle enheter på listen, for eksempel din trådløse adapter, skjerm, harddisk, etc. Etter at du har gjort det, klikker du Bruk og OK .

Dette er litt avansert løsning, siden du må manuelt finne og deaktivere strømsparingsinnstillinger. Men når du deaktiverer strømsparingsinnstillingene, bør problemet løses helt.

Løsning 8 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis Windows 10 går i dvale etter 2 minutter, kan det hende at det er visse feil på systemet ditt. Disse feilene kan oppstå av ulike årsaker, og den beste måten å fikse dem på er å installere de nyeste oppdateringene. Vanligvis installerer Windows 10 de manglende oppdateringene på egenhånd, men noen ganger kan du gå glipp av en oppdatering eller to på grunn av visse feil.

Du kan imidlertid alltid manuelt sjekke om oppdateringer ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Nå må du bare starte datamaskinen på nytt for å installere oppdateringene. Når oppdateringene er installert, kontroller om problemet fortsatt er der.