Full Fix: Drep Antimalware Service Executable i Windows 10

Microsoft Antimalware er et antivirusprogram som beskytter systemet mot malwareangrep. Dette verktøyet bruker de samme virusdefinisjonene og skannemotoren som andre Microsoft-antivirusprodukter, og overvåker kontinuerlig aktivitetene på datamaskinen din.

Microsoft Antimalware installerer en serie filer på systemet ditt for å beskytte datamaskinen mot trusler. Noen ganger har verktøyet en negativ innvirkning på brukerens systemytelse, som bestemmer at de skal avinstalleres.

Men de innser snart at dette ikke er en lett oppgave, fordi det alltid ser ut til å forbli en skjult fil som kjører i bakgrunnen. Antimalware Service Executable, MsMpEng.exe kjører selv etter at brukere har fjernet Microsofts AV-verktøy, som ofte fører til høy CPU-bruk.

Jeg vil ikke ha en antimalware. [...] Så langt har jeg prøvd å slå av Windows Defender, men prosessen kjører fortsatt. Min siste utvei ville være å slette MsMpEng.exe fra C: Program FilesWindows Defender.

Hvis jeg prøver å avslutte det fra Oppgavebehandling, står det "Operasjonen kunne ikke fullføres ... Tilgang nektes". Jeg vil egentlig ikke at det kjører, og jeg føler at det senker datamaskinen min. Hvordan kan jeg slå den av?

Slik dreier du Antimalware Service Executable i Windows 10

Antimalware Service Executable er knyttet til Windows Defender, og mange Windows 10-brukere rapporterte problemer med denne prosessen. Når det gjelder problemer, er dette noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Antimalware Service Executable deaktiver Windows 10 - Det er flere måter å deaktivere Antimalware Service Executable på din Windows 10 PC, og i denne artikkelen vil vi vise deg tre forskjellige metoder hvordan du gjør det.
 • Antimalware Service Executable høyt minne, spising minne, minnelekkasje - Mange brukere rapporterte minneproblemer på grunn av denne tjenesten. For å løse problemet, anbefales det å deaktivere Windows Defender og kontrollere om det løser problemet.
 • Antimalware Service Utførbar høydiskbruk Win 10, høy CPU Windows 10 - Flere brukere rapporterte høy CPU og diskbruk på grunn av denne feilen. Du kan imidlertid løse problemet ved å installere et tredjeparts antivirusprogram.
 • Antimalware Service Executable Windows 8.1, Windows 7 - Problemet med denne prosessen kan påvirke både Windows 8.1 og 7, men selv om du ikke bruker Windows 10, bør du kunne løse problemet med en av våre løsninger.
 • Antimalware Service Executable kjører hele tiden, senker datamaskinen - Mange brukere rapporterte at denne tjenesten fortsetter å løpe hele tiden på PCen. Du bør imidlertid kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Antimalware Service Executable kan ikke avslutte oppgave - Hvis du ikke kan avslutte denne oppgaven på PCen, må du deaktivere eller slette Windows Defender fra PCen for å løse problemet.

Løsning 1 - Deaktiver Windows Defender fra Registerredigering

 1. Trykk Windows Key + R, skriv regedit i søkeboksen og trykk Enter for å starte Registerredigering.

 2. Gå til: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows Defender

 3. Høyreklikk på Windows Defender > velg Ny > DWORD.

 4. Dobbeltklikk på det nylig opprettede DWORD> navnet det DisableAntiSpyware > sett verdien til 1 .

Hvis du ikke er så glad i Registerredigering, kan du også deaktivere Windows Defender ved hjelp av kommandoprompt . Ved å bruke Kommandoprompt kan du endre registeret ditt med bare en enkelt linje med kode. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, kjør REG ADD "hklm \ software \ policies \ microsoft \ windows defender" / v DisableAntiSpyware / t REG_DWORD / d 1 / f kommandoen.

Etter å ha kjørt denne kommandoen, vil registeret bli endret og Windows Defender blir deaktivert. Bruk kommandolinjen til å deaktivere Windows Defender er en raskere metode, og hvis du er en avansert bruker, vil du kanskje prøve den ut.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake ulike feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Løsning 2 - Bruk Group Policy Editor

Ifølge brukere kan du stoppe Antimalware Service Executable bare ved å gjøre noen få endringer i gruppepolicyen. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn gpedit.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK . Dette vil starte Group Policy Editor. Husk at gruppepolicyredigering ikke er tilgjengelig på hjemmeversjoner av Windows 10, men det er en måte å kjøre gruppepolicyredigerer på hjemmeversjoner av Windows med et lite triks.

 2. I venstre rute navigerer du til Computer Configuration / Administrative Maler / Windows-komponenter / Windows Defender Antivirus / Real-time Protection . I høyre rute dobbeltklikker du Slå av sanntidsbeskyttelse .

 3. Velg Aktivert og klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, vil Windows Defender deaktiveres, så vel som Antimalware Service Executable. Det er også verdt å nevne at denne løsningen vil deaktivere antivirusbeskyttelse på PCen, slik at PCen din vil bli sårbar. For å beskytte PCen din, bør du bare bruke denne metoden som en midlertidig løsning.

Løsning 3 - Installer et tredjeparts antivirusprogram

Antimalware Service Executable er en prosess nært knyttet til Windows Defender. Men Windows Defender kjører ikke side ved side med et tredjeparts antivirusprogram, så hvis du har problemer med Antimalware Service Executable, vil du kanskje installere et tredjeparts antivirusprogram.

Det finnes mange flotte antivirusverktøy tilgjengelig på markedet, men den beste løsningen er å velge et godt antivirusprogram med minst mulig innvirkning på ressursene.

Panda er trolig den beste lav ressurs Antivirus. Hvis du velger dette antivirusprogrammet, vil du redusere CPU-belastningen og hjelpe systemet med å oppnå sin høyeste ytelse.

Panda bruker skybehandling for å beskytte PC og fjerner dermed behovet for tunge programvareoppdateringer og krevende skanninger. Her er de viktigste funksjonene:

 • Antivirusbeskyttelse i sanntid
 • Ransomware angrep forebygging
 • Sikker online shopping og bank
 • Blokkering av farlige nettsteder
 • VPN for privat, anonym internettilgang

Finn ut hvilken tjeneste som passer best til dine behov og få 50% rabatt nå.

 • Få Panda Antivirus fra den offisielle nettsiden

Etter at du har installert et tredjeparts antivirus, slår Windows Defender seg automatisk av og problemet ditt skal løses.

Løsning 4 - Deaktiver Windows Defender

Hvis du har problemer med Antimalware Service Executable, kan du kanskje løse dem ved å deaktivere Windows Defender. Dette er en ganske enkel prosess, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Naviger nå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .

 3. Fra menyen til venstre velger du Windows Defender . Nå i den høyre ruten klikker du på Åpne Windows Defender Security Center .

 4. Et nytt vindu vil nå vises. Velg Virus og trusselbeskyttelse .

 5. Velg innstillinger for virus og trusselbeskyttelse .

 6. Deaktiver sanntidsbeskyttelse . Hvis du vil, kan du deaktivere alle andre alternativer på denne siden også.

Etter å ha gjort det, vil Windows Defender deaktiveres, og du vil ikke ha noen flere problemer med Antimalware Service Executable.

Løsning 5 - Slett Windows Defender-katalogen

Ifølge brukerne klarte de å løse problemet med Antimalware Service Executable ved å slette Windows Defender-katalogen. Vi må nevne at Windows Defender er en kjernekomponent i Windows, og ved å slette den kan du forårsake andre problemer, slik at du sletter denne katalogen på egen risiko.

Før du sletter katalogen, er det en god idé å lage en sikkerhetskopi av filene dine og et systemgjenopprettingspunkt, slik at du enkelt kan gjenopprette PCen hvis noe går galt. For å slette Windows Defender må du gjøre følgende:

 1. Naviger til C: \ Program Files \ directory og finn Windows Defender- mappen.
 2. Ta eierskap av Windows Defender- mappen.
 3. Slett nå Windows Defender- katalogen.

Etter at denne mappen er fjernet, vil Windows Defender bli slettet fra PCen, og problemet ditt bør løses. Husk at Windows Update vil installere Windows Defender igjen etter hver oppdatering, så du må gjenta denne prosessen etter hver oppdatering.

Å slette kjerne Windows-komponenter er en risikabel løsning beregnet på avanserte brukere, og vi er ikke ansvarlige for eventuelle nye problemer som kan oppstå etter at du har slettet Windows Defender-katalogen.

Løsning 6 - Stopp Windows Defender-tjenesten

Hvis du har problemer med Antimalware Service Executable, kan du kanskje løse problemet ved å deaktivere Windows Defender-tjenesten. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv inn services.msc nå og trykk Enter eller klikk OK .

 2. Tjenestevinduet vil nå vises. Dobbeltklikk Windows Defender Antivirus Service for å åpne egenskapene.

 3. Sett oppstartstypen til Automatisk, og klikk Stopp- knappen for å stoppe tjenesten. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Når du har deaktivert denne tjenesten, bør problemet løses helt.

Løsning 7 - Deaktiver planlagte oppgaver

For at Windows Defender skal fungere skikkelig, måtte enkelte oppgaver planlegges, og det kan føre til problemer med Antimalware Service Executable. Du kan imidlertid løse problemet ved å deaktivere de planlagte oppgavene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn oppgaveplanleggeren . Velg nå Oppgaveplanlegger fra menyen.

 2. Når Oppgaveplanlegger åpnes, navigerer du til Oppgaveplanleggerbiblioteket> Microsoft> Windows> Windows Defender i venstre rute. I den høyre ruten bør du se 4 oppgaver tilgjengelig. Velg alle fire oppgavene og deaktiver dem. Noen brukere foreslår å slette dem, så du vil kanskje også prøve det.

Når du deaktiverer disse oppgavene, bør problemet med Antimalware Service Executable være fullstendig løst.

Selv om du velger å slå av Windows Defender, må du ikke la systemet være ubeskyttet. Du kan bruke denne artikkelen til å bestemme hvilken antivirusprogramvare du skal installere.