Fiks: Eksternt skrivebord vil ikke koble til i Windows 10, 8.1 og 7

Eksternt skrivebord er veldig nyttig Windows 10-funksjon, noe som gjør at vi kan kontrollere datamaskinen vår fra en annen enhet. Selvfølgelig krever det en Internett-tilkobling til arbeid, så hvis datamaskinen ikke er riktig koblet til Internett, vil du ikke kunne bruke denne funksjonen. Selv om noen andre faktorer kan føre til at eksternt skrivebord slutter å fungere, og vi skal snakke om disse problemene og løsningene for dem i denne artikkelen.

Slik løser du problemer med eksternt skrivebord i Windows 10

Eksternt skrivebord er en nyttig funksjon, men problemer med det kan oppstå. Når det gjelder problemer, rapporterte mange brukere følgende problemer:

 • Eksternt skrivebord kan ikke koble til den eksterne datamaskinen av en av grunnene Windows 10 - Noen ganger kan du få denne feilmeldingen på PCen. Hvis du støter på dette problemet, må du prøve alle løsninger fra denne artikkelen.
 • Windows 10 RDP-klienten virker ikke - Noen ganger vil RDP-klienten ikke fungere på PCen din. Dette kan skyldes systemkonfigurasjonen. For å fikse det, må du kontrollere at du bruker et privat nettverk.
 • RDP denne datamaskinen kan ikke koble til den eksterne datamaskinen - Dette er et annet vanlig problem med RDP. For å fikse dette problemet, må du kontrollere både antivirus og brannmur.
 • Eksternt skrivebord fungerer ikke etter oppgradering av Windows 10 - Noen ganger kan problemer med eksternt skrivebord oppstå etter at du har installert en Windows-oppdatering. For å fikse problemet, fjerner du oppdateringen og problemet blir løst.
 • Kan ikke koble til ekstern PC, vennligst bekreft Eksternt skrivebord er aktivert - Dette er et annet vanlig problem med Eksternt skrivebord. Du bør imidlertid kunne løse problemet ved hjelp av en av våre løsninger.
 • Windows 10 Remote Desktop-legitimasjon fungerte ikke - Hvis du opplever denne feilen på PCen, kan det hende at du kan fikse det ved å fjerne de lagrede legitimasjonene dine.
 • Eksternt skrivebord kan ikke koble til feil, sertifikat utløpt ugyldig, i tiden tildelt - Det er forskjellige feil som kan vises mens du prøver å bruke eksternt skrivebordsfunksjon. Du bør imidlertid kunne fikse dem ved hjelp av en av våre løsninger.
 • Eksternt skrivebord vil ikke koble over Internett - Dette er et annet problem relatert til Remote Desktop-funksjonen. Hvis eksternt skrivebord ikke kan koble til, må du kontrollere brannmuren og antivirusinnstillingene.

Det er noen årsaker til problemer med eksternt skrivebord i Windows 10, og de er: begrenset nettverkstilkobling, ikke nok minne og feil brannmurinnstillinger. Så, hvis du ikke kan koble til eksternt skrivebord i Windows 10, må du kontrollere at datamaskinen ikke har noen av de ovennevnte problemene.

Løsning 1 - Sjekk Internett-tilkoblingen din

Som jeg sa, er Internett nødvendig for at eksternt skrivebord skal koble til den andre enheten. Så sjekk om alt er greit med din internettforbindelse. Hvis du bestemmer deg for at du har problemer med å koble til Internett, kan du sjekke ut våre artikler om Internettproblemer og begrenset Internett-tilkobling i Windows 10, og du kan finne løsningen.

Løsning 2 - Endre brannmurinnstillinger

Windows-brannmur er også en av de vanligste årsakene til problemer med eksternt skrivebord. Hvis eksternt skrivebord er blokkert av brannmur, kan du ikke koble den til en annen enhet. For å kontrollere om Windows-brannmur blokkerte eksternt skrivebord, gjør du følgende:

 1. Gå til Søk, skriv brannmur og åpne Windows Defender-brannmur .

 2. Gå til Tillat en app eller en funksjon gjennom Windows-brannmur .

 3. Klikk på Endre innstillinger .

 4. Finn eksternt skrivebord, sjekk det, og klikk OK for å lagre endringer.

Prøv nå å koble datamaskinene dine via Eksternt skrivebord, og det skal fungere. Eksternt skrivebord er ikke aktivert i brannmuren som standard, så hvis du kjører eksternt skrivebord for første gang, kan du tillate det gjennom Windows-brannmuren.

I tillegg til brannmuren, er det viktig å sjekke om antivirusprogrammet ikke blokkerer eksternt skrivebordsfunksjon. Noen ganger kan antivirus forstyrre systemet ditt og forhindre at denne funksjonen fungerer som den skal.

I noen tilfeller må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet ditt for å fikse dette problemet. Hvis du leter etter et nytt antivirusprogram som er kompatibelt med Eksternt skrivebord, foreslår vi at du vurderer Bitdefender . Dette antivirusprogrammet er nå Nr.1 ​​i verden, og tilbyr en god beskyttelse og overflod av funksjoner, så vi anbefaler på det sterkeste at du sikrer din PC med den. Det fungerer også bra med Windows 10, så det vil ikke forstyrre andre prosesser og apps og dermed skape problemer.

 • Få nå Bitdefender 2019 (35% spesialrabatt)

Løsning 3 - Sjekk om eksterne tilkoblinger er tillatt

På samme måte som du må tillate eksternt skrivebord via brannmuren, må du også tillate ekstern tilkobling på datamaskinen din, hvis du bruker denne funksjonen for første gang. For å aktivere eksterne tilkoblinger på Windows 10-datamaskinen, gjør du følgende:

 1. Gå til Søk, skriv inn eksterne innstillinger, og åpne Tillat eksterne tilkoblinger til datamaskinen .

 2. Merk Tillat ekstern tilkobling til denne datamaskinen, og klikk OK for å lagre endringer.

Fjerntilkoblinger er nå aktivert, og du bør prøve å koble til igjen. Vi har også lagt merke til et annet mulig problem som kan hindre bruk av eksternt skrivebord. Hvis datamaskinen du vil koble til eksternt, er i hvilemodus eller dvalemodus, vil forbindelsen ikke være mulig, så sjekk om datamaskinen er "våken", og prøv deretter å koble til igjen.

Løsning 4 - Bruk en tredjepartsprogram

Hvis du fortsatt ikke kan løse problemet med Eksternt skrivebord på PCen, kan du være interessert i en tredjepartsløsning. Det er mange flotte tredjepartsprogrammer for en fjernkontroll som er brukervennlig og enkel å bruke.

Hvis du leter etter en tredjeparts fjernkontrollprogramvare, må du prøve å prøve Mikogo . Denne applikasjonen er enkel å bruke, lar deg dele skjermen med flere deltakere og tilpasse øktene dine på flere måter, fra å velge overføringshastighet til å stoppe øktene.

 • Last ned nå Mikogo fra den offisielle nettsiden

Løsning 5 - Fjern legitimasjonene dine fra Eksternt skrivebord

Ifølge brukerne, kan noen ganger ikke eksternt skrivebord koble til på grunn av problemer med legitimasjonene dine. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å fjerne de lagrede legitimasjonene. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn eksternt skrivebord . Klikk på Eksternt skrivebordstilkobling fra menyen.

 2. Når vinduet Eksternt skrivebordstilkobling åpnes, går du til Avansert fan og klikker på Innstillinger .

 3. Klikk nå på Slett referanser .

Når du har slettet legitimasjonene dine, må du kontrollere om problemet fortsatt varer. Mange brukere rapporterte at denne løsningen løste problemet for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 6 - Slå av tilpasset skalering

Hvis eksternt skrivebord ikke vil koble til, kan problemet skyldes tilpasset skalering. Mange brukere bruker tilpasset skalering på større skjermer, men noen ganger kan denne funksjonen forårsake problemer med eksternt skrivebord. Du kan imidlertid fikse det ved ganske enkelt å slå tilpasset skalering av. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan bare gjøre det ved å trykke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Når appen Innstillinger åpnes, går du til System- delen.

 3. Hvis tilpasset skalering er slått på, bør du se En tilpasset skalfaktor er angitt melding. Klikk på Slå av tilpasset skalering og logg ut .

Når du logger deg på igjen, skal skaleringen settes til standard og alle problemer med eksternt skrivebord vil bli løst. Mange brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så vi anbefaler deg på det sterkeste å prøve det ut.

Løsning 7 - Gjør endringer i registeret ditt

Ifølge brukerne kan du kanskje løse dette problemet ved å gjøre en liten endring i registeret ditt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK for å starte Registerredigering.

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftTerminal Server Client- nøkkel. Høyreklikk på det tomme rommet i høyre rute og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters) . Angi RDGClientTransport som navnet på den nye DWORD.

 3. Dobbeltklikk nylig opprettet RDGClientTransport DWORD for å åpne egenskapene. Angi verdien til 1 og klikk på OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort disse endringene, kontroller om problemet fortsatt varer. Dette kan være en litt avansert løsning, men mange brukere rapporterte at det virket for dem, så du vil kanskje prøve det ut.

Løsning 8 - Legg til IP-adressen og slett navn til vertsfilen

Flere brukere rapporterte at de ikke klarte å bruke eksternt skrivebord på grunn av vertsfilen. Ifølge dem, for å fikse problemet, må du manuelt legge til IP-adressen og servernavnet til vertsfilen på PCen. For å gjøre det, naviger til katalogen C : WindowsSystem32Driversetc og rediger vertsfilen med Notisblokk .

Husk at vertsfilen er en systemfil, så hvis du vil endre den, trenger du administrative rettigheter. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du endrer vertsfilen din og får administrative rettigheter, anbefaler vi sterkt at du kontrollerer Adgang nektet når du redigerer vertsfil artikkelen. Når du har gjort endringer i vertsfilen din, bør problemet med eksternt skrivebord løses.

Løsning 9 - Sjekk om 3389 port er aktivert

Hvis eksternt skrivebord ikke vil koble til, kan problemet være brannmuren din. Brannmuren kan blokkere bestemte porter for å beskytte PCen, men noen ganger kan brannmuren ved en feil blokkere bestemte porter.

For eksempel brukes port 3389 av Remote Desktop, og hvis brannmuren blokkerer denne porten, vil du ikke kunne bruke denne funksjonen i det hele tatt. Hvis denne porten er aktivert, men problemet fortsatt vises, kan du prøve å deaktivere og aktivere brannmuren. Noen ganger kan en rask brannmur reset løse problemet, så du vil kanskje prøve det.

Løsning 10 - Endre forbindelsen din fra offentlig til privat

For å beskytte PCen, er eksterne tilkoblinger deaktivert hvis du bruker en offentlig tilkobling. Du kan imidlertid enkelt bytte til Privat forbindelse ved å gjøre følgende:

 1. Klikk på nettverksikonet nederst til høyre i oppgavelinjen, og klikk på nettverksforbindelsen. I vårt tilfelle er navnet på nettverksforbindelsen nettverk, men det kan være forskjellig på din PC.

 2. Klikk på nettverksforbindelsesnavnet ditt.

 3. Velg Privat som nettverksprofil.

Etter å ha gjort det, må problemet med eksternt skrivebord være fullstendig løst.

Det handler om det, jeg håper at minst noen av disse løsningene hjalp deg med tilkoblingsproblemer med Eksternt skrivebord i Windows 10. Hvis du har kommentarer eller spørsmål, kan du bare komme til kommentarseksjonen nedenfor, og vi vil prøve å hjelpe deg videre.