Fiks: PDF-filer åpnes ikke i Windows 10

Har du nylig installert den nye Adobe Reader eller Acrobat på Windows PC, og nå kan du ikke åpne PDF-filer? Eller har du nylig oppgradert datamaskinen fra Windows 7 eller Windows 8 til Windows 10, og nå har du problemer med å åpne PDF-filer? Så har du kommet til rett sted. Det er mange faktorer som kan forhindre at en PDF-fil åpnes i Acrobat eller Adobe Reader, inkludert:

  • Reader eller Acrobat er utdatert
  • PDF-er ble opprettet med ikke-Adobe-programmer
  • PDF-filen er skadet
  • Skadet Reader eller Acrobat
  • Mistenkelige PDF-er.

I denne opplæringen skal vi diskutere årsakene og gi deg løsninger som kan løse problemene. Så la oss komme i gang.

Windows 10 kan ikke åpne PDF-filer i Adobe Reader

Dette problemet kan også betegnes som mor til alle PDF-problemer i Windows 10. Mange brukere som rapporterte dette problemet, er de som migrert fra Windows 7 eller Windows 8 til Windows 10. Når du prøver å åpne en PDF-fil, gjør systemet ikke gi noen feilmelding, og det åpner ikke filen. Bare et opptatt ikon vises i noen sekunder og deretter ingenting, ikke engang en blink av et nytt vindu / ramme. Kjernen til dette problemet ligger i innstillingene. Hvis du opplever det samme problemet, følger du trinnene nedenfor for å fikse problemet.

Trinn 1: Åpne leser . Du kan skrive "Adobe" i søkeboksen for enkel tilgang.

Trinn 2: Klikk på " Rediger " -knappen øverst til venstre.

Trinn 3: Rull ned på Rediger- menyen til du ser ' Innstillinger ', og klikk deretter på den.

Trinn 4: Et nytt vindu åpnes med ulike kategorier. Velg " Sikkerhet forbedrer " ved å klikke på den.

Trinn 5: Slå av 'P rotert modus ved oppstart ' ved å fjerne merket i boksen under Sandbox-beskyttelsen .

Mange brukere rapporterte om å ha løst problemet ved å utføre denne prosedyren. Hvis fremgangsmåten ovenfor ikke løser problemet, så les videre for å finne ut hva som kan være årsaken, og den mulige løsningen for å fikse problemet.

Første grunn: Adobe Reader eller Acrobat er utdatert

Hvis du bruker en veldig gammel versjon av PDF-leseren, er det kanskje ikke bra å åpne alle PDF-filene dine. Adobe løser regelmessig sikkerhetsoppdateringer for Acrobat og Reader. Den nyeste oppdateringsoppdateringen vil i de fleste tilfeller løse konflikter med systemet. Følg trinnene nedenfor for å sjekke om du kjører den nyeste versjonen.

Trinn 1: Åpne Adobe Reader eller Acrobat

Trinn 2: Klikk på " Hjelp " -knappen, og velg deretter " Søk etter oppdateringer " i rullegardinmenyen.

Trinn 3: Dialogboksen Oppdatering vises, klikk " Last ned " for å automatisk oppdatere hvis det finnes en nyere versjon.

Trinn 4: Start datamaskinen på nytt.

Last ned dette verktøyet vi anbefaler

Hvis du ikke kan løse disse problemene, anbefaler vi sterkt at du bruker et tredjepartsverktøy. FileViewer Plus er en universell filviser for Windows som kan åpne og vise over 300 forskjellige filtyper.

Den nye oppdaterte versjonen tilbyr forbedret PDF-støtte for bedre gjengivelse og konverterer PDF-selektivt side om side. Du kan laste ned en gratis, fullt funksjonell prøve fra den offisielle nettsiden eller kjøpe den til en rimelig pris.

  • Last ned nå FileViewer Plus

2. grunn: PDF-filen er skadet

Dette er ikke et veldig vanlig problem, men det er mulig at programmet som ble brukt til å lage PDF-filen ikke opprettet det perfekt. Noen ganger kan PDF-filen også inneholde korrupte data. Videre, hvis filen ble overført ved hjelp av en USB eller et nettsted, er det sjansen for at det kanskje ikke har overført til staven eller lastet opp til nettstedet perfekt. Den enkleste måten å finne ut på dette er å prøve å åpne en annen PDF-fil, og hvis den åpnes, vil du vite at filen i spørsmålet er skadet. Den enkleste løsningen er å be avsenderen om å sende filen på nytt eller sende den i et annet format.

Noen Windows-brukere rapporterte at Microsoft Outlook ikke vil åpne PDF-vedlegg i deres e-poster; dette ser ut til å være et generelt problem. Vi har samlet de aktuelle løsningene på dette truende problemet, og du kan lese det her.

Vi anbefaler også at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel skadet eller ødelagt filer, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Tredje grunn: ikke-kompatible PDF-filer

Noen ganger kan du prøve å åpne flere PDF-filer på din Windows 10-PC, og de mislykkes i å åpne fordi de ble opprettet fra ikke-Adobe-produkter. PDF-filer som er opprettet fra ikke-Adobe-produkter, overholder ikke alltid PDF-standardene og spesifikasjonene, og åpnes derfor ikke i Adobe Acrobat eller Reader. Også tidligere versjoner av Adobe Acrobat eller Reader er ikke like strenge som nyere versjoner i samsvar med PDF-standarder. Så, når du bruker den nyeste versjonen av Adobe Reader, kan du kanskje ikke åpne en PDF-fil du pleide å åpne i den eldre versjonen av appen.

Løsning : Hvis du stoler på skaperen av filen og dens opprinnelse, bør du vurdere å gå tilbake til en tidligere versjon av Acrobat eller Reader for å åpne filen. Hvis du går tilbake til en eldre versjon, må du først avinstallere versjonen av Reader eller Acrobat for øyeblikket på stasjonen.

Fjerde grunn: skadet Adobe Reader eller Acrobat

Adobe Acrobat eller Reader, eller ressursene de stoler på, kan bli skadet, og dermed ikke i stand til å utføre sine funksjoner effektivt. Løsningen her er å reparere installasjonen. Du kan bruke kontrollpanelet til å utføre reparasjonsprosedyren eller åpne programmet og velge ' Hjelp '> ' Reparer programinstallasjon ' som er enklere.

De fleste av problemene du vil støte på når du åpner PDF-filer, skyldes en av årsakene som er omtalt ovenfor. Det er også viktig å sikre at operativsystemet ditt gjenkjenner PDF. For eksempel er Microsoft Edge ikke bare standardleseren i Windows 10, men også standard PDF-leseren. Du kan endre det for å gjøre Reader eller Acrobat til standard PDF-leser.

Fant du denne artikkelen nyttig? La oss høre dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Relaterte historier du må sjekke ut:

  • Løs: PDF-miniatyrbilder vises ikke i Filutforsker på Windows 10
  • Slik skriver du ut til PDF i Windows 10
  • Microsoft avbryter Reader-appen til fordel for Edge
  • Topp 10 Windows 10 gratis PDF Viewer-verktøy

Relaterte artikler

{{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}} {{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}}