Løs: Feilsøking av feil i Windows 10

Blue Screen of Death-feil kan skyldes en problematisk programvare eller feil maskinvare. Det er vanlig at alle BSoD-feilene krasjer Windows 10 og start datamaskinen på nytt for å unngå skade. Siden disse typene feil kan være ganske alvorlige, skal vi i dag vise deg hvordan du kan fikse feil med feilen.

Feil på uaktsom BOOT DEVICE kan være problematisk, og i denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du løser følgende problemer:

 • Utilgjengelig oppstartsenhet etter BIOS-tilbakestilling, BIOS-oppdatering - Ifølge brukerne oppstår denne feilen vanligvis etter BIOS-omstart eller BIOS-oppdatering. Dette problemet skyldes konfigurasjonen, men det kan enkelt løses.
 • Utilgjengelig oppstartsenhet ekstern harddisk - Flere brukere rapporterte dette problemet mens du bruker en ekstern harddisk. Dette er et uvanlig problem, men du bør kunne fikse det med en av våre løsninger.
 • Utilgjengelig oppstartsløyfe for oppstartsenhet - Ifølge brukerne kan noen ganger sette seg fast i en omstartsløype på grunn av dette problemet. Dette kan være et stort problem siden du ikke vil få tilgang til Windows i det hele tatt.
 • Windows for å gå utilgjengelig oppstartsenhet - Flere brukere rapporterte dette problemet mens du bruker Windows til Go. Hvis denne feilen oppstår, kan du ikke kjøre operativsystemet fra en USB-lagringsenhet.
 • Utilgjengelig oppstartsenhet AHCI, RAID, IDE - Noen ganger kan maskinvareinnstillingene føre til at dette problemet vises. For å fikse det, må du sjekke innstillingene for harddisken i BIOS.
 • Utilgjengelig oppstartsenhet installert Windows 10 - Ifølge brukerne kan noen ganger dette problemet oppstå mens du installerer Windows 10. Flere brukere rapporterte at de ikke kan starte Windows i det hele tatt på grunn av denne feilen.
 • Utilgjengelig Boot Device overclock - I noen tilfeller kan denne feilen oppstå på grunn av overklokking. Hvis du overclocked enheten nylig, må du fjerne overklokkingsinnstillingene og kontrollere om problemet fortsatt vises.
 • Utilgjengelig oppstartsenhet SSD - Ifølge brukerne kan noen ganger dette problemet vises med SSD-er. Dette kan være et stort problem, men du bør kunne fikse det ved hjelp av våre løsninger.

Fiks uaktsvennlig BOOT DEVICE BSoD feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater driverne
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Avinstaller grafikkortdriveren
 7. Skriv inn sikker modus
 8. Aktiver AHCI-modus i BIOS
 9. Sjekk om løse kabler
 10. Utfør Windows 10 tilbakestilling
 11. Sjekk etter feil maskinvare
 12. Sjekk harddisken din
 13. Reflash BIOS

Fix - UANSYKT BOOT DEVICE Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater driverne

Drivere er ganske viktige siden de tillater Windows 10 å utnytte maskinvaren din, men hvis driverne er utdaterte og dermed uforenlige med Windows 10, kan det skape alle slags problemer, en er uaktsomhet for BOOT DEVICE BSoD-feilen. For å fikse disse typer feil, anbefales det at du oppdaterer driverne.

For å gjøre det, bare gå til maskinvareprodusentens nettsted, finn de nyeste driverne og last dem ned. Noen brukere hevder at denne feilen er forårsaket av en IDE ATA / SATA-kontroller, og i henhold til dem ble BSoD-feilen løst etter nedlasting og installering av den nyeste versjonen av denne driveren.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Hvis oppdateringen av drivere ikke løste problemet, fortsett og prøv Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Du kan bruke dette verktøyet til å håndtere alle slags problemer, inkludert BSOD-problemene som feilen for uaktsom oppstart.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

En annen feilsøkingsverktøy som kan være nyttig her, er SFC-skanningen. Dette er et kommandolinjeverktøy som skanner systemet ditt for potensielle feil, og løser dem, hvis det er mulig. Så det kan også løse feilen for uakseptabelt BOOT DEVICE.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Det tredje feilsøkingsverktøyet vi skal bruke her er DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM), som navnet sier, re-distribuerer systembildet hele tiden, og løser potensielle problemer underveis. Så det er også mulig at det vil løse feilen for uakseptabelt BOOT DEVICE.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Avinstaller grafikkortdriveren

Noen brukere hevder at de begynte å få feil med feilen etter at de har oppdatert grafikkortdriverne. For å fikse dette problemet, er det nødvendig at du avinstallerer de nåværende grafikkortdriverne og installerer dem på nytt. For å avinstallere grafikkortdriveren må du gjøre følgende:

 1. Last ned Avinstaller for skjermdriver.
 2. Når du laster ned verktøyet, kjør det og følg instruksjonene.

Datamaskinen bør starte på nytt etter at du har avinstallert grafikkortdriveren. Etter omstart, gå til grafikkortprodusentens nettsted og last ned en ny driver for grafikkortet ditt. Husk at Nvidia-brukere rapporterte dette problemet, men selv om du ikke eier Nvidia grafikkort, kan du fortsatt prøve denne løsningen.

Løsning 7 - Oppgi sikker modus

Sikker modus er utformet for å starte med bare nødvendige drivere og bare den mest grunnleggende programvaren. Hvis feilen med uakseptabel BOOT DEVICE skyldes visse tredjeparts programvare, bør du kunne bruke Safe Mode uten problemer. For å gå inn i sikkermodus gjør du følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Gjør dette til du starter Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk på Startnytt .
 3. Når datamaskinen starter på nytt, ser du en liste over alternativer. Trykk 5 eller F5 for å gå inn i sikker modus med nettverk .

Test om PCen fungerer riktig i Sikker modus. Hvis det ikke er noen problemer, kan du bruke Sikkert modus for å oppdatere eller avinstallere bestemte drivere eller programmer som kan forårsake denne feilen. Brukere hevder at for å fikse INAKSESSIBEL BOOT DEVICE feilen, er det bare nødvendig at du går inn i Safe Mode, og feilen skal automatisk løst når du starter datamaskinen på nytt.

Løsning 8 - Aktiver AHCI-modus i BIOS

I henhold til brukerne kan du enkelt fikse feil med feilen ved å aktivere AHCI-modus i BIOS. For å gjøre det, må du gjøre følgende:

 1. Mens datamaskinen støvler fortsetter å trykke F2 eller Del for å gå inn i BIOS.
 2. Når du har gått inn i BIOS, går du til Avansert avdeling og endrer Sett AHCI-modus til Aktivert .
 3. Valgfritt : Still AHCI-moduskontrollen til automatisk .
 4. Lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Det er verdt å nevne at BIOS kan være annerledes, og for å se hvordan du skriver inn BIOS og bytter AHCI-modus, må du kontrollere hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner.

Løsning 9 - Sjekk om løse kabler

Få brukere rapporterte at løse kabler kan være årsaken til feilen i feilen, derfor må du slå av PCen, koble den fra, åpne datamaskinens sak og kontrollere om alt er riktig tilkoblet. Det er verdt å nevne at få brukere klarte å løse dette problemet ved å koble harddisken til en annen port på hovedkortet, så sørg for å prøve det.

Løsning 10 - Utfør Windows 10 reset

Hvis feilen for uaktsom oppstart er forårsaket av visse programmer, kan du enkelt fikse denne feilen ved å utføre Windows 10-tilbakestilling. Husk at denne prosessen vil slette alle filer fra C-partisjonen din, så vær sikker på å opprette en sikkerhetskopi.

Etter at du har opprettet en sikkerhetskopiering, trenger du kanskje Windows 10 installasjonsmedier for å fullføre denne prosessen. Du kan enkelt lage en oppstartbar USB-minnepinne med Windows 10 på den ved hjelp av Media Creation Tool. For å utføre Windows 10 tilbakestill gjør du følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Dette bør starte automatisk reparasjonsmodus.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt .
 3. Hvis du blir bedt om å sette inn installasjonsmedier for Windows 10, vennligst gjør det.
 4. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 5. Følg trinnene og vent på tilbakestillingsprosessen for å fullføre.

Hvis problemet vedvarer, selv etter at Windows 10 er nullstilt, bør du sjekke PCen din for feil maskinvare.

Løsning 11 - Sjekk etter feil maskinvare

BSoD-feil kan noen ganger være forårsaket av bestemt maskinvare, oftest RAM, så hvis du får feil med feilen, vær sikker på at du sjekker RAM-en.

Hvis RAM-en fungerer som den skal, må du kontrollere andre hovedkomponenter som harddisken eller hovedkortet. Å finne en feil komponent kan være vanskelig, og du må utføre en detaljert inspeksjon av maskinvaren din for å finne den.

Vi må også nevne at nylig installert maskinvare også kan forårsake slike feil, derfor hvis du nylig installerte ny maskinvare, må du fjerne den eller erstatte den og sjekke om PCen fungerer uten den.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 12 - Sjekk harddisken

I noen tilfeller kan du få denne feilen på grunn av filkorrupsjon. Du kan imidlertid fikse problemet ved å kjøre en chkdsk-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn chkdsk / r C: og trykk Enter .

 3. Du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt og planlegge skanningen. Skriv Y og trykk Enter .

Når PCen startes på nytt, starter chkdsk-skanningen automatisk. Hvis du ikke får tilgang til Windows på grunn av denne feilen, kan du navigere til Avansert Boot Menu og bruke Kommandoprompt derfra.

Løsning 13 - Reflash BIOS

I noen tilfeller kan feilen for uakseptabel BOOT DEVICE oppstå på grunn av ødelagt BIOS. Hvis du har dette problemet, kan du prøve å reflashing BIOS og sjekke om det løser problemet. Husk at reflashing BIOS er en avansert prosedyre, og du kan forårsake permanent skade hvis du ikke gjør det riktig.

Feil med uaktsom BOOT DEVICE kan være vanskelig, men brukere rapporterte at det enkelt kan løses ved å gå inn i Safe Mode eller ved å oppdatere driverne. Hvis disse løsningene ikke fungerer, kan du prøve å prøve noen andre løsninger fra denne artikkelen.