Fiks: ESC-nøkkel fungerer ikke i Windows 10

Escape-tasten på et tastatur har vært standard "få meg ut" -tasten for dataprogramvare siden begynnelsen av datamaskiner. Dette var en veldig enkel metode for å avslutte forskjellige scenarier på en datamaskin, men utviklerne har begynt å fokusere på brukbarhetsfunksjoner, og har en enkelt tast på tastaturet, hvis det ved et uhell kan lukkes et program, er en stor no- nei .

I denne artikkelen diskuterer vi hvordan vi kan feilsøke Escape-tasten i Windows 10 i forskjellige scenarier.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake problemer med Esc-nøkkel i Windows 10

 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

ESC-nøkkelen vil ikke fungere på Windows-datamaskiner

 1. Bruk SHIFT + Escape
 2. Test tastaturet ditt
 3. Sjekk sjåføren din
 4. Sjekk etter virus
 5. Kjør tastaturet feilsøking
 6. Avinstaller Synaptics Pointing Device driver
 7. Slå av filtertaster
 8. Avinstaller nylig nedlastet programvare
 9. Kontroller tastaturet for støv eller fremmedlegemer

1. Bruk SHIFT + Escape

Som jeg sa i første ledd, gjorde det enkelt å bruke Escape-nøkkelen til å bruke mange problemer dersom det ble presset ved et uhell. Derfor har de fleste nyere applikasjoner nå byttet til bruk av SHIFT + Escape- tastekombinasjonen.

For eksempel bruker Google Chrome kombinasjonen SHIFT + Escape-taster for å gi deg tilgang til den interne oppgavebehandleren, som du kan se på bildet nedenfor.

2. Test tastaturet

Noen ganger er problemet ikke med operativsystemet, men med maskinvaren. Tastaturer og mus er trolig de mest brukte og misbrukte komponentene på en datamaskin, noe som betyr at de har en tendens til å bryte oftere enn andre komponenter.

Hvis tastaturet er koblet til datamaskinen din ved hjelp av en USB- eller PS / 2-kontakt, kan du koble den fra og installere den på en annen maskin. På denne måten kan du teste om problemet er med datamaskinen eller med tastaturet.

Du kan også prøve å koble et annet tastatur til maskinen din og prøve å bruke Escape-tasten på den ene. Eller bare kjøp et nytt tastatur.

 • LES OGSÅ: Slik løser du tastaturstøy når du skriver

3. Kontroller driveren din

Tastaturdriveren oversetter inngangen fra tastaturet slik at den kan leses av operativsystemet. Drivere, som alle andre datafiler, kan bli ødelagt av annen programvare eller virus. Dette kan også skyldes oppgradering eller nedgradering av operativsystemet, hvis den installerte driveren ikke er fullt kompatibel med den nye versjonen.

Metoden som vi vanligvis anbefaler for å prøve å fikse dette, avinstallerer gjeldende driver og lar Windows installere det på nytt.

 1. Du kan oppnå dette ved å høyreklikkeStart-knappen og velge Enhetsbehandling .
 2. Herfra utvider listen Tastatur, høyreklikk på ditt nåværende tastatur og velg Avinstaller, som i bildet nedenfor.

 3. Bekreft dette ved å klikke OK i den neste dialogboksen.

Når tastaturet er fjernet fra listen, start datamaskinen på nytt for å lade operativsystemet på nytt og tvinge det til å oppdage tastaturet. Det vil da fortsette å installere driveren og forhåpentligvis fikse problemet.

MERK: Nyere USB-tastatur er mer komplisert enn de pleide å være. Nå har de LED-lys med 16 millioner farger, USB og Audio-tilkoblinger og til og med spor eller spesialtaster.

For å kunne bruke dem fullt ut, må du installere driveren fra produsenten. Du kan finne dette enten på CDen / DVD-en som den fulgte med eller ved å laste den ned fra produsentens nettsted.

Oppdater drivere automatisk (foreslått)

Den sikrere og enklere måten å oppdatere drivere på en Windows-datamaskin på, er å bruke et automatisk verktøy. Vi anbefaler sterkt Tweakbit's Driver Updater- verktøy. Den identifiserer automatisk hver enhet på datamaskinen din og samsvarer med den med de nyeste driverversjonene fra en omfattende nettbasert database. Dermed vil du holde systemet trygt fra å laste ned og installere feil driverversjoner.

Slik fungerer det:

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

   Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

4. Sjekk etter virus

Virus har blitt veldig komplekst gjennom årene, og kan til og med ta kontroll over maskinvarekomponenter. Egentlig er det meste av dataprogramproblemer som skyldes forskjellige typer virus. Hvis du har et tredjeparts antivirusprogram installert enn du kan bruke det til å skanne datamaskinen.

Hvis ikke, kommer Windows 10 med Windows Defender, Microsofts egen antivirusløsning. Du kan få tilgang til det ved å klikkeStart-knappen og velge Alle apper . Under Windows System finner du Windows Defender som du kan åpne ved å klikke på den.

En annen måte å fjerne virus fra datamaskinen din er å bruke Malwarebytes Anti-Malware . Denne antivirusprogramvaren er gratis for personlig bruk og kan lastes ned fra www.malwarebytes.org.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

 • LES OGSÅ: Full løsning: Kan ikke løsne overflatebok fra tastatur

5. Kjør tastaturet feilsøking

Windows 10 har en rekke feilsøkingsprogrammer som du kan bruke til å fikse ulike problemer på kort tid. Det finnes også en dedikert tastatur feilsøking tilgjengelig, så bruk den hvis ESC-nøkkelen fortsatt ikke fungerer.

 1. Gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> klikk på Feilsøking i panelet til venstre
 2. Naviger til 'Finn og reparer andre problemer'> bla ned
 3. Velg tastaturet feilsøking> Kjør det og kontroller om ESC-nøkkelen fungerer.

6. Avinstaller Synaptics Pointing Device driver

Hvis standarddriveren din kommer i konflikt med Windows 10, kan det hende at enkelte nøkler ikke fungerer. Du kan løse dette problemet ved å avinstallere Synaptics Pointing Device-driveren.

Bare naviger til Kontrollpanel og gå til avinstalleringsprogrammet. Avinstaller Synaptics Pointing Device driver derfra.

7. Slå av filtertaster

Filter Keys er et alternativ som forteller Windows 10 å bare ignorere visse tastetrykk eller gjentatte tastetrykk. Noen ganger kan datamaskinen din selv aktivere denne funksjonen.

Pass på at filtertaster ikke hindrer deg i å bruke ESC-tasten. Her er trinnet å følge for å deaktivere denne funksjonen:

 1. Gå til Kontrollpanel> skriv inn "enkel tilgang" i søkeboksen og åpne Ease of Access Center .

 2. Naviger for å gjøre tastaturet enklere å bruke alternativ.

 3. Rull ned og velg Filtertaster . Fjern merket for alternativet Slå på filtertaster > klikk på Bruk > OK .

 • LES OGSÅ: Løs å skrive lag eller treg tastaturrespons i Windows 10

8. Avinstaller nylig nedlastet programvare

Hvis du ikke kan bruke ESC-nøkkelen etter at du har installert en bestemt app eller programvare, kan du prøve å fjerne det respektive programmet for å se at denne løsningen løser problemet.

 1. Gå til Start> skriv inn 'kontrollpanel'> dobbeltklikk på det første resultatet for å starte Kontrollpanel
 2. Gå til Programmer> Avinstaller et program

 3. Velg programvaren du nylig installerte> klikk på Avinstaller

 4. Start datamaskinen på nytt og kontroller om ESC-nøkkelen er responsiv nå.

9. Kontroller tastaturet for støv eller fremmedlegemer

Pass på at tastaturet er fri for støv, smuss eller andre fremmedlegemer. Du kan ganske enkelt slå den opp og ned, slik at støv eller rusk kan falle ut.

Du kan også bruke trykkluft til å blåse ut støv fra sprekkene på tastaturet. Hvis du er en teknisk kunnskapsrik person, kan du demontere tastaturet. Vær imidlertid oppmerksom på at denne tilnærmingen kan ugyldiggjøre produsentens garanti, så fortsett med din vant risiko.

Hvis trinnene ovenfor ikke klarte å reparere Escape-tasten, vennligst oppgi flere detaljer om problemet ditt i kommentarseksjonen nedenfor, og vi vil prøve å hjelpe så godt som mulig.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2016, og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.