Fix: AMD Driver Crash på Windows 10

Trøtt av å lese en lang artikkel? Feilsøk ditt AMD-driverproblem med vår gratis assistanse - forhåndsvisning av vår nye virtuelle Windows Report Support Agent!

Nylig skrev vi om Nvidia-krasj på Windows 10, men dessverre, både AMD og Nvidia lider av driverkrasj på Windows 10.

Det er forskjellige manifestasjoner av dette problemet:

 • AMD-driveren krasjer svart skjerm problemer : I de fleste tilfeller oppstår dette problemet på grunn av utdatert programvare eller OS versjoner. Med andre ord er det relativt enkelt å fikse det som alt du trenger å gjøre - i hvert fall teoretisk - er å installere de nyeste driver- eller programvareoppdateringene.
 • AMD-driveren krasjer blå skjermfeil : BSOD-feil er ekstremt irriterende og ofte vanskelig å fikse. Dessverre kan AMD-drivere også forårsake BSOD-feil når de krasjer.
 • AMD-driverkrasj på YouTube : Ofte oppstår dette problemet når brukere prøver å starte YouTube. Dette er et generelt problem da det påvirker hele plattformen, ikke bare bestemte kanaler eller videoer. I sjeldne tilfeller stopper videoen å spille, en svart skjerm vises, og AMD-driveren gjenoppretter plutselig av seg selv og videoen begynner å spille igjen, bare for å feile noen minutter senere.
 • AMD-driveren krasjer når du spiller spill : Hvis du er en gamer og du eier en AMD-drevet datamaskin, er det sjansen for at du allerede har oppstått på dette problemet når du spiller favorittspillene dine. Tilsynelatende er AMD-driverkrasj ganske hyppige blant spillere.
 • AMD-driverkrasj under installasjon : Dette problemet kan også oppstå når brukere prøver å installere de nyeste AMD-driverne på datamaskinen.

Driverkrasj kan være plagsom, så la oss se hvordan du kan fikse AMD-driverkrasj på Windows 10.

Fix AMD Driver Crash på Windows 10

1. Installer de nyeste AMD-driverne

Hvis AMD-driveren krasjer på Windows 10, anbefales det at du avinstallerer det og installerer den nyeste versjonen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Naviger til skjermkortet, finn grafikkortet ditt, høyreklikk det og velg Avinstaller .

 3. Hvis du blir spurt, velger du for å fjerne driverprogramvare for denne enheten.

For å fullstendig fjerne skjermdriverprogramvaren fra datamaskinen din, kan du også bruke verktøy som DDU. Du kan laste ned alle nødvendige filer herfra. For å slette en driver, bare start DDU og følg instruksjonene. Når du har avinstallert driveren, går du til driveren på AMDs nettsted og laster ned de nyeste driverne for grafikkortet ditt.

Hvis du ikke har de nødvendige datakompetanseene til å oppdatere / fikse drivere manuelt, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved å bruke Tweakbit's Driver Updater-verktøy. Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater .

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

2. Deaktiver nettleserutvidelser

Brukere rapporterte at visse nettleserutvidelser kan føre til krasj i AMD-driveren mens du ser på YouTube-videoer. For å løse dette problemet anbefales det at du finner og fjerner problematiske nettleserutvidelser. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. I nettleseren klikker du på Mer-ikonet øverst til høyre.
 2. Naviger til Flere verktøy> Utvidelser .

 3. Liste over installerte utvidelser vises. Deaktiver de problematiske utvidelsene og start nettleseren din på nytt.

3. Fjern Lucid Virtu MVP fra datamaskinen din

Få brukere rapporterte Lucid Virtu MVP som hovedrolle for AMD-driverkrasj på Windows 10, og hvis du bruker dette programmet, anbefales det at du avinstallerer det for å fikse dette problemet. Brukere anbefaler også å installere eldre versjon av AMD-drivere, så du kan også prøve det.

4. Endre TdrDelay-verdien fra Registerredigering

TdrDelay er en registerverdi relatert til grafikkortdriveren din som sjekker hvor lang tid det tar for grafikkortet ditt å svare. Hvis grafikkortet ditt ikke svarer innen den angitte tidsperioden, starter Windows 10 om igjen grafikkortdriveren din og forårsaker dermed krasj. For å omgå dette problemet anbefales det å øke TdrDelay-verdien ved hjelp av Registerredigering. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Registerredigering starter, navigerer du i venstre rute til:
  • HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlGraphicDrivers
 3. Høyreklikk hvor som helst i høyre rute, og velg Ny> DWORD (32-biters) Verdi eller Ny> QWORD-verdi (64-biters), avhengig av hvilket system du bruker. For 32-biters systemer anbefales det å bruke DWORD 32-bit og QWORD 64-bit for 64-biters operativsystemer.

 4. Skriv inn TdrDelay som navnet på nyopprettede DWORD og dobbeltklikk på det.
 5. Sett Verdi data til 8 og Base til Hexadecimal . Klikk på OK for å lagre endringer.

 6. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

5. Avinstaller nettleseren din

I noen tilfeller kan AMD-driverkrasj skyldes nettleseren din. Derfor anbefales det å midlertidig fjerne nettleseren din til du løser problemet. Brukere rapporterte at Chrome eller Firefox kan føre til at AMD-driverne krasjer, så prøv å avinstallere disse to nettleserne for å løse dette problemet.

6. Pass på at hovedkortdriverne dine er oppdatert

AMD-drivere kan krasje hvis hovedkortdriverne dine ikke er oppdatert, og for å fikse at du må oppdatere dem. For å oppdatere hovedkortdriverne, besøk bare hovedkortprodusentens nettsted og last ned de nyeste driverne for hovedkortet ditt. Installer alle driverne og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

7. Nedklokke enheten din

For å forbedre stabiliteten til grafikkortet, foreslår noen brukere nedklipping av GPU-kjernen. Nedklokking er beregnet for avanserte brukere, derfor, hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake permanent skade på datamaskinen din. Downclock ditt grafikkort på egen risiko.

8. Rengjør grafikkortet ditt

AMD-driveren kan krasje på grunn av overflødig støv på grafikkortviften, og hvis det er tilfelle, bør du rengjøre grafikkortet ditt. For å gjøre det, må du åpne datamaskinens tilfelle, ta ut grafikkortet og rengjør viften fra støv. Hvis datamaskinen din er under garanti, vil du kanskje ta den til verkstedet og be dem om å gjøre det for deg.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

9. Oppdater Windows

Kontroller at du kjører de nyeste Windows OS-oppdateringene på maskinen din. Microsoft utruller kontinuerlig oppdateringer for å forbedre systemets stabilitet og fikse ulike problemer, inkludert kjente driverproblemer.

For å få tilgang til Windows Update-delen, kan du bare skrive "oppdatering" i søkeboksen. Denne metoden fungerer på alle Windows-versjoner. Gå deretter til Windows Update, se etter oppdateringer og installer de tilgjengelige oppdateringene.

10. Reparer registeret ditt

AMD-driverkrasj kan oppstå hvis visse registeroppføringer mangler eller er skadet. Før du reparerer registeret, ikke glem å først sikkerhetskopiere det hvis noe går galt. Den enkleste måten å reparere registeret ditt er å bruke et dedikert verktøy, for eksempel CCleaner.

Du kan også bruke Microsofts System File Checker for å sjekke om systemfilens korrupsjon. Verktøyet verifiserer integriteten til alle beskyttede systemfiler og reparerer filer med problemer når det er mulig. Slik kjører du en SFC-skanning:

1. Gå til Start> skriv cmd > høyreklikk Kommandoprompt> velg Kjør som administrator

2. Skriv inn sfc / scannow- kommandoen

3. Vent på at skanneprosessen skal fullføres, og start datamaskinen på nytt. Alle de ødelagte filene vil bli erstattet ved omstart.

AMD førerkrasj kan gi deg mye uleilighet, og hvis du har noen av disse problemene, kan du prøve å prøve noen av våre løsninger.

Redaktørens merknad : Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2016, og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.