7 effektiv blueprint programvare for hjemmedesign og tekniske tegninger

En tegning er et forslag som viser kundene hvordan planlagt gulv eller designplan vil se ut, etterfulgt av en 3D-modell av utvendig og interiør. Når det er sagt, er byggeprosjekter en komplisert oppgave, og å ha det riktige settet av verktøy kan gjøre bygningsdesign og modelleringsprosessen så mye enklere.

Hvis du er ute etter en funksjonsrik hjemmedesignprogramvare med muligheten til å lage 2D- og 3D-objekter sammen med tegninger, har vi gjort det enkelt for deg. Vi har gjennomgått noen av de beste hjemmedesignprogramvarene som lar deg enkelt lage svært nøyaktige gulvplaner med dra og slipp-funksjonen.

Her er våre toppvalg for den beste blueprint-programvaren for Windows . De fleste av disse designverktøyene kommer med en gratis prøveversjon. Så sørg for at du tar disse verktøyene for et snurr og velg den som oppfyller kravet ditt, i stedet for en med de fleste funksjonene som du sannsynligvis ikke vil bruke.

Beste programvare for å lage tegning i 2019

1

Edraw Max

Pros

 • Full vektorgrafikdesignløsning for Floorplans
 • Støt Visio XML-dokumenter
 • Dra og slipp funksjonaliteten
 • 13 typer gulvplaner inkludert
 • Hyperlink-støtte

Ulemper

 • Føler seg langsommere under import

Edraw Max er et multifunksjonsprogram og tilbyr en av de enkleste blåkopier som utformer verktøy for å lage gulvplaner, kontoroppsett og byggeplaner.

Det kan produsere opptil 13 typer gulvplaner som kan brukes til hjemmedesign, kontoroppsett, elektriske og telekom og sikkerhetsaksessplaner. Hvis din klient har en forespørsel om hageområde, har Edraw Max et alternativ for hagedesign også.

Gulvplansmaskinen er utstyrt med et stort antall planmaler og prøver som gir deg en start mens flere kan lastes ned fra biblioteket online.

Du kan legge til mer informasjon i grunnplanen ved å legge til hyperkoblinger, vedlegg og andre grafikkobjekter. Den ferdige tegningen kan eksporteres i flere formater, inkludert Visio, Office og grafikkformat.

Edraw Max er ikke bare en tegning og gulvplan som skaper verktøy, men kan også brukes til andre diagrammer i ulike felt som elektrisk og for vitenskapelig illustrasjon etc.

Last ned Edraw Max

2

CAD Pro

Pros

 • Lag blåkopier og gulvplaner
 • Intuitivt brukergrensesnitt
 • Sketch tracing-funksjoner for å skanne og opprette en sporbar mal
 • Støtter Microsoft Word, PowerPoint og Excell

Ulemper

 • Buggy import og eksport alternativer

For de som leter etter et billig verktøy og vil bare ha programvare for å lage tegninger, er CAD Pro et godt valg. Verktøyet har ikke for mange funksjoner, til å begynne med, men det utmerker seg ved å lage tegninger for nesten alt fra hjemmedesign til mekaniske tegninger.

Brukergrensesnittet er intuitivt og ganske enkelt å forstå arbeidet hvis du har grunnleggende kunnskaper om å lage skapt programvare.

Det kommer også med en skisse-sporing-funksjon som lar deg importere den skannede skissen som er opprettet på et papir, og opprett øyeblikkelig en sporbar mal som kan endres.

De ferdige tegningene kan eksporteres i flere formater, inkludert Microsoft Word, PowerPoint og Excell. Den kommer også med integrert cloud storage-integrasjon for Dropbox, Google Drive andOneDrive.

Last ned CAD Pro

3

Virtual Architect Ultimate

Pros

 • Enkel å bruke og lære
 • Eksempelplaner og maler for å komme i gang
 • Et omfattende sett med hjemmedesignverktøy

Ulemper

 • Betalt telefonstøtte
 • Ikke kompatibel med Trimble 3D Warehouse

Virtual Architect Ultimate er utviklet for hjemmedesignere og er en av de beste blueprint programvare for å designe alle aspekter av ditt hjem. Programvaren koster så mye som CAD Pro, men kommer med et ekstra sett med funksjoner når det gjelder interiør og eksteriør hjemme design.

Dette programmet kommer med ni etasje planer for å komme i gang. Imidlertid er designene fullt tilpassbare i henhold til brukerkravet. Pro-brukerne kan selvfølgelig starte på et tomt layout for å starte fra bunnen av.

Virtual Architect Ultimate kommer med funksjoner som en kjøkkenbygger-veiviser, badbygger-veiviseren, evne til å lage gulvplaner og tegninger, interiørdesign, hagedesign og det ytre hjemmedesignet. For renoveringsarbeid, gir remodeling-funksjonen deg mulighet til å skisse og omforme interiøret med maling og innredning.

Last ned Virtual Architect

4

TurboFloorPlan Hjem & Landskap Deluxe

Pros

 • Rimelig hjem design program
 • Prøv hjemmedesignmaler
 • Evne til å lage 3D / 2D gulvplaner
 • God samling av videoopplæringsprogrammer

Ulemper

 • Ingen innledende veiviser

TurboFloorPlan Home & Landscape Deluxe er en av de mest rimelige hjemmedesignløsninger som følger med et begrenset sett av funksjoner, men tilbyr nok til å skape et design fra grunnen til slutt.

Den leveres med profesjonelle hjemmeplanmaler som kan redigeres for å dekke dine behov. Det er eksempler på hjemdesign for inspirasjon sammen med andre funksjoner som planløsning, real-time dimensjonsendring og automatisk innramming med innrammingredaktør.

Ved hjelp av verktøyet kan du planlegge alle faser av ditt hjem som fundament, elektrisk, VVS og VVS for maksimal effektivitet. Den leveres også med en automatisk kostnadsberegner, interiør og utvendig belysningssimulering og designverktøy for 3D- og 2D-design.

For bedre forståelse av verktøyet kan brukerne se videoopplæringen for å komme i gang. Men mangelen på veiviser walkthroughs for å forklare design prosessen betyr at det tar å bli vant til programmets arbeid.

Last ned TurboFloor Plan og Homes & Landscape Deluxe

5

DreamPlan Home Design Software

Pros

 • Rimelig hjem design program
 • Grunnleggende designverktøy for planløsning
 • 3D hjemmemodell støtte

Ulemper

 • Begrensede funksjoner

Hjemmedesignprogramvaren for DreamPlans er den billigste blueprint-programvaren på denne listen. Selv om det kanskje ikke tilbyr så mange funksjoner som andre verktøy, for små prosjekter, tilbyr DreamPlan nok funksjoner for å lage en tegning av en gulvplan mens du fullfører den med en 3D-hjemmemodell.

Verktøyet er enkelt å bruke og tilbyr takveiviseren for å komme i gang. Gulvplanene kan importeres til programvaren for modifikasjon.

Opprette gulvplaner for hjem, leilighet og leilighet er enkelt med DreamHome-programmet. Planene er ytterligere tilpassbare ved hjelp av et tilpasset sett med farger, teksturer, møbler og dekorasjonsverktøy.

DreamPlan er bra for små prosjekter, og tilbyr et stort antall verktøy for å lage blåkopier og 3D / 2D-kort sammen med interiør og utvendig dekorasjonsalternativ. Verktøyet mangler imidlertid avanserte rørleggerarbeid og elektriske verktøy, noe som betyr at du må konsultere en tredjepart for disse oppgavene.

Last ned DreamPlan Home Design Software

6

AutoCAD

Pros

 • Et bruker-vennlig og intuitivt brukergrensesnitt
 • Gratis studentprogram
 • Lag 2D / 3D tegning for arkitektur og mekaniske deler
 • Anbefales for nybegynnere og avanserte brukere

Ulemper

 • Kun tilgjengelig gjennom abonnement
 • Mangel på avansert verktøy for komplisert design

AutoCAD er trolig det mest kjente CAD-programmet (datamaskinstøttet design) som du kan kjøpe i dag. Til tross for å tilby et omfattende sett med designverktøy, er det fortsatt en høy brukervennlig designprogramvare for nybegynnere og mellombrukere.

Hvis du er student, har AutoCAD en gratis redaktør for de unge elevene. Det er et profesjonelt karakterprogram som brukes til å lage 2D- og 3D-tegning for arkitektur og mekaniske deler.

Du kan bruke AutoCAD til å lage gulvplaner, seksjoner og høyder. Den er kompatibel med flere filformater, inkludert DWG, DXF, DWF, DGN, SKP, STEP og STI. Du kan også importere planer fra andre programmer eller til og med 3D skrive ut designene dine.

AutoCAD er en abonnementsbasert programvare og krever at brukerne betaler hver måned, men tilbyr web- og mobilappstøtte. Det finnes tilleggsprogrammer fra tredjepart som er tilgjengelig for AutoCAD, som legger til et ekstra sett med funksjoner for programmet.

Last ned AutoCAD

7

Homes

Pros

 • Gratis online planløsning krever
 • Enkel å bruke brukergrensesnitt
 • 3D Live View-støtte i 720 grader
 • Eksporter alternativet som et dokument, DWG og planløsning

Ulemper

 • Begrensede verktøy
 • Web-only-versjon krever Internett

Homestyler er en gratis web-basert applikasjon som lar deg lage gulvplaner, tegninger, hjemmedesigner, dekorasjon og se det i 3D-live. Programmet er enkelt å bruke, men krever registrering for å lagre prosjektet.

Den støtter dra og slipp funksjonalitet for å lage gulvplaner og vinklede vegger. Det finnes en rekke valgmuligheter for dører og vinduer å velge mellom. Møbler og dekorasjonsverktøy inkluderer kabinett, hvitevarer, møbler og andre vanlige innredningsartikler.

Det er to visningsmoduser, bane og 3D. Du kan eksportere prosjektet som et dokument, i DWG-format eller som en planløsning. Deretter er det gjengivelsesalternativ å legge til belysning og dekorere alternativer, og også å lage en 720-graders virtuell tur.

Homestyle har ingen Pro-planer, men standardversjonen tilbyr nok verktøy for å lage enkle gulvplaner. Det er et utmerket verktøy for en nybegynner, da det ikke krever installasjon.

Gå til Homestyler

Det er på tide å male planene dine BLÅ!

De fleste av disse blueprintprogrammene lar deg oppnå mer enn én oppgave. Bortsett fra å lage tegninger for hjem og mekaniske prosjekter, kan du også bruke den til å lage 3D-visualer av selve prosjektet.

Enten du er en person, arkitekt eller bare en student, vil denne listen med den beste programvaren for å lage tegninger og hjemmedesign hjelpe deg med å komme i gang. Gi oss beskjed om at du velger i kommentarene.