Disse 2 SSD-krypteringsprogramvarene beskytter fullstendig stasjonene dine i 2019

Hvis du arbeider i miljøer som besøkes av mange mennesker, bør du ikke risikere at personopplysninger og sensitiv informasjon faller i feil hender. Tenk for eksempel filene og mappene som er lagret på en flyttbar harddisk som går tapt eller stjålet.

Den nye generelle databeskyttelsesforskriften krever at selskaper skal vedta en rekke sikkerhetsforanstaltninger. De bør brukes for kryptering av data lagret på notatbøker, eksterne harddisker og andre medier.

Men hvordan er det mulig å beskytte filene og mappene som er lagret på harddisker, eksterne harddisker eller flyttbare stasjoner? Hvordan kan du forsikre deg om at dataene som er lagret på disse enhetene, kun kan nås av den legitime eieren? Hvordan berolige brukere at en tredjepart ikke får tilgang til dataene?

I dagens artikkel vil vi snakke om VeraCrypt og Bitlocker. Dette er to av de beste verktøyene du kan bruke til å kryptere SSD-er.

Slik beskytter du harddisken med VeraCrypt og Bitlocker

VeraCrypt

VeraCrypt er en gratis opensource-programvare betraktet som den direkte etterfølgeren til TrueCrypt-historikeren.

Som Phoenix, gjenoppretter VeraCrypt TrueCrypt fra sin aske etter at utviklingen ble brått forstyrret.

VeraCrypt er en gaffel av TrueCrypt, som er et prosjekt utledet fra kildekoden til den opprinnelige applikasjonen. Sammenlignet med TrueCrypt, bruker VeraCrypt noen forbedringer som lar deg stole på et enda høyere beskyttelsesnivå.

Spesielt hevder VeraCrypts forfattere å kryptere systempartisjoner ved hjelp av PBKDF2-RIPEMD160-algoritmen sammen med 327.661 iterasjoner, da TrueCrypt utført 1000. For å lage krypterte volumer (se nedenfor) og for å kryptere vanlige partisjoner, bruker VeraCrypt RIPEMD160 med 655 331 iterasjoner (i stedet for 2000 i tilfelle TrueCrypt) og 500 000 i tilfelle av SHA-2 og Whirlpool-algoritmer.

Hvordan VeraCrypt fungerer og hvordan det beskytter SSD og individuelle mapper

MO av VeraCrypt følger nøyaktig det av den kjente TrueCrypt. Grensesnittet er nesten identisk.

VeraCrypt lar deg lage krypterte beholdere ("volumer") der du kan lagre personlige filer og sensitive data. Du kan opprette de krypterte volumene på en lokal harddisk eller på en flyttbar harddisk eller USB-pinne. Du trenger bare å ta vare på å "montere" beholderen etter tilkobling av utendørsenheten og "demontere" den før du fjerner den.

Så, programmet lar deg beskytte innholdet på harddisken og flyttbare stasjoner ved å kryptere den fullstendig.

Slik krypterer du en harddisk med VeraCrypt

For å kryptere en harddisk eller flyttbar stasjon (USB-pinner, eksterne disker), følg disse enkle trinnene:

1. Installer VeraCrypt ved å velge installeringsalternativet .

Du kan velge Ekstrautstyr-alternativet hvis du ikke har til hensikt å beskytte systempartisjonen eller systemdisken. Husk at systempartisjonen er den som er vert for operativsystemet.

Ved å velge Extract kan du fremdeles opprette krypterte beholdere og beskytte ikke-systempartisjoner. I dette tilfellet kan du lagre filene som er nødvendige for VeraCrypt-operasjonen i en mappe etter eget valg. Du vil da bruke programmet som "bærbar" programvare.

Hvis du bestemmer deg for å installere VeraCrypt på systemet, oppretter applikasjonen - som standard - et gjenopprettingspunkt.

2. Koble den flyttbare stasjonen eller harddisken som skal beskyttes.

3. Start VeraCrypt.

4. KlikkOpprett volum- knappen.

5. KlikkKrypter til ikke-systempartisjon / stasjon, og følg instruksjonene.

På denne måten kan du beskytte innholdet på en ekstern harddisk, en flyttbar stasjon eller en partisjon som ikke er vert for operativsystemet.

6. I neste skjermbilde kan du velge mellom å lage et VeraCrypt Standard-volum og et skjult VeraCrypt-volum.

Etter at du har kryptert den flyttbare stasjonen, vil det for eksempel ikke skje noe når du kobler den til datamaskinen. For å få tilgang til innholdet i lagringsenheten, må du starte VeraCrypt og "montere" den ved hjelp av grensesnittet.

Før du lager det krypterte volumet i den valgte enheten, er det en god ide å lage en sikkerhetskopi av enhetens innhold. Gjør det minst for de første gangene du bruker VeraCrypt.

Du kan montere eller avmontere de krypterte volumene. Hvis du velger det første alternativet, kan du få tilgang til det respektive innholdet. Omvendt gjør du det umulig å få tilgang til uvedkommende.

Du bør velge en krypteringsalgoritme for data og et søkeord (passordfrase) som du vil ta vare på for å holde deg jakelig. Hvorfor det? Å opprette et "container" kryptert volum (Opprett et kryptert filbeholderalternativ) eller for å beskytte en flyttbar stasjon eller en ekstern harddisk.

Beskytt systempartisjonen med VeraCrypt

Du kan bruke krypteringen av systempartisjonen eller hele systemstasjonen, bare ved å installere VeraCrypt. Det beskytter innholdet på harddisken der operativsystemet er installert ved å kryptere alle filene og mappene.

Ved å kryptere systempartisjonen eller hele harddisken der operativsystemet er installert, vil innholdet på harddisken ikke leses av tredjeparter som ikke har det personlige passordet.

Denne beskyttelsesprosedyren gir deg mulighet til å beskytte deg mot risiko hvis for eksempel notatboken faller inn i uautoriserte hender.

VeraCrypt vil kryptere automatisk og fullstendig alle filer, inkludert midlertidige filer, filer som brukes til å administrere dvalemodusprosedyren (automatisk slå på og av datamaskinen), bytte filer og så videre.

Bruk av kryptering på systempartisjonen eller disken innebærer aktivering av en pre-boot-godkjenningsmekanisme.

Før du laster opp operativsystemet, ber VeraCrypt å spesifisere passordet eller det personlige søkeordet som er valgt når du krypterer enheten.

Før vi fortsetter, foreslår vi - som en forholdsregel - å lage et komplett bilde av harddisken. Dette kan gjøres ved å bruke en gratis programvare som AOMEI Backupper (System backup med AOMEI Backupper Standard 2.0).

Vi anbefaler også AOMEI Backupper Pro som den har flere funksjoner og en bedre motor. Hvis du ikke vil kjøpe lisens, kan du laste ned gratis prøveversjon fra lenken nedenfor. Hvis du trenger å sikkerhetskopiere systemet ofte, kan du kjøpe en lisens.

  • Last ned nå Aomei Backupper Pro

Du bør lagre bildet på en flyttbar støtte eller på et annet system. På denne måten kan du enkelt gjenopprette alt i tilfelle problemer.

Deretter kan du klikke på Create Volume-knappen . Deretter velger du Krypter systempartisjonen eller hele systemstasjonen og Normal-alternativene.

Følgende skjermbilde lar deg velge om du bare skal kryptere partisjonen som inneholder operativsystemet eller hele harddisken.

De neste trinnene lar deg bestemme om du vil kryptere området, hvis det finnes, på slutten av harddisken, brukt av RAID-systemer, verktøy for systemgjenoppretting, for feilsøking, for diagnostikk og så videre.

Endelig vil VeraCrypt forplikte deg til å opprette en nøddisk (Rescue Disk). Du kan bruke denne disken til å gjenopprette oppstart av operativsystemet hvis du glemmer passordet eller i tilfelle feil.

Bruk Bitlocker for å beskytte SSD

I Ultimate og Enterprise-utgavene av Windows Vista og Windows 7, i Pro og Enterprise-utgavene av Windows 8 og Windows 8.1, på Windows Server 2008 og senere server-systemer, gir operativsystemet deg muligheten til å kryptere og beskytte harddisken din ved å bruke Bitlocker.

For å aktivere Bitlocker på systempartisjonen, høyreklikk den fra Windows-grensesnittet og velg deretter Aktiver Bitlocker-kommandoen.

Du bør vite at Windows Vista og Windows 7 ikke tillater Bitlocker å starte uten TPM-chip (Trusted Platform Module).

Under konfigurasjonsfasen i Bitlocker-funksjonen vil Windows spørre deg om du vil låse opp systemet ved å koble til en USB-pinne eller skrive et passord.

Følgende trinn er ganske tydelige. De tillater å be om kryptering av dataene som faktisk er skrevet på disken eller til og med kryptering av ledig plass.

Konklusjon

Denne artikkelen fremhever 2 av de beste SSD-krypteringsprogramvareløsninger som er tilgjengelige på markedet. Gi oss beskjed om hvilken du installerte en hvorfor.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

  • Disse løsningene løser dine sakte SSD-problemer på Windows 10
  • Hva å gjøre hvis du ikke kan installere Windows 10 på SSD
  • 9 beste SSD-styringsprogramvare for Windows 10-PCen