Langsom LAN-hastighet på Windows 10-PCer [FIX]

Takket være de siste fremskritt innen teknologi, kan de fleste Internett-brukere dra nytte av høyhastighetsforbindelser, noe som gjør nettleser til en veldig hyggelig opplevelse. Det er et velkjent faktum at dataoverføringshastigheten er høyere med LAN-tilkoblinger i forhold til Wi-Fi. Imidlertid kan noen ganger også oppleve sakte LAN-hastigheter på grunn av ulike problemer: utdaterte drivere, bestemte nettleserinnstillinger og så videre.

Interessant nok klaget mange Windows 10-brukere om sakte LAN-hastighetsproblemer kort tid etter at de oppgraderte til Microsofts nyeste OS.

Jeg har nylig oppgradert systemet fra Windows 8, 1 til 10, så jeg stod overfor et problem at selv om jeg hadde en veldig rask internettilgang, men jeg opplevde en svært langsom surfing og nedlasting. Vennligst hjelp ... ..

Slik løser du sakte LAN-hastighetsproblemer på Window 10-PCer

Langsom LAN-hastighet kan være et stort problem, spesielt hvis du bruker en Ethernet-tilkobling for å få tilgang til Internett. Når det gjelder problemer med LAN-hastighet, er det noen problemer som brukere rapporterte:

 • Langsom LAN-hastighet Windows 10, 7 - Ifølge brukerne kan dette problemet vises på nesten hvilken som helst versjon av Windows, og eldre versjoner som Windows 7 og 8.1 er ikke unntak. Hvis du støter på dette problemet, kan du bare installere de nyeste oppdateringene og oppdatere drivere og kontrollere om det hjelper.
 • Langsom LAN-overføringshastighet, Netgear-router - Mange brukere rapporterte dette problemet med Netgear-rutere. Dette kan oppstå på grunn av ruteren din eller maskinvarefeil.
 • Langsom filoverføring via Gigabit-nettverket - Noen ganger kan dette problemet vises mens du bruker et Gigabit-nettverk. For å fikse det, sjekk nettverksadapterinnstillingene dine.
 • Rutere sakte LAN-hastighet - Hvis LAN-hastigheten din er langsom, kan du prøve å deaktivere Large Send Offload (LSO) -funksjonen. Når funksjonen er deaktivert, bør problemet løses.

Løsning 1 - Sjekk maskinvaren din

Ikke glem å koble modemet fra tid til annen. Å holde det i drift i flere dager kan påvirke ytelsen. Bruk også en annen port: den du bruker for øyeblikket, kan bli ødelagt.

Som en rask påminnelse opprettes ikke alle nettverkskabler likt. Faktisk kan noen kabler til og med redusere internettforbindelsen din. De beste nettverkskabler som skal brukes er Cat-6-kabler.

Løsning 2 - Installer de nyeste operativsystemene og driveroppdateringene

Ifølge brukerne, kan ditt LAN noen ganger bli sakte hvis driverne eller systemet er utdatert. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved å laste ned de nyeste oppdateringene. Systemoppdateringer reparerer ofte maskinvare- og programvareproblemer, derfor er det viktig at du holder systemet oppdatert.

Windows laster ned og installerer oppdateringer automatisk for det meste, men noen ganger kan problemer med Windows Update oppstå, og du kan kanskje gå glipp av en oppdatering eller to. Du kan imidlertid alltid se etter oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhetsseksjon .

 3. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Windows vil nå se etter tilgjengelige oppdateringer og laste dem ned automatisk i bakgrunnen. Når systemet ditt er oppdatert, kontroller om problemet er løst.

En annen vanlig årsak til dette problemet kan være driverne dine. Utdaterte nettverksdrivere kan føre til at dette problemet vises, og for å fikse det, er det viktig å holde driverne oppdatert. Du kan alltid oppdatere driverne manuelt ved å laste dem ned fra produsentens nettsted.

Vi må nevne at oppdatering av maskinvaredrivere manuelt kan skade systemet ditt permanent hvis du vil prøve å installere feil versjon. Vi anbefaler sterkt TweakBit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 3 - Deaktiver Windows Auto Tuning Feature

Ifølge brukerne kan du kanskje løse dette problemet ved å deaktivere Auto-Tuning-funksjonen. Dette er en innebygd funksjon av Windows, og du kan deaktivere den fra Kommandoprompt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) fra menyen.

 2. Start Command Prompt ved å skrive cmd i søkeboksen.
 3. Skriv inn følgende kommando: netsh grensesnitt tcp vis global
 4. Nå, se etter Auto-Tuning Level-funksjonen Receive Window. Hvis det er "normalt", deaktiver det.
 5. For å deaktivere det, skriv kommandoen netsh int tcp sett global autotuninglevel = deaktivert
 6. Utfør en test for å se om denne løsningen løste problemet.

Løsning 4 - Deaktiver stor Send Offload (LSO)

Hvis du opplever sakte LAN-hastighet på din Windows 10-PC, kan problemet være Stor Send Offload-funksjonen. For å løse problemet må du bare deaktivere denne funksjonen ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Dobbeltklikk på nettverkskortet ditt og klikk på fanen Avansert .
 3. Velg Large Send Offload V2 (IPv4) og sett verdien til Deaktivert.

 4. Gjør det samme for Large Send Offload V2 (IPv6).
 5. Klikk på OK .

Et par brukere rapporterte at de løste problemet ved å deaktivere Deaktiver Gigabit- alternativet automatisk, så sørg for å prøve det også. Husk at ikke alle nettverksadaptere støtter denne funksjonen, så hvis du ikke finner den, betyr det at adapteren din sannsynligvis ikke støtter den.

Løsning 5 - Endre DNS-innstillingene

Hvis du har problemer med langsom LAN-hastighet, kan problemet være din DNS. Dette problemet er vanligvis relatert til Internett-leverandøren din og dens DNS, men du kan alltid endre DNS-en. Denne prosessen er relativt enkel, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Skriv inn nettverks- og delingssenter. Velg det første resultatet.
 2. Gå til Endre adapterinnstillinger, høyreklikk Ethernet-nettverksgrensesnittet, og velg Egenskaper .

 3. Velg Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og gå til Egenskaper .

 4. Velg " Bruk følgende DNS-serveradresser " og skriv inn dine foretrukne og alternative DNS-adresser.

Du kan bruke Googles offentlige DNS-adresser 8.8.8.8 og 8.8.4.4, OpenDNS-adressene 208.67.222.222 og 208.67.220.220 eller andre DNS-adresser. Som en rask påminnelse tilbyr Google også følgende IPv6 offentlige DNS-servere: 2001: 4860: 4860 :: 8888 og 2001: 4860: 4860 :: 8844.

Løsning 6 - Deaktiver eller avinstaller VPN

De fleste ganger reduserer VPN-programmene din Internett-tilkobling. Hvis din nåværende VPN-klient gir deg problemer, bør du kanskje vurdere å bytte til et annet VPN. En av de beste VPNene der ute, er CyberGhost VPN, så hvis din nåværende VPN senker nettverksforbindelsen, kan det være en god tid for deg å bytte.

Din proxy kan også føre til at dette problemet oppstår, men du kan enkelt deaktivere proxyinnstillinger ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Nettverk og Internett- delen.

 2. Velg Proxy i venstre rute. I den høyre ruten, deaktiver alle alternativer.

Når proxyen din er deaktivert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 7 - Endre dupleksinnstillinger

Ifølge brukerne kan noen ganger oppleve sakte LAN-hastigheter på grunn av tosidige innstillinger. Dette kan være et problem, men du kan løse dette problemet ved å gjøre følgende:

 1. Åpne nettverkskortets egenskaper.
 2. Naviger til kategorien Avansert, og velg Hurtig- / dupleksinnstillinger . Sett nå verdien til 100 Mb full dupleks . Du kan også prøve andre 100Mb-verdier, eller du kan bruke automatisk forhandlingsalternativ . Etter å ha gjort det, klikk OK for å lagre endringer.

Etter at duplexet er endret, vil LAN-hastigheten øke, og alt vil begynne å fungere igjen.

Løsning 8 - Deaktiver IPv6

Hvis du ikke er kjent, er det to typer IP-adresser, IPv4 og IPv6. IPv6 er en nyere standard, men i noen sjeldne tilfeller kan problemer oppstå mens du bruker IPv6. For å fikse problemet anbefales brukere å deaktivere IPv6-funksjonen helt.

Dette er relativt enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. I sysbaren klikker du på ikonet Nettverk . Velg nå nettverket ditt fra menyen.

 2. Velg Endre adapteralternativer .

 3. Velg nå nettverksforbindelsen, høyreklikk den og velg Egenskaper fra menyen.
 4. Finn Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6) og deaktiver den. Klikk nå OK for å lagre endringer.

Når du har deaktivert denne funksjonen, må du kontrollere om problemet fortsatt er der.

Løsning 9 - Aktiver QoS-funksjonen

Hvis LAN-hastigheten din er treg, kan du kanskje løse problemet ved å aktivere QoS-funksjonen. Denne funksjonen har ansvaret for å begrense nettverkshastigheten, men et par brukere rapporterte at problemet ble løst etter at QoS ble aktivert på ruteren.

For å gjøre dette må du åpne rutens konfigurasjonsside og aktivere QoS. Vi må nevne at QoS er en avansert funksjon, så det kan kreve noen konfigurasjon før du kan bruke den riktig. Det er også verdt å merke seg at denne funksjonen kanskje ikke er tilgjengelig på ruteren din, så sørg for å sjekke rutens bruksanvisning for mer informasjon.

Løsning 10 - Oppdater eller tilbakestill operativsystemet

Forfriskning eller tilbakestilling av Windows kan hjelpe deg med å eliminere ulike problemer som kan bremse forbindelsen din. Oppfrisk din PC holder dine personlige filer og innstillinger. Tilbakestilling av det gjenoppretter Windows, men sletter filer, innstillinger og apper. For mer informasjon om trinnene for å følge for å oppdatere eller tilbakestille operativsystemet, sjekk ut Microsofts Support-side.

Vi håper en av disse løsningene hjelper deg med å øke hastigheten på din LAN-tilkobling. Hvis du kommer over andre løsninger for å fikse sakte LAN-hastighetsproblemer, kan du liste opp feilsøkingstrinnene i kommentarseksjonen nedenfor.