Slik planlegger du nedlegginger i Windows 8, 8.1, 10

Bruke Windows 10, 8 er enkelt, men hvis du nettopp installert systemet og vil lære viktige tips og triks eller hvis du bare vil bli mer kjent med den nye Windows 10, 8.1-oppdateringen, kan du når som helst bruke våre dedikerte opplæringsprogrammer. I den grad, i dag, vil vi sjekke hvordan du planlegger automatisk nedleggelse i Windows 10, 8 .

'Automatisk nedleggelse' eller 'tidsplanstenging' er en innebygd funksjon som kan finnes på et hvilket som helst Windows-system, enten vi snakker om eldre versjoner av plattformen eller om den nyeste versjonen av Windows 10, 8.1. Det beste er at du klarer å planlegge automatisk avstenging med letthet og på mindre enn et minutt da Windows 10, 8 har et flott og brukervennlig grensesnitt. Derfor ikke nøl med og bruk denne trinnvise veiledningen for å lære hvordan du skal bruke Windows 8.1-datamaskinen, skrivebordet eller nettbrettet.

  • LES OGSÅ: Windows 10 vil ikke la brukerne slå av PCer uten å installere oppdateringer

En automatisk planlagt avslutningsoperasjon bør kreves hver gang du vil administrere Windows 10, 8-enheten uten å bruke den. Du kan for eksempel bruke denne funksjonen når en oppdatering blir brukt, når du ser på en film, og du kan sovne eller når enheten utfører en operasjon som kan ta lang tid, og du ikke vil stole på det prosess. I alle disse situasjonene (og ikke bare) er den automatiske nedleggingsløsningen bare perfekt for deg. Uansett, la oss se hvordan du aktiverer det på Windows 8-enheten din.

Kort veiledning for automatisk nedleggelse i Windows 10, 8.1

Hvis du kjører Windows 8.1, bruker du denne håndboken til å planlegge automatiske avbrudd på datamaskinen din. Hvis du installerte Windows 10, ruller du ned for å finne den tilsvarende løsningen.

1. Først av alt, bruk tastaturet og trykk på Windows-tasten sammen med R-knappen for å starte " run " -sekvensen.

2. Skriv deretter " taskschd.msc " og trykk "ok".

3. Etter det vises oppgaveskjemaet .

4. Derfra velger du " Opprett oppgave " under " Actions " -banneret.

5. Sett inn et navn for den nye handlingen, og trykk deretter på eller klikk på " utløsere ".

6. Fra det følgende vinduet velg " nytt " og sett deretter opp avstandsinnstillingene, og trykk deretter på "OK" for å bekrefte.

7. Gå igjen til " actions " -fanen og velg " new ".

8. Skriv " shutdown " i det nye vinduet og bekreft ved å trykke på eller klikke på "ok".

9. Nå, velg " conditions tab " og sjekk " Start kun oppgaven hvis datamaskinen er inaktiv for: ".

10. Still inn avbruddstiden avhengig av dine behov og klikk " ok ".

På Windows 10 er det flere måter å planlegge nedlegginger på. For eksempel kan du kjøre en enkel avslutningskommando i et Run dialogvindu, Kommandoprompt eller PowerShell-vindu. Selvfølgelig kan du også bruke Oppgaveplanlegger, akkurat som du ville på Windows 8.1 eller installere en dedikert programvare for å hjelpe deg med denne oppgaven. For mer informasjon, kan du sjekke ut denne veiledningen.

Det var alt; så dette kan du enkelt planlegge automatisk nedleggelse i Windows 8 hvis du vil at systemet skal lukkes for seg selv. Hold deg nær for flere trinnvise veiledere og Windows 8 og 8.1 tips og triks.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i april 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.