Slik installerer du, oppdaterer og bruker iTunes på Windows 10

iTunes er en av de mest populære multimedia plattformene i verden, og selv om det er Apples produkt, er det også tilgjengelig for brukere av Windows-operativsystemer, og Windows 10 er ikke annerledes. Så hvis du vil bruke iTunes på Windows 10, er det alt du trenger å vite om å laste ned iTunes, importere medier og kjøpe fra iTunes Store på Windows 10-datamaskinen din.

Slik installerer du iTunes på Windows 10

Enten du installerer iTunes for første gang, eller oppdaterer den, er metoden den samme. Bare last ned installasjonsfilen, og hvis du installerer den for første gang, vil den vanligvis installere på datamaskinen din, ellers vil den bare oppdatere den nåværende versjonen av iTunes installert på Windows 10-PCen din. Her er akkurat det du trenger å gjøre:

 1. Gå til denne adressen: www.apple.com/itunes.
 2. Klikk på den blå nedlastbare iTunes- knappen øverst til høyre.
 3. Klikk på Last ned nå- knappen.
 4. Klikk på nedlastingen, når den er fullført, for å starte installasjonsprogrammet. Når du har lastet ned installasjonsprogrammet, kan du bare starte det og følge videre installasjonsinstruksjoner.

Det er det, nå har du den nyeste versjonen av iTunes installert på datamaskinen din. Følg ytterligere instruksjoner fra denne artikkelen for å lære hvordan du oppretter en Apple-ID, importerer musikk, abonnerer på tjenester og mer.

Hvordan lage en Apple ID for iTunes på Windows 10

Med mindre du bruker din egen musikk, må du opprette en Apple ID for å kjøpe musikk, filmer og programmer fra iTunes. Så hvis du ikke allerede har Apple ID, kan du opprette den via iTunes på din Windows 10-PC. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Klikk på Logg inn-knappen nær øverst til høyre på skjermen, like ved siden av søkefeltet.
 2. Du blir bedt om å logge inn eller for å lage din Apple-ID, så bare klikk på Opprett Apple ID- knappen nedenfor.

 3. Klikk Fortsett på neste skjermbilde, og godta deretter vilkårene.
 4. Fyll inn nødvendig informasjon, inkludert e-postadresse, sikkerhetsspørsmål og passord. Inkluder eventuelt en sekundær e-postadresse og abonnement på nyhetsbrev. Klikk Fortsett når du er ferdig.
 5. Fyll ut en faktureringsadresse på neste skjermbilde, og eventuelt angi kredittkortbetalingsinformasjon. Klikk Opprett Apple ID nederst til høyre.
 6. Sjekk e-posten din for en bekreftelsesmelding, og klikk på lenken som er oppgitt for å fullføre prosessen.

Hvis du vil kjøpe og laste ned apper fra butikken, må du også legge til betalingsinformasjonen din. Slik gjør du det:

 1. Klikk på Apple ID-ikonet øverst til høyre på skjermen, logg inn og klikk på Kontoinformasjon .
 2. Under Apple ID-sammendraget finner du betalingsinformasjon. Klikk på Rediger- knappen.
 3. På neste skjermbilde velg betalingsmåten din, skriv inn den nødvendige informasjonen, og klikk Ferdig nederst til høyre.

Nå har du Apple ID-en din, og du er klar til å bruke Apples produkter på Windows 10-datamaskinen din.

Slik importerer du musikk og videoer til iTunes på Windows 10

Du trenger ikke å kjøpe hver sang fra iTunes Store, siden du kan importere din egen. Når du starter iTunes for første gang, vil den be deg om å søke etter media, og hvis du velger dette alternativet, vil det inkludere alt media fra datamaskinen din i iTunes-spilleren. Hvis du vil hoppe over det for nå, og gjør det senere, kan du importere mediene dine til iTunes:

 1. Klikk på Fil i menyen øverst i iTunes-vinduet
 2. Klikk på Legg til mappe i biblioteket ...

 3. Bare bla gjennom mappene dine og legg til ønsket musikk (gjør det samme for videoer og andre medier).

Slik kjøper du fra iTunes Store i Windows 10

Selvfølgelig er en av de viktigste formålene med iTunes-appen, foruten å lytte til musikk og se på filmer, å kjøpe musikk og filmer og TV-programmer. Men før vi kommer i gang, må du forsikre deg om at Apple-ID-en din har bekreftet betalingsinformasjon, hvis ikke, følg bare trinnene ovenfor, og når du har fullført alt, er du klar til å kjøpe.

Slik kjøper du ønsket media fra iTunes:

 1. Åpne iTunes, og gå til iTunes Store.
 2. Hvis du vil kjøpe noen av de utvalgte produktene fra butikken, bare klikk på den, ellers, søk etter favoritt sang, film eller TV Show.

 3. Når du har funnet det du vil kjøpe, klikker du på prisen, og du blir bedt om å skrive inn din Apple-ID.
 4. Skriv inn din Apple-ID, følg ytterligere instruksjoner og fullfør kjøpet.
 5. Når du kjøper et element, vil det dukke opp i iTunes-biblioteket ditt, mer nøyaktig vil det være tilgjengelig under Min musikk, Mine filmer eller Mine TV-programmer.

Nå vet du stort sett alt om å installere og bruke iTunes på Windows 10-datamaskinen. Fortell oss i kommentarene, hvilken tjeneste foretrekker du mer, iTunes eller Groove Music?