Slik reparerer du ZIP-filforeningen i Windows 10

ZIP er et komprimert filformat som du kan arkivere filer med i Windows 10. File Explorer er standard filbehandling verktøy for å trekke ut og åpne ZIPs i Windows. Tredjeparts filarkivprogramvare kan imidlertid automatisk erstatte Utforsker som standardprogram for å åpne ZIP-filer. Et tredjeparts filarkivverktøy kan forbli standardprogrammet for å åpne ZIP-filer, selv etter at du har avinstallert det.

Som sådan kan det hende at ZIP-filer ikke åpnes etter at du har avinstallert et standard filarkivverktøy fra tredjepart. Da har du en ødelagt ZIP-filforening. Slik løser du ZIP-filforeningen i Windows 10.

Løs problemer med ZIP-tilknytning på Windows

 1. Tilbakestill til Standard Apps
 2. Juster Åpne med innstillinger for ZIP-filer
 3. Fiks ZIP File Association med kommandoprompt
 4. Fix ZIP-filer med Remo Repair ZIP

1. Tilbakestill til standardapplikasjoner

Du kan vanligvis fikse ZIP-filforeningen ved å gjenopprette File Explorer som standardverktøyet for ZIP-arkiver. Innstillinger-appen inneholder alternativer for å justere standardapper. Slik kan du raskt gjenopprette standardforeningene for alle filformater med Innstillinger ' Tilbakestill- alternativ.

 • Trykk på Type her for å søke på oppgavelinjen for å åpne Cortana.
 • Skriv inn søkeordet «standard app» i søkeboksen.

 • Klikk på Standard appinnstillinger for å åpne vinduet som vises direkte under.

 • Trykk deretter på Tilbakestill- knappen for å gjenopprette alle standardprogrammer i Windows.

2. Juster åpnet med innstillinger for ZIP-filer

 • Hvis du foretrekker å ikke gjenopprette alle filer til standard appforeninger, kan du justere Open med innstillinger spesielt for ZIP-arkiver. For å gjøre det, høyreklikk en ZIP og velg alternativet Åpne med .

 • Klikk på Flere apper for å åpne en liste over programmer for å åpne ZIP med.

 • Velg deretter File Explorer som standardverktøyet.
 • Velg Bruk alltid denne appen for å åpne ZIP-filer, og trykk deretter på OK- knappen.

3. Fest ZIP File Association med kommandoprompt

 • Du kan også fikse filforeninger med kommandoprompt. For å gjøre det, åpne Cortana-appen.
 • Skriv inn søkeordet "Kommandoprompt" i Cortanas søkeboks.
 • Høyreklikk Kommandoprompt og velg Kjør som administrator .

 • Skriv deretter inn 'assoc .zip = CompressedFolder' i Spørringen, og trykk Enter-tasten.

4. Fix ZIP-filer med Remo Repair ZIP

Hvis du fortsatt ikke kan åpne et ZIP, kan det være tilfelle at den bestemte ZIP-filen er skadet. Prøv å åpne alternative ZIP-adresser for å se om de åpnes. Remo Repair ZIP er et tredjeparts Windows-verktøy som reparerer korrupte ZIP-filer og gjenoppretter filer fra arkiver. Du kan prøve en demo av den programvaren ved å trykke på Last ned nå- knappen på denne nettsiden. Den registrerte versjonen er detaljhandel på $ 39, 97.

Når du har Remo Repair oppe, kan du klikke på Bla gjennom- knappen for å velge en ZIP-reparasjon. Programvaren vil veve sin magi når du trykker på Reparasjon- knappen. Deretter kan du velge en sti for å lagre den reparerte filen til.

Det er noen Windows 10-oppløsninger som sannsynligvis vil reparere ZIP-filforeningen, slik at du kan åpne ZIP-filer i File Explorer. Husk at Explorer bare åpner noen filarkivformater, så det er bedre å ha et tredjeparts arkivverktøy hvis du trenger å åpne andre arkivformater som RAR, GZ, WIM, etc.