Slik løser du Windows 10 fra en annen datamaskin

Windows 10 er et effektivt operativsystem. Likevel kan det skje noen ganger at systemet krasjer eller det blir ødelagt, ikke er så fort før og så videre. Den første sannsynlige flyttingen, i dette tilfellet, er å velge alternativet for oppstartsreparasjon for Windows eller ved hjelp av alternativet Windows Restore.

Hvis ingen av disse alternativene fungerer, ikke bekymre deg: det er sannsynligvis på tide å reparere operativsystemet, via en annen datamaskin. Denne artikkelen utforsker denne muligheten, og forklarer trinnene du bør følge for å reparere datamaskinen.

Hvordan kan jeg fikse Windows 10?

Hvis skaden er fullført og PCen ikke starter, bruker en annen PC til å fikse Windows 10 en konkret og enkel prosedyre. Du bør bare ha noen minutter til din disposisjon og fokusere på saken.

Muligheten til å tilbakestille PCen kan fortsatt fungere, men denne gangen er det nødvendig å bruke installasjonsdisken, ved hjelp av en annen datamaskin. Derfor må du laste ned Windows 10 for å brenne installasjonsfilene til en DVD eller sette den på en USB-pinne. Følgende trinn er de som skal tas.

TRINN 1 - Gå til Microsoft Download Center og skriv "Windows 10".

TRINN 2 - Velg den versjonen du vil ha, og klikk på "Last ned verktøy".

TRINN 3 - Klikk på Godta, og aksepter deretter igjen.

TRINN 4 - Velg å opprette en installasjonsplate for en annen datamaskin og klikk på neste.

TRINN 5 - Velg prosessorens språk, versjon og arkitektur (Velg de anbefalte alternativene) og klikk på neste.

TRINN 6 - Nå velger du mellom to måter å laste ned Windows 10 : opprette USB-pinnen (med minst 8 GB plass og helt tom siden alt forrige materiale vil bli slettet i prosedyren) eller velge direkte kobling til ISO fil å brenne på en DVD, ved hjelp av verktøy som Rufus. På denne måten, hvis PCen ikke starter på nytt fordi den er full av feil, kan du fortsette med reparasjonsalternativene på installasjonsdisken.

TRINN 7 - Hvis du har valgt ISO, vil du se et vindu som ikke lar deg lagre filen og se nedlastingen.

TRINN 8 - Klikk ferdig for å avslutte prosedyren.

TRINN 9 - Nå kan du åpne PCen med problemer, ved hjelp av DVDen med Windows 10 du tidligere har skrevet.

TRINN 10 - Åpne filen Windows og velg oppsettknappen i vinduet åpent.

TRINN 11 - Et blått vindu åpnes, og du kan trykke neste.

TRINN 12 - Klikk Godta.

TRINN 13 - Klikk Installer og vent deretter på den nye installasjonen av Windows 10. Det kan ta minutter, men på slutten bør du ha løst Windows 10-problemene dine.

Hvis DVDen ikke leses av datamaskinen

Hvis prosedyren for å gjenopprette Windows 10 fra USB eller DVD ikke starter automatisk, og i sin tur vil datamaskinen du vil fikse starter med kopien av operativsystemet som tidligere ble installert på PCen, du bør gå inn i Basic Input Output System (BIOS) og endre oppstartsrekkefølgen ved å sette som den første enheten USB-port eller DVD-støtte.

BIOS er et sett med programvareinstruksjoner lagret på et ikke-flyktig minne som er inne i datamaskinen. Den gir all grunnleggende informasjon for å få maskinvare og programvare til å fungere på riktig måte og få operativsystemet startet.

Dette er en mer avansert prosedyre som, hvis det gjøres uten oppmerksomhet, kan kompromittere datamaskinens funksjon; Derfor bør du bare vurdere BIOS-prosedyren som en utvei-operasjon hvis datamaskinen ikke leser USB eller DVD med riktig Windows 10-versjon.

Forslag: Forebygging er bedre enn kur

For å være forberedt i tilfelle Windows 10 feil og problemer oppstår ved oppstart, er det verdt å lage en gjenopprettingsdisk på forhånd, for å bruke det med det andre alternativet for avanserte innstillinger. For å finne denne funksjonen må du skrive på søkefeltet "Opprett gjenopprettingsenhet". Du må bruke en USB-pinne med minst 4 GB plass eller 8 GB for 64-biters systemer.

Det er unødvendig å si, i Windows 10-innstillingene, i oppdaterings- og sikkerhetsseksjonen, det er svært viktig å aktivere den automatiske backupfunksjonen på en sekundær disk.

Til slutt, hvis en USB-pinne eller en disk ikke er tilgjengelig, er det mulig å dra nytte av gratis online-programmer for å lage en sikkerhetskopi av Windows 10, av filer og programmer på en diskpartisjon, på et ikke-tildelt plass på minst 30 GB.

Men du vil miste denne sikkerhetskopien, hvis disken, der Windows er funnet, er ødelagt. Av denne grunn foreslår vi alltid valget av en USB-disk eller penn for sikkerhetskopiering.

Konklusjon

Å ha en ødelagt, funksjonsfeil eller sakte Windows 10 OS kan være et reelt problem for brukere. I denne artikkelen har vi gitt deg en løsning som bør løse dette problemet. Hvis denne artikkelen hjalp deg, kommenterer du nedenfor.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

  • 5 løsninger for å fikse Windows 10 starter ikke etter oppdatering
  • Slik løser du Windows 10 sysprep-feil
  • Løs problemer med Windows 10-filkorrosjon