Hvordan fikse skjermflimring etter oppgradering til Fall Creators Update

Den etterlengtede Windows 10 Fall Creators Update er endelig her, og vi vil se at den skal møte forventningene. Akkurat som det er forgjengeren, Redstone 3 oppdateringen bringer ut uten tvil middelmådige forbedringer og mange problemer.

Et av de mest følsomme problemene vi støter på, er en uvanlig skjermflimmer. Det dukket opp umiddelbart etter oppgraderingen, så det er trygt å si at Fall Creators Update er den som skyldes.

For å adressere dette samlet vi en liste over mulige løsninger og kuraterte dem for deg. Hvis skjermen flimrer eller oppfører seg uvanlig på annen måte, bør du vurdere følgende trinn.

Slik fikser du skjermflimring i Windows 10 Fall Creators Update

 1. Sjekk GPU-drivere
 2. Avinstaller tredjeparts antivirusprogrammet
 3. Endre skjermoppdateringsfrekvensen
 4. Oppdater BIOS
 5. Tilbakestill denne PCen

Løsning 1 - Sjekk GPU-drivere

Når det gjelder skjermrelaterte problemer, bør du først peke fingeren til GPU-drivere. Mesteparten av tiden er den viktigste skyldige for flimrende, stakkere, oppløsningsdråper, plutselige svarte skjermbilder og andre ikke-så-velkommen bekymringer feilaktige eller uegnede drivere. Og det ser ut til at det er en trend for hver ny Windows-versjon å forårsake en slags inkompatibilitetsprodusert problem med hensyn til drivere.

Så, dine videre handlinger er enkle: sjekk drivere> avinstaller generisk driver> installer den offisielle driveren> trykk på skulderen og nyt i Fall Creators Update uten at skjermbildet blinker. Hvis dette ser ut som noe for mye å håndtere på egen hånd, må du følge instruksjonene nedenfor:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å få ut appen Innstillinger .
 2. Klikk på Oppdater og sikkerhets delen.

 3. Velg Recovery fra venstre rute.

 4. Klikk på " Start på nytt " -knappen.

 5. Velg Feilsøking fra Windows Recovery Environment.
 6. Klikk på Avanserte alternativer .
 7. Velg Oppstart innstillinger og deretter Start på nytt .
 8. Trykk 5 for å la PCen starte i sikker modus med nettverk .
 9. Høyreklikk nå på Start- knappen og åpne Enhetsbehandling .

 10. Naviger til skjermkort .
 11. Høyreklikk på GPU- enheten din og avinstaller den .

 12. Start datamaskinen på nytt.

Hvis det ikke var nok og du fortsatt opplever problemer, må du sørge for å navigere til en av disse nettstedene, avhengig av GPU-modellen, og last ned den offisielle driveren som produsenten har gitt.

 • AMD / ATI
 • NVidia
 • Intel

Husk at alle drivere må oppdateres for at PCen skal fungere skikkelig. For å forhindre skade på PC ved å installere feil driverversjoner, foreslår vi at du oppdaterer drivere automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater-verktøy .

Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen. Her er en rask guide til hvordan du gjør det.

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

   Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 2 - Avinstaller tredjeparts antivirus

Dette er en langskuddsløsning, men selv de fremmede tingene har skjedd i Windows 10, så det er verdt å prøve. Feien mellom Windows 10 og tredjeparts antivirusløsninger er velkjent.

Det kan forårsake mange problemer, spesielt med introduksjon av brukbare, ikke-marginaliserte Windows Defender. Den mulige konflikten kan påvirke den generelle ytelsen og forårsake ulike problemer.

På grunn av det, anbefaler vi deg å avinstallere antivirus og se etter endringer. Hvis du fortsatt står fast med den irriterende skjermen flimrende, kan du alltid installere antivirus på nytt igjen. Følg instruksjonene nedenfor for å fjerne antivirusprogrammet midlertidig:

 1. I Kontrollpanel for Windows skriver du Kontroll og åpner Kontrollpanel .

 2. Velg kategorivisning .
 3. Velg Avinstaller et program .
 4. Finn antivirusprogrammet på listen, høyreklikk på det og velg Avinstaller .
 5. Når antivirusprogrammet er borte, start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

I tillegg er noen antivirusløsninger mer motstandsdyktige mot avinstallering, så du må kanskje starte opp i sikker modus og fjerne dem på den måten.

Løsning 3 - Dobbeltsjekk skjermens oppdateringsfrekvens

Nå roaming vi fortsatt i "ikke sannsynlig" begrunnelse, men oppdateringsfrekvensen, som den samme som andre systeminnstillinger, kan bli forstyrret av den nyeste Windows-oppdateringen.

Med slike problemer er alt mulig, så det er velkommen å bekrefte at oppdateringsfrekvensen er satt til 60Hz. Det tar ikke for mye av tiden din, og det kan til og med hjelpe.

Her er en trinnvis forklaring:

 1. Høyreklikk på skrivebordet og åpne Visningsinnstillinger fra kontekstmenyen .

 2. Naviger til bunnen og åpne egenskapene for Displayadapter .

 3. Under Monitor-fanen, bekreft at skjermoppdateringsfrekvensen er satt til 60Hz .

 4. Bekreft endringer.