Hvordan fikse IntcOED-feil i Windows 10

Intel Smart Sound Technology OSD-driveren er en av de mest fremtredende årsakene til systemlydproblemer på så mange Windows 10-bærbare datamaskiner. Det er lett gjenkjennelig siden det ofte forårsaker lydproblemer, og til slutt, til og med BSODer. Brukere som opplevde disse har funnet ut at feilen er identifisert som "IntcOED". Som selvfølgelig peker i Intel Smart Sound Technology driverens retning.

Vi ga noen løsninger, og håper de vil hjelpe deg med å løse problemet ved hånden. Start fra begynnelsen og gå videre gjennom listen.

Slik løser du "IntcOED" kritisk systemfeil i Windows 10

 1. Kjør lyd feilsøking
 2. Oppdater drivere
 3. Kjør SFC
 4. Prøv med DISM
 5. Deaktiver ombordgrafikk og Intel Smart Sound
 6. Oppdater BIOS
 7. Start systemet i en ren oppstart
 8. Oppdater Windows
 9. Tilbakestill PCen til fabrikkinnstillinger
 10. Installer Windows 10 på nytt

1: Kjør lyd feilsøking

Selv om mulig oppstarteren er usikker, er dette absolutt Intel Smart Sound-problemet. Feilen oppstår hovedsakelig på grunn av den mislykkede integrasjonen av Intel Smart Sound-driveren i Windows 10. Og siden vi allerede vet hvordan Windows 10 har problemer med drivere, spesielt med litt eldre maskinvare.

Det første trinnet du kan ta er å tillate Windows 10 å fikse problemet gjennom det innebygde feilsøkingsverktøyet. Hvis du mangler lyden, er det åpenbare trinnet å kjøre lydfeilsøkeren. Dette kan være en lang strekk, med tanke på hvor alvorlig feilen er for hånden. Men det vil ikke koste deg noe for å prøve.

Slik kjører du Play Audio Troubleshooter i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start og åpne Innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .

 3. Velg Feilsøking fra venstre rute.
 4. Utvid feilsøkingsprogrammet " Spille lyd ".
 5. Klikk på " Kjør feilsøking " -knappen.

2: Oppdater drivere

Under vanlige omstendigheter bør dette trinnet løse feilen "IntcOED". Drivere er, som vi allerede har sagt, den viktigste årsaken til dette mer enn uvelkomne forekomsten. Spesielt hvis du har oppgradert til Windows 10 over Windows 7.

Den offisielle støtten til noen enheter avbrytes. Men dette betyr ikke at du ikke vil kunne få den fullt funksjonelle driveren. Trikset er å unngå drivere for Windows Update.

Følg disse trinnene for å installere Intel Sound-driver fra den offisielle kilden:

 1. Høyreklikk på Start-knappen og åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid " Lyd, video og spillkontrollere " -delen.
 3. Høyreklikk på Intel Smart Sound-enhet og velg Avinstaller enhet fra kontekstmenyen.

 4. Merk av for " Slett driverprogramvaren for denne enheten" -boksen.
 5. Last ned Interdriver Update Assistant, her, og installer den.
 6. Kjør klienten og oppdater alle driverne.
 7. Start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

3: Kjør SFC

Nå, hvis problemet fortsatt er tilstede, selv etter at du har satt driveren rett, kan det hende at en mulig systemkorrupsjon er tilgjengelig. Når dette skjer, foreslår vi at du kjører det innebygde verktøyet via kommandoprompt. Dette verktøyet kontrollerer potensiell korrupsjon av systemfiler og retter dem på tilsvarende måte.

Følg disse trinnene for å kjøre SFC i Windows 10:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet. Høyreklikk klikk på Kommandoprompt og kjør det som admin.
 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow og trykker Enter.

 3. Hvis SFC-verktøyet ikke har funnet noe mistenkelig, ikke lukk kommandolinjen.

4: Prøv med DISM

Hvis SFC ikke oppdager systemfeil, bør verktøyet for distribusjon av bildeservicer og administrasjon hjelpe. Dette verktøyet bruker alle tilgjengelige metoder for å fikse systemfeil. Og det, som System File Checker, det innebygde verktøyet kan du kjøre gjennom den forhøyede kommandolinjen. Den bruker Windows Update til å erstatte alle filer, så det krever å fikse systemfeil ett skritt videre.

Slik kjører du DISM i Windows 10:

  1. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / CheckHealth

   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
  2. Vent til verktøyet finner og løser systemfeil. Det kan ta litt tid.

5: Deaktiver ombordgrafikk og Intel Smart Sound

Nå ser dette problemet ut nesten utelukkende på dual-GPU-konfigurasjoner der Intel gir integrert grafikk og lydkontroll om bord. Kollisjonen til drivere kan imidlertid skape mange problemer. Av den grunn foreslår vi å holde fast ved en dedikert grafikk (ATI eller Nvidia) og Realtek HD Audio for tiden.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du deaktiverer den dedikerte GPUen på din dual-GPU-bærbar PC eller PC, følger du trinnene nedenfor:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid skjermkortet .
 3. Deaktiver integrert onboard Intel-grafikk.
 4. Start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

6: Oppdater BIOS

Noen brukere som har problemer med IntcOED på Windows 10, løste problemet ved å blinke BIOS. Nå, med overgangen til et nyere OS, bør du alltid oppdatere BIOS. Bare en vanlig bruker vil sjelden håndtere BIOS-blinking, spesielt hvis det er (og det er) en sjanse til å tegne datamaskinen. Vi foreslår fortsatt å lete etter enheten din og oppdatere BIOS. Prosedyren kan variere for forskjellige produsenter, som noen tilbyr oppdateringer i BIOS / UEFI-innstillingsmenyen mens andre krever spesielle tredjepartsverktøy for å bruke oppdateringer.

På den annen side, hvis feilen muligens startet etter blinkende BIOS, bør du navigere til BIOS / UEFI-innstillinger og gjenopprette dem til standardverdier. Dette viste tilsynelatende problemet for mer enn noen få brukere.

7: Start systemet i en ren oppstart

Foruten de åpenbare driverproblemer, kan det hende at det er et tredjepartsprogram som er i konflikt med Intel Smart Sound. Denne listen er lang, og vi kan ikke med sikkerhet si hvilket eksakt program som ikke fungerer når det kombineres med den nevnte enheten. Derfor kan du prøve en Clean Boot, og se etter endringer.

Slik starter du Windows 10 i en ren oppstart:

 1. Skriv inn msconfig i Windows Search-feltet og åpne System Configuration .
 2. Under kategorien Tjenester, merk av for " Skjul alle Microsoft-tjenester " -boksen.
 3. Klikk på " Deaktiver alle " for å deaktivere alle aktive tredjepartstjenester.

 4. Nå velger du Oppstart- fanen og går til Oppgavebehandling .
 5. Forhindre at alle programmer starter med systemet og bekreft endringer.
 6. Start datamaskinen på nytt.

8: Oppdater Windows

Windows-oppdateringer og måten de administreres på i Windows 10, mottok en stor tilbakeslag fra brukergruppen. Dette betyr imidlertid ikke at de ikke er nyttige. Noen brukere merket at alle opprinnelige systemproblemer som oppstod ved systeminstallasjon, ble løst med oppdateringer senere.

Det er en god grunn til å oppdatere systemet. Selv om de kommer inn automatisk, bør du se etter oppdateringer manuelt fra tid til annen. Slik gjør du det:

 1. Skriv inn Oppdater i vinduet Søk i Windows, og klikk på " Søk etter oppdateringer ".

 2. Klikk på Søk etter oppdateringer i Innstillinger .
 3. Vent til oppdateringer er installert og start datamaskinen på nytt.

9: Tilbakestill PCen til fabrikkinnstillinger

Hvis feilen fremdeles vises, kan vi bare foreslå mer radikale tiltak. Før du går til en ren installasjon av Windows 10, er det verdt å prøve noen av gjenopprettingsalternativene. Vi foreslår at du går til "Tilbakestill denne PC" -alternativet, slik at du kan starte fra en bunke uten å miste dataene dine. Du kan selvsagt fjerne alt og starte fra en tom skifer, men vi beholder det for fullstendig installasjon.

Følg disse trinnene for å tilbakestille systemet til fabrikkverdier:

 1. Skriv inn Tilbakestill og åpne Tilbakestill denne PCen i søkefeltet.
 2. Under alternativet " Tilbakestill denne PCen " klikker du på Komme i gang .

 3. Velg å beholde filer og apper og fortsett med tilbakestillingsprosessen.

10: Installer Windows 10 på nytt

Til slutt, hvis ingen av de foregående trinnene fungerte, er den rene installasjonen siste utvei. Selvfølgelig, i dette scenariet foreslår vi at du formaterer stasjonen din og starter fra en skrap. I tillegg må du gjenopprette BIOS-innstillingene til standardverdier. Før du starter prosedyren, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle dataene dine på et eksternt medium.

Følg trinnene fra denne artikkelen for å installere Windows 10 clean. Sørg for å navigere til den offisielle OEMs nettsted og installere kun offisielle drivere. I tillegg, som vi har nevnt i trinn 2, bruker du Intel Driver Update Assistant for å få de nyeste Intel-driverne for Windows 10.

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har noen ekstra løsninger å tilby eller noe å spørre, er du velkommen til å legge inn dem i kommentarfeltet nedenfor.