Slik sletter du en kombinert app individuelt i Windows 10

Noen ganger er det apps som du knapt eller ikke engang bruker i det hele tatt. På samme måte som tidligere versjoner av Windows, kommer Windows 10 med mange forhåndsinstallerte Universal-programmer.

Når du har så mange kombinerte apper, bruker du sannsynligvis ikke alle dem regelmessig, og av en eller annen grunn vil du kanskje fjerne noen av dem.

Hvis det er tilfelle, er dagen din heldig fordi vi skal lære deg hvordan du fjerner en kombinert Windows 10-app individuelt.

Før vi starter, vil vi at du skal informere deg om at denne prosessen er litt kompleks, og at vi ikke vet om du kan gjenopprette noen av disse appene du sletter, så hold det i bakhodet. Så hvis du er sikker på at du vil slette en bestemt app, følg disse trinnene.

Slik avinstallerer du en kombinert app separat i Windows 10

Løsning 1 - Fjern bundet app ved hjelp av Windows PowerShell

 1. Åpne Start-menyen og skriv Powershell. Når du ser Windows PowerShell-appen i søkeresultatene, høyreklikker du den og velger Kjør som administrator. Dette er ekstremt viktig, og du må kjøre Windows PowerShell som administrator eller denne prosessen vil ikke lykkes.
 2. Når Windows PowerShell-vinduet åpnes, må du skrive følgende kommando for å se hvilke kombinerte apper du har installert:
  • Get-AppxPackage -AllUsers
 3. Du får en liste over alle buntede apper, og nå må du finne navn på programmet du vil fjerne. Hold øye med PackageFullName-verdien, fordi du trenger den fordi du vil fjerne en app. Hvis du for eksempel vil fjerne Solitare Collection-appen, vil PackageFullName-verdien av denne appen være:
  • Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection_3.2.7240.0_x64__8wekyb3d8bbwe
 4. For å fjerne Solitare Collection-appen for eksempel, må du skrive:
  • Fjern-AppxPackage Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection_3.2.7240.0_x64__8wekyb3d8bbwe
  • å fjerne den. Generell formel for å slette buntede apper er:
  • Fjern-AppxPackage PackageFullName verdi
  • så du må holde øye med PackageFullName-verdiene for appene du vil fjerne.

Det er slik, slik at du sletter individuelle kombinerte apper på Windows 10. Som du ser, er det ikke så vanskelig, du trenger bare å kjenne PackageFullName-verdien til appen du vil fjerne.

Løsning 2 - Bruk Innstillinger-siden

Du kan også fjerne forhåndsinstallerte Windows 10-apper enkeltvis fra Innstillinger-siden. For denne oppgaven, gå til Innstillinger> Apper> Apper og funksjoner> Søk i denne listen.

Bare skriv inn navnet på appen du vil slette. Når du har funnet det, velg det og klikk Avinstaller.

Hvis du har spørsmål, forslag eller kanskje noen andre metoder for å fjerne den medfølgende appen enkeltvis i Windows 10, ikke nøl med å komme til kommentarseksjonen nedenfor.

Også, hvis du har Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Relaterte poster å sjekke ut:

 • Slik fjerner du bloatware fra Windows 10 for godt
 • Windows 10 Creators Oppdater bloatware gratis utgave tilgjengelig for nedlasting
 • Slik enkelt kan du begrense og lukke apper i Windows 10 / 8.1 / 8

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.