Slik løser du Status ugyldig bildeformatfeil

Status ugyldig bildeformatfeil kan vises mens du prøver å kjøre enkelte applikasjoner. Denne feilen hindrer deg i å kjøre de ønskede programmene, men det finnes flere metoder du kan bruke til å fikse dette problemet.

Status ugyldig bildeformat melding påvirker hovedsakelig videospill, men det kan også vises når du prøver å kjøre andre applikasjoner. Når vi snakker om denne feilen, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Status ugyldig bildeformat Arma 3 - Dette problemet vises når du prøver å kjøre bestemte spill, og det anbefales at du installerer og oppdaterer nødvendige komponenter som DirectX, .NET Framework og Visual C ++ Redistributables.
 • Status ugyldig bildeformat Word, Excel, Windows 10 - Noen ganger kan dette problemet vises mens du prøver å kjøre enkelte applikasjoner. For å fikse problemet, anbefales det å installere de problematiske programmene på nytt og sjekke om det hjelper.

Status ugyldig bildeformatfeil, hvordan løser du det?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Pass på at programmet ikke prøver å laste inn en 32-bit DLL
 3. Utfør en SFC- eller DISM-skanning
 4. Pass på at driverne dine er oppdatert
 5. Oppdater eller installer DirectX på nytt
 6. Last ned / oppdater. NET Framework og Visual C ++ Redistributables
 7. Installer programmet på nytt
 8. Bekreft integriteten til spillbufferen

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Antivirusprogrammet kan noen ganger forstyrre bestemte programmer og forårsake at status ugyldig bildeformatfeil vises. For å fikse dette problemet, er det viktig å sørge for at antivirusprogrammet ikke blokkerer programmet du prøver å kjøre, så vær sikker på at programmet er lagt til ekskluderingslisten.

Hvis det ikke hjelper, kan du kanskje prøve å deaktivere bestemte antivirusfunksjoner eller deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. Hvis problemet fortsatt er der, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet. Selv om du velger å fjerne tredjeparts antivirus, bør du forbli beskyttet på Windows 10 av Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten din.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, bør du vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Bitdefender antivirus gir god beskyttelse, og hvis du leter etter et antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet, foreslår vi at du prøver det ut.

- Last ned Bitdefender Antivirus 2019 til en spesiell pris

Løsning 2 - Pass på at programmet ikke prøver å laste inn en 32-bit DLL

Ifølge brukere kan meldingen Status ugyldig bildeformat vises når programmet du prøver å kjøre forsøker å laste inn en 32-bits til en 64-biters prosess. Dette er en sjelden forekomst, men det kan fortsatt skje.

Brukere foreslår å bruke Dependency Walker i profilmodus for å finne ut hvilken DLL som forårsaker problemet. Bare last ned dette verktøyet og bruk det til å åpne programmet som gir deg denne feilen, og du vil kunne se hvilken DLL-fil som forårsaker problemet.

Husk at dette er en avansert løsning, så hvis du er en grunnleggende bruker som ikke er kjent med Dependency Walker, bør du kanskje hoppe over denne løsningen.

Løsning 3 - Utfør en SFC- eller DISM-skanning

I noen tilfeller kan Status ugyldig bildeformatfeil oppstå på grunn av filkorrupsjon. Systemet ditt kan noen ganger bli ødelagt, og det kan føre til dette og mange andre feil. Du kan imidlertid være i stand til å fikse problemet ved å utføre en SFC-skanning. Dette er enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator. Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Key + X- snarvei og velge Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Command Prompt starter, skriver du inn sfc / scannow og trykker Enter for å kjøre den.

 3. Skanneprosessen vil nå starte. Skanningen kan ta omtrent 15 minutter eller mer, så ikke avbryte den.

Når skanningen er ferdig, må du kontrollere om feilmeldingen fremdeles vises. Hvis problemet ikke er løst, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning, må du huske å bruke DISM-skanning i stedet. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Kjør kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen og trykk Enter for å kjøre den.

 3. DISM scan vil nå starte. Denne skanningen kan ta omtrent 20 minutter eller enda mer, så ikke avbryte den.

Når skanningen er ferdig, må du kontrollere om feilmeldingen fortsatt er der. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanningen før, kan du prøve å kjøre den igjen og sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 4 - Pass på at driverne er oppdatert

Noen ganger kan status ugyldig bildeformat vises hvis driverne ikke er oppdatert. Dette vises vanligvis når du prøver å kjøre bestemte spill, og for å forhindre dette problemet i fremtiden, anbefales det sterkt å oppdatere alle driverne.

For å gjøre det, må du oppdatere alle viktige drivere, for eksempel brikkesett, lyd, nettverk, grafikk, etc. For å gjøre det, må du besøke produsentens nettsted for hver av disse komponentene og laste ned de nyeste driverne for den.

Oppdatering av drivere manuelt kan være litt kjedelig, spesielt siden du trenger å vite modellen til hver komponent du prøver å oppdatere. Du kan imidlertid bruke et tredjepartsverktøy, for eksempel TweakBit Driver Updater, som automatisk oppdaterer alle drivere med bare noen få klikk.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis

Løsning 5 - Oppdater eller installer DirectX på nytt

Ifølge brukerne kan noen ganger DirectX-installasjonen føre til at status ugyldig bildeformatmelding vises. Dette skjer vanligvis når du prøver å kjøre bestemte spill på PCen, og for å løse problemet anbefales det å oppdatere DirectX til den nyeste versjonen.

Hvis DirectX allerede er oppdatert, kan du prøve å installere det på nytt og sjekke om det løser problemet.

Løsning 6 - Last ned / oppdater. NET Framework og Visual C + + Redistributables

Noen ganger kan status ugyldig bildeformat vises hvis du ikke har de nødvendige komponentene installert. Visse applikasjonsreléer på .NET Framework og Visual C ++ Redistributables for å fungere skikkelig, og hvis du ikke har dem installert, kan det hende du støter på ulike problemer.

For å fikse problemet, anbefales det at du laster ned eller oppdaterer både .NET Framework og Visual C ++ Redistributables installasjon. For å gjøre det, må du bare laste ned de nødvendige installasjonsfilene fra Microsofts nettsted, og du er god til å gå.

Etter at du har oppdatert / installert .NET Framework og Visual C ++, bør problemet løses helt.

Løsning 7 - Installer programmet på nytt

Hvis meldingen Status ugyldig bildeformat vises når du prøver å kjøre et bestemt program, kan problemet være relatert til selve programmet. Noen ganger kan programmet bli skadet, og det kan føre til dette og andre feil.

For å fikse problemet, foreslår brukerne å installere programmet på nytt og sjekke om det hjelper. Det finnes flere metoder du kan bruke til å installere programmet på nytt, men mange brukere foreslår at du bruker avinstalleringsprogramvare som IOBit Uninstaller .

Hvis du ikke er kjent, vil avinstalleringsprogrammet fjerne det valgte programmet, men det vil også fjerne alle filer og registeroppføringer som er tilknyttet det. Ved å gjøre det, forhindrer du at noen gjenværende filer forstyrrer systemet ditt, og det blir som om programmet aldri ble installert.

 • Last ned nå IObit Uninstaller PRO 7 gratis

Etter at du har fjernet programmet, må du bare installere det igjen og sjekke om det løser problemet.

Løsning 8 - Bekreft integriteten til spillbufferen

Noen ganger kan status ugyldig bildeformatfeil vises mens du prøver å kjøre bestemte spill. Noen ganger kan spillinstallasjonen bli skadet, og for å løse problemet, anbefales det at du bekrefter integriteten. Dette er enkelt å gjøre på Steam, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne ditt spillbibliotek, og finn spillet som gir deg denne feilen. Høyreklikk på det og velg Egenskaper fra menyen.

 2. Gå over til kategorien Lokale filer og klikk på Bekreft integriteten til spillfiler- knappen.

 3. Steam vil nå verifisere integriteten til spillbufferen. Denne prosessen kan ta ca. 15 minutter, noen ganger mer avhengig av størrelsen på spillet.

Når prosessen er ferdig, kontroller om feilmeldingen fremdeles vises.

Status ugyldig bildeformatmelding kan forhindre at du kjører bestemte programmer på PCen, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.