Her er de beste antivirusprogrammene for Windows 10 i henhold til testene

Sikkerhet er svært viktig for hver Windows-bruker. Og for å hjelpe deg med å velge den beste løsningen, og gjør datamaskinen så trygg som mulig, har AV-Test Institute opprettet en liste over de beste antivirusprogrammene for Windows 10. Listen inneholder noen kjente antivirusprogrammer, vi har brukt til å se på en mange datamaskiner som kjører tidligere versjoner av Windows, samt noen veldig gode gratis programmer. Windows 10s egen Windows Defender lagde den også til listen, men den samlede poengsummen forundret ikke forskere fra AV-Test.

Avira Antivirus Pro er helt topp på listen, med poengsummen 6 av 6 i alle tre kategorier (beskyttelse, ytelse og brukbarhet). Dette er veldig oppmuntrende, forutsatt at mange mennesker trodde at freeware antivirusprogrammer ganske enkelt ikke kan bli bedre at de beste betalte, og ifølge AV-Tests undersøkelser, endret dette i Windows 10. Bare andre antivirusprogrammer som hadde en score av 6 i alle tre kategoriene er Bitdefender Internet Security 2015 og 2016, Kaspersky Lab Internet Security og Norton Antivirus.

F-Secure og Trend Micro fikk 6 poeng for beskyttelse, 5, 5 poeng for ytelse og 6 poeng for brukervennlighet, mens andre, trolig mer kjente gratis antivirusprogrammer, som Avast og AVG, fikk verre totalpoengsum. En av de største overraskelsene på listen er relativt lav score på ESET Smart Security, med 3 poeng innen ytelse (men 5, 5 for beskyttelse og 6 for brukbarhet).

Mange velger å bruke Windows 10s egen Windows Defender, i stedet for å installere et tredjepartsprogram, og Microsofts sikkerhetsverktøy har også gjort det til listen. Men ifølge undersøkelser er det i bunnen av listen i totalpoengsummen (3, 5 for beskyttelse, 4, 5 for ytelse og alle 6 for brukbarhet). Bare to antiviruser hadde verre poengsum enn Windows Defender, ThreatTrack og Quick Heal.

Du kan sjekke ut den komplette listen over de beste antivirusprogrammene for Windows 10 av AV-Test Institute, nedenfor: