Full Fix: Oppdater feil 0x8024a10a på Windows 10, 8.1, 7

Microsoft forsøker kontinuerlig å gi brukerne et stabilt og sikkert system ved å utføre hyppigere oppdateringer for Windows 10. På den annen side er de brukerne listet over 30 feil relatert til Windows 10 systemoppdatering. Og noen av dem er en tøff mutter å knekke.

En av disse irriterende feilene er knyttet til koden 0x8024a10a. Ifølge mange brukere oppstår denne feilen både på PCer og Windows-drevne smarttelefoner. Det lukker helt ned oppdateringsprosessen. På den andre siden tar Microsoft ikke opp som det skal. Så, vi prøver å rydde opp ting med denne artikkelen.

Slik løser du Windows 10 Update-feil 0x8024a10a

Windows-oppdateringsfeil 0x8024a10a kan forhindre deg i å installere de nyeste oppdateringene, og det kan være et sikkerhetsproblem. Når vi snakker om denne feilen, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10 oppdateres ikke, kan ikke oppdatere - Hovedproblemet med denne feilen er at det forhindrer deg i å oppdatere PCen, men du bør kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Oppdateringsfeil 0x8024a10a laptop - Dette problemet påvirker både bærbar og stasjonær PC, og hvis du støter på det, kan det hende du kan fikse det ved midlertidig å deaktivere antivirusprogrammet ditt.
 • 0x8024a10a Windows 10-oppdatering - Ifølge brukerne oppstår denne feilen for det meste mens du prøver å laste ned nye oppdateringer. For å fikse problemet, tilbakestill Windows Update-komponenter og kontroller om det hjelper.

Løsning 1 - Deaktiver Antivirus

Enkelte brukere rapporterte at noen ganger har antimalware-programvare fra tredjeparter redusert eller stoppet Windows-oppdateringsprosessen. Bruk av et antivirusverktøy er viktig hvis du vil beskytte PCen mot online trusler, men noen ganger kan antivirusprogrammet forstyrre systemet ditt og forårsake at denne feilen oppstår.

For å fikse problemet, anbefales det å deaktivere visse antivirusfunksjoner og kontrollere om det hjelper. Hvis det ikke virker, ville ditt neste skritt være å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. Selv om du bestemmer deg for å gjøre det, vil du fortsatt være beskyttet av Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten din.

Hvis feilkoden fortsatt vises, må du kanskje fjerne antivirusprogrammet for å løse dette problemet. Hvis du fjerner antivirusprogrammet, løser problemet, kan det være lurt å vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Det er mange gode antivirusverktøy, men hvis du vil ha maksimal beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet, anbefaler vi at du prøver Bitdefender .

I tillegg er det en god ide å deaktivere VPN mens du oppdaterer.

Løsning 2 - Utfør System File Checker

System File Checker (SFC) er det innebygde verktøyet som hjelper deg med å skanne og reparere ulike systemfiler. For det meste på grunn av virusinfeksjoner, kan filene dine bli ødelagt eller ufullstendig. Hvis oppdateringen fungerte bra før, og deretter stoppet uten tilsynelatende grunn, kan SFC være bare verktøyet for jobben. Du kan bruke System File Checker på denne måten:

 1. Trykk Windows-tasten + X og kjør Kommandoprompt (Admin) .

 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow

 3. Prosessen skal vare i ca 5 minutter.
 4. Når det er gjort, start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.

Hvis SFC-skanning mislyktes, vil du kanskje prøve å bruke en DISM-skanning i stedet. DISM er et akronym for Deployment Image Service og Management. Hovedoppgaven til DISM er å skanne og fikse ødelagte filer relatert til Windows Update. For å bruke DISM, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tasten + X og start Kommandoprompt (Admin) .
 2. I kommandolinjen skriver du følgende kommando: DISM.exe / Online / Cleanup-image / Restorehealth

 3. Hvis DISM ikke kan hente filer på nettet, kan du prøve å bruke installasjonen USB eller DVD. Sett inn media og skriv følgende kommando:
  • DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Source: C: \ RepairSource \ Windows / LimitAccess
 4. Pass på at du erstatter " C: \ RepairSource \ Windows" -banen på DVDen eller USB-en.
 5. Operasjonen bør vare i mer enn 5 minutter.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet vedvarer, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, gjentar du SFC-skanningen og kontrollerer om det hjelper.

Løsning 3 - Prøv å starte PC i Clean Boot-modus

Noen ganger kan tredjepartsprogrammer forstyrre systemet ditt og føre til at oppdateringsfeil 0x8024a10a vises. Visse applikasjoner og tjenester kan starte automatisk med PCen din og forårsake at dette problemet vises, og for å fikse problemet, må du utføre Clean boot. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Gå til Tjenester-fanen og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Deretter klikker du Deaktiver alle og trykker på Bruk.

 3. Gå til Startup- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling.

 4. Deaktiver alle oppstartsprogrammer individuelt og trykk OK.

 5. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere.

Hvis problemet er vedvarende, kan du flytte til det siste trinnet. I tillegg, hvis du er ivrig etter å hente siste konfigurasjon, kan du gjøre det enkelt ved å returnere til henholdsvis System Configuration og Task Manager. Bare aktiver deaktiverte prosesser, og du er god til å gå.

Løsning 4 - Tilbakestill Windows Update-komponenter

Hvis du har problemer med oppdateringsfeil 0x8024a10a, kan problemet skyldes Windows Update-tjenester. Noen ganger kan problemer med tjenester løses ved å starte dem på nytt, men det er flere tjenester knyttet til Windows Update, så omstart av dem alle for hånd kan være en tidkrevende oppgave.

Du kan imidlertid alltid opprette et Windows Update reset script som vil tilbakestille alle nødvendige tjenester for deg. Denne prosessen er ganske enkel, og du vil få skriptet ditt klart om noen minutter. Når du har opprettet et skript, bare kjør det og problemet vil bli løst.

Løsning 5 - Kjør Windows Update feilsøking

Windows leveres med ulike verktøy som kalles feilsøkingsprogrammer som kan løse vanlige PC-problemer. Flere brukere rapporterte at de fik feil 0x8024a10a rett og slett ved hjelp av Windows Update feilsøking. For å bruke feilsøking for Windows Update må du bare gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Gå nå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .

 3. Velg Feilsøking i venstre rute. Velg Windows Update fra høyre rute og klikk Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Feilsøkingsprogrammet starter nå. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre den.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 6 - Last ned ønsket oppdatering manuelt

Ifølge brukere, hvis du ikke kan laste ned Windows-oppdateringer på grunn av feil 0x8024a10a, kan du kanskje kringgå problemet ved å laste ned og installere den ønskede oppdateringen manuelt. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Først må du finne ut koden til oppdateringen du prøver å laste ned. For å gjøre det, går du til Windows Update og sjekker koden til oppdateringen du prøver å installere. Koden vil bestå av en rekke tall og KB-bokstaver i begynnelsen. Når du har funnet koden, kopierer du den eller skriver den ned.
 2. Gå til Microsofts oppdaterings katalog nettsted. Skriv nå oppdateringskoden i søkefeltet. Liste over resultater vises nå. Velg oppdateringen som samsvarer med systemarkitekturen din og klikk Last ned .

Etter at du har lastet ned oppdateringen, kjør du oppsettfilen, og du bør kunne oppdatere systemet.

Løsning 7 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis du har problemer med oppdateringsfeil 0x8024a10a, kan du kanskje løse det ved å utføre en oppgradering på stedet. Hvis du ikke er kjent, vil denne prosessen installere den nyeste versjonen av Windows mens alle dine personlige filer og programmer holdes intakt. For å utføre en oppgradering på stedet, må du gjøre følgende:

 1. Last ned Media Creation Tool og kjør det.
 2. Velg Oppgrader denne PCen nå .
 3. Vent mens programmet forbereder PCen. Velg nå Last ned og installer oppdateringer og klikk Neste .
 4. Vent mens oppdateringene lastes ned og følg instruksjonene på skjermen til du kommer til Klar til installasjon .
 5. På Klar for å installere skjerm klikker du Endre hva du skal beholde . Velg nå Behold personlige filer og programmer, og klikk på Neste .
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Når installasjonen er ferdig, har du den nyeste versjonen av Windows 10 installert, og problemet skal løses.

Løsning 8 - Utfør en ren installasjon av Windows 10

Hvis alle trinnene ovenfor viste seg å være ubrukelige, kan du vurdere å reinstallere som din enkleste løsning. Vi er klar over at det kan ta litt tid, men installasjonsprosessen for Windows 10 er ikke lang eller vanskelig å utføre.

Vi håper du klarte å fikse oppdateringsproblemet ditt med disse løsningene. Hvis du har spørsmål eller tvil, må du huske å adressere dem i kommentarfeltet nedenfor.