Full Fix: SESSION3 INITIALISERING FAILED feil i Windows 10

Blue Screen of Death-feilene vil krasje Windows 10 og gi deg en feilmelding som SESSION3_INITIALIZATION_FAILED før datamaskinen starter på nytt. Disse feilene kan skyldes feil maskinvare, og siden disse feilene kan være ganske problematiske, skal vi i dag vise deg hvordan du kan fikse SESSION3_INITIALIZATION_FAILED-feilen.

Fix SESSION3 INITIALISATION FAILED BSoD-feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater Windows 10
 2. Kjør chkdsk scan
 3. Oppdater driverne
 4. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 5. Kjør SFC-skanningen
 6. Kjør DISM
 7. Erstatt smss.exe
 8. Sjekk DVDen din for fysisk skade
 9. Sjekk DVD-stasjonen
 10. Sjekk etter maskinvareproblemer

Fix - SESSION3 INITIALISERING FJELLT Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater Windows 10

Oppdatering av Windows 10 er viktig hvis du vil holde systemet feilfritt og stabilt. Visse maskinvare eller programvare kan ha problemer med Windows 10, og det kan føre til at BSoD-feil som SESSION3_INITIALIZATION_FAILED vises. Ved å bruke Windows Update, laster du ned de nyeste sikkerhetsforbedringene, samt mange feilrettinger. Disse feilrettingene er utformet for å løse uforenelighetsproblemer med bestemt maskinvare eller programvare, derfor er det viktig å laste ned Windows-oppdateringer for å forhindre at BSoD-feil oppstår.

Løsning 2 - Kjør chkdsk scan

Noen ganger kan BSoD-feil som SESSION3_INITIALIZATION_FAILED vises på grunn av ødelagte filer på harddisken din, og for å løse dette problemet må du sjekke harddisken din ved å bruke chkdsk-kommandoen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) .

 2. Når Command Prompt starter, skriver du inn chkdsk / f / r C: og trykker Enter for å kjøre den. Husk at du må utføre denne skanningen for alle harddiskpartisjoner som du har, så pass på at du erstatter C med brevet som matcher harddiskpartisjonen.

Det er verdt å nevne at du ikke kan skanne C-stasjon rett fra Windows 10, så vær sikker på å starte datamaskinen på nytt når kommandoprompt forteller deg. Når datamaskinen starter igjen, søker chkdsk automatisk C-stasjonen din for feil.

Hvis du ikke får tilgang til Windows 10 på grunn av SESSION3_INITIALIZATION_FAILED-feilen, kan du utføre chkdsk-skanningen ved å følge disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Du må starte det på nytt flere ganger før du kan starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Kommandoprompt .
 3. Når Command Prompt starter, legger du inn chkdsk / f / r C: for å utføre en skanning. Gjenta dette trinnet for alle harddiskpartisjoner, og pass på at du erstatter C med riktig bokstav.

Løsning 3 - Oppdater driverne

Drivere er avgjørende del av hvert operativsystem siden de tillater Windows å gjenkjenne og utnytte maskinvaren din. Hvis en bestemt driver er skadet eller inkompatibel med Windows 10 som kan forårsake en BSoD-feil, for eksempel SESSION3_INITIALIZATION_FAILED. For å fikse disse feilene anbefales det å oppdatere driverne, og du kan gjøre det direkte fra Enhetsbehandling ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra menyen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn driveren du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare .

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare . Windows 10 vil nå laste ned og installere den beste driveren for enheten din.

 4. Gjenta disse trinnene for alle drivere du vil oppdatere.

Noen brukere sier at det er bedre å laste ned driverne manuelt, siden Enhetsbehandling ikke alltid finner de nyeste driverne for maskinvaren din. For å laste ned drivere manuelt, må du bare besøke maskinvareprodusentens nettsted, finne enheten og laste ned de nyeste driverne for den. Pass på å laste ned og oppdatere drivere for alle større maskinvarekomponenter.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 4 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Hvis ingen av de tidligere løsningene løste problemene, la oss prøve med Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan adressere ulike systemproblemer, inkludert BSOD-problemene.

Slik kjører du Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 5 - Kjør SFC-skanningen

Den neste tingen vi skal prøve kjører SFC-skanningen. System File Checker er et kommandolinjeverktøy som skanner alle systemfiler for potensielle problemer. Så, hvis en korrupt systemfil er årsaken til SESSION3_INITIALIZATION_FAILED-feilen, vil SFC-skanningen trolig løse den.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til skanningen er fullført (det tar en stund)
 4. Verktøyet løser automatisk problemet, hvis det er mulig.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Kjør DISM

Det tredje feilsøkingsverktøyet vi skal bruke her er DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM), som navnet sier, re-distribuerer systembildet hele tiden, og løser potensielle problemer underveis. Så det er også mulig at det vil løse SESSION3_INITIALIZATION_FAILED-feilen.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Erstatt smss.exe

Ifølge brukere kan korrupte smss.exe-fil noen ganger forårsake SESSION3_INITIALIZATION_FAILED BSoD-feil, og for å fikse det, må du erstatte den filen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger mens den starter opp. Dette bør starte automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Kommandoprompt .
 3. Når Command Prompt starter, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje:
  • C:
  • cd windows / system32 /
  • kopier c: \ windows \ system32 \ dllcache \ smss.exe
 4. Alternativt kan du bruke kopi c: \ windows \ ServicePackFiles \ i386 \ smss.exe i stedet for siste linje.
 5. Skriv inn exit til Kommandoprompt for å lukke den og start datamaskinen på nytt.

Løsning 8 - Sjekk DVDen din for fysisk skade

Brukerne rapporterte SESSION3_INITIALIZATION_FAILED feil under forsøk på å installere Windows 10 fra en DVD, og ​​ifølge dem var problemet skadet DVD-plate. Hvis du installerer Windows 10 fra en DVD, må du være sikker på at DVDen ikke har noen riper på den.

I stedet for å bruke DVD, er det alltid bedre å bruke en USB-minnepinne for å installere Windows 10. Du kan enkelt lage oppstartbar USB-stasjon med Windows 10 på den ved hjelp av Media Creation Tool. Husk at du kan få samme feil selv om du bruker en USB-minnepinne til å installere Windows 10. Tilsynelatende korrupte ISO-bilde kan skape dette problemet, så vær sikker på at du ikke forstyrrer Windows 10 ISO-nedlasting.

Løsning 9 - Sjekk DVD-stasjonen

Hvis du installerer Windows 10 fra en DVD, må du kontrollere at DVD-stasjonen fungerer som den skal. Brukerne rapporterte at feil DVD-stasjon kan forhindre installasjonsprosessen og gi deg SESSION3_INITIALIZATION_FAILED BSoD, så vær sikker på at DVD-stasjonen ikke er feil. Hvis DVD-stasjonen din er ødelagt, kan du alltid installere Windows 10 fra en USB-minnepinne.

Løsning 10 - Sjekk etter maskinvareproblemer

SESSION3_INITIALIZATION_FAILED BSoD-feil kan skyldes feil maskinvare, spesielt RAM, så vær sikker på at RAM-en din fungerer som den skal. For å sjekke RAM, kan du bruke verktøy som MemTest86 +. I tillegg til RAM, kan nesten alle andre maskinvarekomponenter forårsake denne feilen, så vær sikker på å sjekke andre hovedkomponenter som hovedkort, harddisk, grafikkort, etc.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din etter en rask inspeksjon, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

SESSION3_INITIALIZATION_FAILED feil kan skyldes ødelagte filer eller maskinvareproblemer, men du kan enkelt fikse denne feilen ved hjelp av en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.