Full Fix: Standard skriveren endrer seg i Windows 10, 8.1, 7

Når du bruker mer enn en skriver, er det ekstremt irriterende når standardskriveren fortsetter å skifte hele tiden. Før du trykker på utskriftsknappen, må du alltid sjekke hvilken aktuell skriver som er tilgjengelig, slik at du ikke bruker feil skriver.

Slik beskriver Windows 10-brukere dette problemet:

Standardskriveren min skifter til min sist brukte skriver og ikke den som jeg angir som standard.

Har noen noen ideer om hvordan du kan sortere dette problemet?

Hvis du vil forhindre at standardskriveren endres, kan du bruke en av løsningene nedenfor.

Standardskriveren fortsetter å skifte på Windows 10, hvordan fikse det?

Hvis standardskriveren fortsetter å skifte på PCen, kan det være et mindre, men irriterende problem. Når det gjelder skriverproblemer, er det noen problemer som brukere rapporterte:

 • Standardskriver fortsetter å endre Windows 7, 8.1, 10 - Dette problemet kan vises i en hvilken som helst versjon av Windows, men selv om du ikke bruker Windows 10, bør du kunne bruke de fleste av våre løsninger.
 • Standardskriver for Windows 7 fortsetter å skifte til Adobe PDF - Hvis dette problemet skjer på PCen, trenger du bare å angi standard skriveren, og problemet skal løses.
 • Standard skriveren fortsetter å skifte tilfeldig, etter omstart, logge av - Ifølge brukerne fortsetter standard skriveren å skifte etter omstart. Dette kan skyldes drivere, så vær sikker på å oppdatere dem.
 • Standardskriver fortsetter å bytte, gå tilbake - Noen ganger kan dette problemet oppstå på grunn av visse systemfeil. Du bør imidlertid kunne fikse det ved å installere de nyeste oppdateringene.

Løsning 1 - Slå av alternativet La Windows administrere standard skriveren

Som standard styrer Windows 10 standard skriveren din automatisk. Hvis standardskriveren din fortsetter å endres, kan du forhindre at Windows administrerer standard skriveren. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Gå til Innstillinger > klikk på Enheter- ikonet.

 2. Klikk på Skrivere og skannere på venstre side> Slå av La Windows administrere standardskriveren.

Mange Windows 10 kritiserte Microsoft for å legge til en slik funksjon. De foreslo at en rullegardinmeny ville ha vært mye mer nyttig, da det lett ville ha gitt dem mulighet til å velge skriveren etter eget valg.

Løsning 2 - Endre skriverinnstillingene fra Registerredigering

Hvis standardskriveren din fortsetter å endres, kan problemet være relatert til registeret ditt. Du kan imidlertid fikse problemet ved å gjøre et par endringer i Registerredigering. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tasten + R > type regedit

 2. Gå til HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Windows .

 3. Velg LegacyDefaultPrinterMode > sett verdien til 1 .

Løsning 3 - Avinstaller skriverprogramvaren for alle skrivere

Hvis de to løsningene som er nevnt ovenfor ikke virker, avinstaller skriverdriverne og installer de nyeste driverversjonene på nytt. For å avinstallere skriverdriveren må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Enhetsbehandling fra listen over resultater.
 2. Finn skriverdriveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet fra menyen. Hvis du ikke finner skriveren, må du sørge for at du avslører skjulte enheter.

 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, merker du av Slett driverprogramvare for denne enheten, og klikker deretter Avinstaller .

Etter å ha gjort det, start datamaskinen på nytt, og standard driveren blir installert på nytt. Hvis standarddriveren ikke virker, vil neste trinn være å installere den nyeste skriverdriveren.

For å gjøre det, trenger du bare å besøke skriverprodusentens nettsted og finne de nyeste driverne for modellen din. Når du har lastet ned og installert den nyeste driveren, må du kontrollere om problemet er løst.

Hvis du har problemer med å finne riktig driver, kan du alltid bruke tredjepartsverktøy, for eksempel TweakBit Driver Updater, for automatisk å laste ned de manglende driverne.

Løsning 4 - Fjern gamle skrivertilkoblinger fra registeret

Hvis du brukte flere skrivere med PCen, er det mulig at noen gamle oppføringer fortsatt er i registeret ditt. Hvis standardskriveren din fortsetter å endres, kan de gamle oppføringene i registret være problemet. Du kan imidlertid løse problemet ved å fjerne de problematiske oppføringene fra registeret ditt.

For å fikse problemet, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Start Registerredigering .
 2. Gå til HKEY_USERS \ USERS_SID_HERE \ Skrivere \ Connections- tasten i venstre rute. Pass på å velge ditt eget bruker SID. Vanligvis er SID din den lengste, så vær sikker på å velge den.

 3. Du bør se noen gamle skriverforbindelser. Slett dem alle.
 4. Gå nå til HKEY_USERS \ USERS_SID_HERE \ Printers \ Settings- nøkkelen og slett de gamle skriverinnstillingene derfra.

Når du har fjernet dem, må du kontrollere om problemet med standardskriveren er løst.

Løsning 5 - Sjekk USB og strømkabel

I noen sjeldne tilfeller kan problemene med standardskriveren oppstå på grunn av problemer med kabler. Hvis standardskriveren fortsetter å skifte på PCen, må du kontrollere om kablene dine fungerer som de skal. Noen ganger kan strømmen eller USB-kabelen bli ødelagt, og det kan føre til dette og mange andre problemer.

Kontroller forsiktig kablene og kontroller at skriveren din er konstant koblet til PCen. Hvis du mister forbindelsen, selv om et øyeblikk, endres Windows automatisk standardskriveren. Hvis kablene dine er skadet, bytt dem ut og kontroller om det løser problemet.

Løsning 6 - Still inn standard skriveren manuelt

Ifølge brukerne, hvis standardskriveren fortsetter å endres, kan det hende du kan løse problemet ved å angi standardskriver manuelt. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og tast inn kontrollpanelet . Velg Kontrollpanel fra listen over resultater.

 2. Naviger til enheter og skrivere .

 3. Velg skriveren du vil bruke som standard, høyreklikk den og velg Angi som standardskriver fra menyen.

Løsning 7 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis standardskriveren fortsetter å skifte på PCen, kan problemet skyldes visse feil på systemet. Den beste måten å løse dette problemet på er å installere de nyeste Windows-oppdateringene. Microsoft løser stadig feil og løser nye oppdateringer, så hvis du har problemer med skriveren, anbefaler vi deg å oppdatere systemet.

Som standard installerer Windows 10 vanligvis de manglende oppdateringene automatisk, men noen ganger kan du gå glipp av en oppdatering eller to. Du kan imidlertid sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Gå nå til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Klikk på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, laster Windows dem automatisk ned i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, bare start datamaskinen på nytt for å installere dem.

Når systemet ditt er oppdatert, må du kontrollere om problemet med standardskriveren fortsatt er der.

Løsning 8 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis du har problemer med skriveren, kan du kanskje løse problemet ved å opprette en ny brukerkonto. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til kontoen .

 2. Gå nå til familie og andre personer og velg Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg nå Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises på den nye kontoen, må du flytte dine personlige filer til den og begynne å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Løsning 9 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis standardskriveren fortsetter å skifte på PCen, kan problemet skyldes en nylig oppdatering eller endring på systemet. Du kan imidlertid løse problemet ved å utføre en systemgjenoppretting. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt- alternativ fra menyen.

 2. Klikk nå Systemgjenopprett- knappen.

 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, klikker du Neste .

 4. Merk av for Vis gjenopprettingspoeng hvis det er tilgjengelig, velg ønsket gjenopprettingspunkt og klikk på Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Når systemet er gjenopprettet, kontroller om problemet er der fortsatt.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.