FULL FIX: Kan ikke oppgradere til den nyeste Windows 10-versjonen

Dette problemet er ikke engang i Windows 10 - det er i oppgraderingsverktøyet, noe som Microsoft bygde for å la brukerne enkelt oppgradere til det nyeste og beste operativsystemet med letthet og noen få klikk. Det er flere grunner til at du kanskje ikke kan oppgradere til Windows 10, og vi skal dekke noen av dem med en løsning, men vet at det ikke er mulig å vite det eksakte problemet, med mindre du har en nøyaktig feilkode.

Kan ikke oppdatere Windows 10 til den nyeste versjonen, hva skal jeg gjøre?

Å holde Windows 10 oppdatert er viktig, men noen ganger kan du kanskje ikke gjøre det. Forskjellige oppdateringsproblemer kan oppstå, og for problemer er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10 oppdateres ikke - Hvis Windows 10 ikke oppdateres, kan problemet være ditt antivirusprogram. Bare deaktiver den eller fjern den, og problemet skal løses.
 • Oppgrader Windows 10 restart, reboot loop - Hvis PCen din sitter fast i en omstartsløyfe, er det mulig at en driver eller programvare forårsaker dette problemet. Du bør imidlertid kunne løse problemet med en av våre løsninger.
 • Oppgrader Windows 10 ikke nok plass - Noen ganger har du kanskje ikke nok plass til å utføre en oppgradering, men du kan fikse det ved å bruke Diskopprydding eller noe annet verktøy for å frigjøre noe mellomrom.

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Å ha et godt antivirus er viktig hvis du vil beskytte PCen mot online trusler, men noen ganger kan et tredjeparts antivirus forstyrre systemet ditt, og det kan forårsake ulike problemer. Hvis du ikke kan oppgradere Windows 10 til den nyeste versjonen, kan problemet være ditt antivirusprogram.

Det finnes flere måter å fikse dette problemet på, og det første du bør gjøre er å deaktivere visse antivirusfunksjoner. Hvis det ikke virker, må du kanskje deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. I verste fall må du helt avinstallere antivirusprogramvaren.

Når du fjerner antiviruskontrollen hvis problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, betyr det at antivirusprogrammet ditt var årsaken til dette problemet. For å unngå denne og lignende problemer i fremtiden, bør du kanskje vurdere å bytte til et annet antivirusprogram.

Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du ser etter et pålitelig antivirusprogram som ikke vil forstyrre Windows Update, bør du definitivt prøve Bitdefender . Dette sikkerhetsverktøyet har den kraftigste skannemotoren med en flott oppdateringsdatabase, men viktigst er den svært kompatibel med Windows OS.

 • Last ned nå Bitdefender Antivirus 2019 til en spesiell 35% rabattpris

Løsning 2 - Slå på DEP

Slå på Data Execution Policy er noe du trenger å gjøre fra BIOS - du må følge hovedkortets veiledning for dette, eller bare google instruksjonene for det. Men det er også et alternativ for det i Windows - og det kan hende du må aktivere det sammen med BIOS, og slik gjør du det.

 1. Åpne Start-menyen og søk etter "ytelse" det øverste resultatet skal være "Juster utseendet og ytelsen til Windows", klikk på det.
 2. Åpne nå fanen Data Execution Prevention, og klikk på "Slå DEP på for alle programmer og tjenester unntatt de jeg velger".
 3. Klikk på OK og start datamaskinen på nytt, og prøv å oppgradere Windows enda en gang til.

Løsning 3 - Rengjør installasjonspartisjonen

Ifølge brukerne kan du noen ganger ikke oppgradere til den nyeste versjonen av Windows 10 på grunn av mangel på plass på PCen. For å kunne oppgradere, må du ha minst 20GB tilgjengelig på systemstasjonen.

For å sikre at du har nok plass, anbefales det å manuelt fjerne store filer. Men gamle og midlertidige filer kan også ta mye lagringsplass, så du vil kanskje fjerne dem først for å frigjøre litt plass. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne vinduet "Denne PC" eller "Min datamaskin" - du bør kunne finne dette på Start-menyen eller til og med skrivebordet.
 2. Høyreklikk på C: Drive og klikk på "Egenskaper", under kategorien Generelt vil du se alternativet for Diskopprydding - klikk på den og vent på at den skal utføre sitt arbeid.
 3. Når du åpnet, bør du se et alternativ som sier "Ryd opp systemfiler" med et skjermikon ved siden av det. Klikk på det og gi det administrative rettigheter.
 4. Etter å ha ventet et øyeblikk for rescan, bare gå gjennom listen over filer den skal rydde opp for å være sikker på at du ikke sletter noe som er nødvendig og endelig rydde opp disken.

Denne prosessen skal rydde opp minst noen få GB-er fra Windows-installeringsstasjonen, og kan gi deg akkurat det du trenger for oppgraderingen.

Alternativt kan du også bruke Advanced System Care 11 til å skanne systemstasjonen og finne og fjerne gamle og midlertidige filer. Mange brukere foretrekker å bruke Advanced System Care over Diskopprydding verktøy eller andre tredjepartsverktøy siden det gir flere alternativer for avanserte brukere, så du vil kanskje prøve det ut.

Dette verktøyet er ikke bare lett og har et intuitivt grensesnitt, men har også et bredt spekter av optimaliseringsverktøy som en PC trenger. Dette er et av de mest brukte opprydningsverktøyene, og det er tilgjengelig for gratis nedlasting.

 • Kjøp nå Avansert System Care 11

Løsning 4 - Bruk feilsøking for Windows Update

Hvis du ikke kan oppgradere Windows 10 til den nye versjonen, er problemet kanskje relatert til systemet eller innstillingene dine. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å bruke en innebygd feilsøkingsverktøy. Windows leveres med ulike feilsøkingsprogrammer, og du kan bruke dem til å løse vanlige problemer automatisk. For å kjøre Feilsøking for Windows Update, gjør du følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . For å gjøre det kan du bare bruke Windows Key + I snarvei.
 2. Når appen Innstillinger åpnes, navigerer du til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Velg Feilsøking fra venstre rute. Velg Windows Update fra listen og klikk på Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, bør problemet løses, og du kan installere oppgraderinger uten problemer.

Løsning 5 - Tilbakestill Windows Update-komponenter

En annen årsak til Windows Update-problemer kan være Windows Update-komponenter. Noen ganger kjører visse tjenester ikke, eller enkelte filer kan bli ødelagt, og det forhindrer deg i å oppdatere Windows 10.

Du kan imidlertid fikse det ved å tilbakestille Windows Update-komponenter. For å gjøre dette, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, trykk bare Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) . Du kan også bruke PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt starter, kjør du følgende kommandoer:
 • netto stopp wuauserv
 • netstopp cryptSvc
 • nettstoppbiter
 • nettstopp msiserver
 • Ren C: WindowsSoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • Ren C: WindowsSystem32catroot2 Catroot2.old
 • nettstart wuauserv
 • netto start cryptSvc
 • netto startbiter
 • nettstart msiserver

Når du har kjørt disse kommandoene, må du kontrollere om problemet med Windows Update er løst. Hvis du ikke vil skrive alle disse kommandoene manuelt og kjøre dem en etter en, kan du alltid opprette Windows Update Reset script og kjøre kommandoene automatisk.

Løsning 6 - Last ned oppdateringen fra Windows Update Catalog

Hvis du ikke kan oppgradere Windows 10 til den nyeste versjonen, kan du kanskje kringgå dette problemet ved å laste ned og installere de nyeste oppdateringene manuelt. Alle Windows-oppdateringer er tilgjengelig for nedlasting fra Microsofts Update Catalog, slik at du enkelt kan installere dem på egenhånd.

Før du kan laste ned oppdateringen, må du finne ut oppdateringskoden. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du må bare gå til oppdaterings- og sikkerhetsseksjonen på din PC og bør se oppdateringskoden der. Oppdateringskoden starter med KB etterfulgt av en rekke tall. Når du har funnet oppdateringskoden, gjør du følgende:

 1. Gå til Microsoft Update Catalogs nettsted og skriv inn oppdateringskoden i søkefeltet.

 2. Du ser nå de samsvarende oppdateringene. Finn oppdateringen som har samme arkitektur som operativsystemet, og last ned det.
 3. Etter at oppdateringen er lastet ned, dobbeltklikker du på den og følger instruksjonene på skjermen.

Når oppdateringen er installert, bør problemet løses helt.

Løsning 7 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis du fortsatt ikke kan oppgradere Windows 10 til den nyeste versjonen, kan du prøve å utføre en oppgradering på stedet. Denne prosessen vil installere Windows 10 og oppgradere den til den nyeste versjonen, samtidig som alle filene dine blir intakte. For å utføre en oppgradering på stedet, gjør du følgende:

 1. Last ned og start Media Creation Tool .
 2. Velg Oppgrader denne PCen nå, og klikk Neste .
 3. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) og klikk på Neste- knappen. Nå må du vente mens oppdateringene lastes ned. Dette kan ta litt tid, så du må være tålmodig.
 4. Følg instruksjonene på skjermen. Når du har kommet til Klar til installasjon, klikker du Endre hva du skal beholde .
 5. Velg Behold personlige filer og apper, og klikk på Neste- knappen.
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet.

Etter at oppgraderingsprosessen er ferdig, bør problemet løses, og alt vil begynne å fungere igjen.

Det er ulike grunner til at oppgraderingen kan mislykkes - og det er vanligvis ikke mulig å finne ut den nøyaktige grunnen til det. Alt vi kan gjøre er å gi noen løsninger et skudd og håper det beste.