Fiks: WORKER_INVALID-feil i Windows 10

WORKER_INVALID og andre Blue Screen of Death-feil vil starte datamaskinen på nytt når de vises for å forhindre skade på PCen. Denne feilen kan være ganske alvorlig, derfor er det viktig at du vet hvordan du fikser det på Windows 10.

Slik løser du WORKER_INVALID BSoD-feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Last ned de nyeste oppdateringene Windows 10 og drivere
 2. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Fjern problematiske applikasjoner
 6. Installer Smart Gesture
 7. Deaktiver pekefeltet
 8. Sjekk maskinvaren din

Fix - WORKER_INVALID Windows 10-feil

Løsning 1 - Last ned de nyeste oppdateringene Windows 10 og drivere

For å sikre at PCen kjører uten problemer, anbefaler vi sterkt at du bruker Windows Update for å laste ned de nyeste oppdateringene. Mange av disse oppdateringene gir nye funksjoner, sikkerhetsforbedringer og ulike feilrettinger relatert til maskinvare og programvare. Siden BSoD-feil ofte skyldes maskinvare- eller programvareproblemer, er det viktig at du laster ned de nyeste Windows-oppdateringene for å sikre at PCen er trygg, stabil og feilfri.

Nedlasting av oppdateringer er ganske viktig, men det er også viktig at du laster ned de nyeste driverne. Windows 10 er avhengig av drivere for å jobbe med maskinvaren din, og hvis en bestemt driver er utdatert eller ikke fungerer riktig, kan du oppleve en BSoD-feil som WORKER_INVALID. For å oppdatere driverne må du bare besøke maskinvareprodusenten, finne enheten og laste ned de nyeste driverne for den. Husk at du kanskje må oppdatere drivere for alle større maskinvarekomponenter for å fikse denne feilen.

Få brukere rapporterte at Etron USB3.0 Host Controller driver forårsaker denne feilen, så hvis du har denne enheten tilgjengelig, må du sørge for at du oppdaterer den først, og deretter flytte til andre maskinvarekomponenter.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør maskinvare feilsøking

Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy er et verktøy som kan løse alle slags problemer i Windows 10. Inkludert BSOD-problemer.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Hvis feilsøkingsprogrammet ikke klarte å løse problemet, skal vi kjøre SFC-skanningen. Dette er et kommandolinjeverktøy som skanner systemet ditt for potensielle problemer, og løser dem, hvis det er mulig. Så det kan også være nyttig med WORKER_INVALID BSOD-feilen.

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

DISM er den tredje feilsøkingsprogrammet vi skal prøve, hvis de to foregående ikke klarte å løse problemet. DISM står for Deployment Image Service og -administrasjon, og som navnet sier, lastes det opp systembildet. Så, kanskje denne prosessen løser BSOD problemet.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Fjern problematiske applikasjoner

Tredjepartsapplikasjoner kan noen ganger føre til at det vises feilmeldinger for Blue Screen of Death, og for å fikse denne feilen må du finne og fjerne problematiske programmer fra PCen. Brukere rapporterte at Daemon Tools forårsaker denne feilen, og hvis du bruker dette verktøyet, anbefaler vi sterkt at du fjerner det og installerer alternativ programvare.

Det er verdt å nevne at antivirusprogrammet ditt også kan føre til at WORKER_INVALID-feilen vises, derfor anbefaler vi sterkt at du midlertidig fjerner alle tredjeparts antivirusprogrammer. Hvis du avinstallerer antivirusprogrammet, kan det ikke løse problemet, så du må laste ned et dedikert fjerningsverktøy og bruke det til å fjerne alle filer som er knyttet til antivirusprogrammet ditt.

Hvis du fjerner antivirusprogrammet, løste denne feilen, anbefaler vi deg å installere det på nytt, eller du kan bytte til et annet antivirusprogram.

Løsning 6 - Installer smart gest

Hvis du har en WORKER_INVALID Blue Screen of Death-feil på den bærbare datamaskinen, bør du vite at dette problemet ofte skyldes berøringsflaten. Enkel måte å løse dette problemet på er å installere Smart Gesture-applikasjonen, men hvis den bærbare datamaskinen ikke støtter dette programmet, kan du gjerne installere det tilsvarende alternativet.

Løsning 7 - Deaktiver berøringsplaten

Som tidligere nevnt kan berøringsplaten ofte være årsaken til denne feilen, og for å fikse dette problemet må du deaktivere berøringsflaten. For å deaktivere pekefeltet må du bare følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + X på tastaturet for å åpne Power User-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn din pekefelt, høyreklikk den og velg Deaktiver .

Husk at dette bare er en løsning, og du må sannsynligvis bruke en USB-mus til dette problemet blir permanent løst.

Løsning 8 - Sjekk maskinvaren din

Disse feilene kan ofte skyldes maskinvaren din, så det anbefales at du fjerner all nylig installert maskinvare, siden den kanskje ikke er kompatibel med PCen. Hvis den nylig installerte maskinvaren ikke er problemet, anbefaler vi deg å sjekke RAM for feil. RAM er den vanligste årsaken til disse typer feil, men hvis RAM-en din fungerer som den skal, må du kontrollere andre viktige maskinvarekomponenter som harddisken, hovedkortet, nettverkskortet etc.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

WORKER_INVALID feil kan forårsake visse problemer på PCen, men vi håper at du klarte å fikse denne feilen ved hjelp av en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.