FIX: Surface Pen drar lerretet rundt i Photoshop

Mange brukere av Windows 10 som nylig installerte de nyeste oppdateringene på enhetene deres, rapporterte at Surface Pen ofte drar lerretet i Photoshop. Så, i stedet for å tegne, beveger pennen bare lerretet rundt, spesielt når man starter et vertikalt slag.

Slik beskriver en bruker denne feilen:

Jeg er på Surface Pro 4 og Photoshop CC pleide å fungere bra for meg, men nylig opplever jeg følgende problem: ofte i penselmodus beveger pennen lerretet rundt i stedet for å tegne. Dette er nesten alltid tilfelle når man starter et vertikalt slag, mindre så for horisontale. [...]

Vær oppmerksom på at min Surface penn fungerer normalt annet enn i dette bestemte tilfellet. Alle andre tegne- eller skrivapplikasjoner fungerer som vanlig. Jeg mistenker derfor at dette er et Photoshop-spesifikt problem.

Dømmer etter brukernes rapporter, ser det ut til at dette problemet oppstod kort tid etter at du installerte April Patch Tuesday oppdateringer. Den gode nyheten er at det er to hurtige løsninger som du kan bruke for å fikse dette problemet for godt. Her er feilsøkingstrinnene som skal følges.

Løs problemer med overflaten i Photoshop

 1. Avinstaller de nyeste oppdateringene
 2. Tweak ditt register ved hjelp av CMD
 3. Lag en .reg-fil

1. Avinstaller de nyeste oppdateringene

Siden dette problemet ser ut til å være relatert til oppdateringer av Windows 10, kan du prøve å avinstallere de nyeste oppdateringene du installerte på datamaskinen. Gå til oppdateringsloggen for Windows 10 og fjern de nyeste oppdateringene. Start deretter datamaskinen på nytt og kontroller om problemet vedvarer. Hvis dette er tilfelle, gå til neste løsning.

2. Tweak ditt register ved å bruke CMD

 1. Gå til Start> skriv cmd > Høyreklikk på Kommandoprompt og kjør verktøyet som en administrator
 2. Skriv inn denne kommandoen, og trykk deretter Enter-tasten:

  en. reg legge til HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPen

  / v LegacyPenInteractionModel / t REG_DWORD / d 1 / f

 3. En melding skal snart vises på skjermen som bekrefter at operasjonen ble fullført.
 4. Start om overflatenheten på nytt.

Hvis du vil beholde de nyeste oppdateringene på maskinen din, kan du bruke disse to alternative løsningene.

3. Lag en .reg-fil

Du kan returnere enheten til sin tidligere oppførsel ved å opprette en .reg-fil. Start Notisblokk og kopier følgende tekst i et nytt dokument:

Windows Registry Editor Versjon 5.00

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPen]

“LegacyPenInteractionModel” = dword: 00000001

Lagre det respektive Notisblokk dokumentet som fixpen.reg . Dobbeltklikk på det og bekreft at du vil legge det til i registeret. Start på nytt Surface-enheten og kontroller om problemet er løst.

Der du går, vi håper noe arbeidet.