Løs: Feil 0x80070005-0x90002 i Windows 10

Siden gratis oppgraderingsperiode endte 29. juli, er det bare å få Windows 10 til å utføre den rene installasjonen. Mange brukere rapporterte feil 0x80070005-0x90002 mens du bruker Media Creation Tool, så la oss se hvordan du løser denne feilen.

Feil 0x80070005-0x90002, hvordan fikse det?

Innholdsfortegnelse:

 1. Fjern antivirusprogramvaren
 2. Prøv å bruke Media Creation Tool på en annen PC
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Kjør oppdaterings feilsøkingsprogrammet
 6. Avinstaller tidligere oppdateringer
 7. Oppdater driverne
 8. Slett $ WINDOWS. ~ BT-mappe

Fiks: Oppgraderingsfeil for Windows 10 0x80070005-0x90002

Media Creation Tool er et populært verktøy som laster ned Windows 10 ISO-fil og oppretter et oppstartbart medium i bare noen få trinn. Dette er et offisielt verktøy fra Microsoft, og brukere over hele verden bruker det til å lage Windows 10 installasjonsmedier. Siden dette er det eneste verktøyet som lar deg laste ned Windows 10 ISO-filer og lage oppstartbare medier, er det enkelt å se hvordan feil 0x80070005-0x90002 kan forårsake så mange problemer. Selv om problemer med Media Creation Tool kan være plagsomme, er det få måter å fikse disse problemene på.

Løsning 1 - Fjern antivirusprogrammet

Brukere rapporterte at feilen 0x80070005-0x90002 kan skyldes antivirusprogramvaren. Derfor anbefales det at du deaktiverer den eller fjerner den når du bruker Media Creation Tool. Nesten ethvert antivirusverktøy eller brannmur kan føre til at denne feilen vises, derfor må du fjerne alle antivirusprogrammer fra PCen din for å fikse denne feilen.

Noen ganger er den enkleste måten å fikse problemer på PCen på å oppdatere alle driverne dine. Oppdatering av drivere manuelt kan være lang og kjedelig prosess, men med denne driveroppdateringsprogramvaren kan du raskt laste ned alle nødvendige drivere og dermed fikse mange problemer.

Løsning 2 - Prøv å bruke Media Creation Tool på en annen PC

Hvis datamaskinen din gir deg feil 0x80070005-0x90002 mens du bruker Media Creation Tool, kan du prøve å bruke den på en annen PC. Brukerne rapporterte at de ikke kan lage et oppstartbart medium med Media Creation Tool på PCen, men problemet ble enkelt løst etter bruk av Media Creation Tool på en annen PC.

Ifølge brukerne trenger du bare å velge et alternativ for å lage et medium for en annen datamaskin, sette inn en tom DVD eller USB-minnepinne og vent på Media Creation Tool for å fullføre prosessen. Etter at du har gjort det, kan du bruke bootable media på PCen din til å installere Windows 10.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Hvis ingen av de foregående løsningene klarte å løse problemet, søker vi hjelp fra feilsøkingsprogrammer. Det første feilsøkingsverktøyet vi skal prøve, er SFC-skanningen. Dette er et kommandolinjeverktøy som i utgangspunktet skanner datamaskinen din for potensielle problemer, og løser dem hvis det er mulig.

Slik kjører du SFC-skanningen:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Det neste verktøyet vi skal prøve er DISM. Slik kjører du DISM i Windows 10:

 1. Åpne kommandoprompt som vist ovenfor.
 2. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Restorehealth

 3. Vent til prosessen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt.
 5. Hvis DISM ikke kan hente filer på nettet, kan du prøve å bruke installasjonen USB eller DVD. Sett inn media og skriv følgende kommando:
   • DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Source: C: \ RepairSource \ Windows / LimitAccess
 6. Pass på at du erstatter "C: \ RepairSource \ Windows" -banen på DVDen eller USB-en.
 7. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen.

Løsning 5 - Kjør oppdateringsfeilsøkeren

Og til slutt, hvis kommandolinjeverktøyene ikke klarer å løse problemet, kan vi prøve Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Du kan bruke dette verktøyet til å fikse ulike problemer, inkludert oppdateringsproblemer.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Gå over til oppdateringer og sikkerhet > feilsøk.
 3. Velg Windows Update, og gå til Kjør feilsøkingsprogrammet.

 4. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen og la prosessen være ferdig.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Avinstaller tidligere oppdateringer

Det er også en sjanse for at noen tidligere oppdatering du installerte, forhindrer at systemet mottar nye. I så fall er den beste løsningen å slette den oppdateringen. Slik gjør du det:

 1. Gå til Innstillinger > Oppdateringer og sikkerhet > Windows Update.
 2. Gå til Oppdater historie > Avinstaller oppdateringer.

 3. Finn nå den plagsomme oppdateringen (du kan sortere oppdateringer etter dato), høyreklikk den og gå til Avinstaller.
 4. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Oppdater driverne

Det er alltid en god ide å holde sjåførene oppdatert. Men denne gangen kan det faktisk løse problemet du har. Så, vær sikker på at alle driverne dine er oppdatert.

Oppdater drivere automatisk

For å forhindre skade på PC ved å installere feil driverversjoner, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater-verktøy .

Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus, og hjelper deg med å oppdatere alle utdaterte drivere på en sikker måte. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

   Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 8 - Slett $ WINDOWS. ~ BT-mappe

Og til slutt rapporterte noen brukere at sletting av $ WINDOWS. ~ BT-mappen løser dette problemet, så vi kan også prøve det. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Åpne File Explorer, og gå til denne PCen > Lokal disk (C :) (eller hvilken harddisk du har på systemet).
 2. Klikk nå Vis og merk av i boksen som sier Skjulte filer.

 3. Finn mappen som heter $ WINDOWS. ~ BT.
 4. Gi nytt navn til det eller slett det.

Feil 0x80070005-0x90002 kan forårsake store problemer hvis du prøver å lage et Windows 10 oppstartbart medium, men vi håper at du løste dette problemet etter å ha brukt en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i oktober 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.