Cortana Drenering Batteri på Windows 10? Slik løser du det

Windows 10 er en av de mest avanserte versjoner av Windows-operativsystemer som er utgitt. Det har noen flotte funksjoner som gir ekstra funksjonalitet til våre PCer, og den beste delen om det. Microsofts tillegg av nye funksjoner både på stasjonære og bærbare datamaskiner.

På den lange listen over nye funksjoner på Windows 10 er det noen funksjoner som hjelper deg med å spare batterisaften på den bærbare Windows 10-enheten. Mesteparten av tiden har funksjonene som hevder å spare batterilevetid, ingen signifikante effekter på systemet.

Fix Windows 10 Cortana Battery Drain

Batterilevetid på Windows 10

For å faktisk teste denne nye funksjonen og for å tilfredsstille min sult, prøvde jeg funksjonene med min aldrende laptop som har et gammelt batteri. Som den bærbare datamaskinen ble kjøpt mange år før, er batterilevetiden ikke i topp. Men de nye administrasjonsfunksjonene hjalp meg med å optimalisere batteriet litt bedre ved å balansere bruken, fortelle meg hva jeg virkelig trenger og hva jeg ikke gjør, og gir meg litt kontroll over batteriets levetid.

På den annen side, er Windows 10 faktisk kritisert for å ha en fryktelig batteristyring. De fleste mennesker tror det er på grunn av en feil som gikk uoppdaget av både Microsoft og Intel. Hvis du blir sterkt påvirket av det, er det en måte å gjøre det litt bedre ved å oppdatere alle driverne og endre bestemte innstillinger.

Cortana drenerer batteriets levetid på Windows 10 - Fix

Cortana er Windows 10s personlige assistent. Hun hviler på din egen oppgavelinje og kan hjelpe deg med en rekke ting. Vi har mottatt et par spørsmål angående Cortana på bærbare enheters batteriforbruk. I virkeligheten bør Cortana ikke påvirke batteriet ditt i større grad. Kanskje du ikke engang bruker det så mye, men det gjør fortsatt batteriet drenert.

Debatt fortsetter naturligvis om "Hey Cortana" -funksjonen. Som når Hey Cortana- funksjonen er aktivert, er Cortana nesten alltid på og lytter alltid til deg og venter på at du skal gi talekommandoer til det; Det er åpenbart å ha spekulasjoner om at det drenerer batterilevetiden. Testresultatene er imidlertid ufullstendige, og den høyeste prosent av batteriet som hevdes å være brukt av Cortana, er rundt 6% av den totale effekten.

Det er offisielt anerkjent av Microsoft at Cortana øker batteriforbruket. Det er også angitt i innstillingene til 'Cortana', at det har en tendens til å sølle batteriet. Så, hvis du er i tvil om at batteriet ditt er påvirket av Cortana, er alt du trenger å gjøre ved å slå den av.

  • Gå til startmenyen og skriv 'Cortana' i den og klikk på det første resultatet for Cortana-innstillinger.
  • Nå som du er i Cortana-innstillinger, finn ' La Cortana svare på Hey Cortana ' og slå den av ved å skyve baren til den andre siden.
  • Når du har gjort det, er du god til å gå.

Du kan legge merke til noen form for endring i batteriets levetid på rundt 45 minutter. Dette gjelder også for smarttelefoner og andre bærbare enheter med Windows 10 installert i. Hvis du mener at batteriet fortsatt tømmes for fort, kan du prøve å endre innstillingene og lage en tilpasset batteriplans med permutasjoner ved å se hvilken funksjon som bruker maksimalt forbruk i oppgavelinjen.