Antivirus blokkerer USB-en: Slik løser du dette problemet på Windows 10

Bruke en tredjeparts antivirusløsning er mer enn anbefalt, spesielt hvis du er en aktiv Windows 10-bruker som alltid prøver nye apper og laster ned forskjellige ting fra nettet. Bare med de riktige antivirusprogrammene du har installert, kan du med hell beskytte dataene dine og din identitet.

Dessverre, i de fleste tilfeller kan det innebygde Windows Defender-programmet ikke være nok som en mer spesialisert programvareplattform, det vil være bedre for deg.

Uansett, i de fleste tilfeller er antivirusprogrammet der for å beskytte Windows 10-enheten, i andre kan funksjonaliteten bli ganske irriterende. Et eksempel på dette er følgende scenario: du vil bruke en ekstern USB-enhet, så som vanlig plugger du den inn; men merkelig er USB-enheten ikke gjenkjent av Windows 10-systemet, eller hvis det er, kan du ikke få tilgang til det. Vel, hvis det skjer, kan problemet skyldes antivirusprogrammet ditt, som blokkerer den eksterne USB-enheten.

Så, hvis antivirusprogrammet faktisk blokkerer USB-enheten, følg retningslinjene som er forklart nedenfor, og lær hvordan du aktiverer USB-tilgangen i de antivirus-innebygde innstillingene. Jeg har forsøkt å dekke de trinnene som bør følges for de mest populære antivirusprogrammene som er tilgjengelige, selv om lignende prosedyrer kan brukes på nesten alle andre sikkerhetsprogrammer som ikke er inkludert i følgende liste.

Slik løser du 'Antivirus blokkerer USB' -problemet

1. Bitdefender

Bitdefender kommer med flotte funksjoner som kan brukes til å velge hvordan USB-enhetene styres av antivirusprogrammet hver gang en ny USB-tilkobling oppdages. Denne operasjonen kan utføres via enhetens skanningspolitiske funksjonalitet som forklart:

 1. Åpne Bitdefender.
 2. Gå til Politikk og velg Opprett ny policy- meny - den er plassert på venstre side av hoved Bitdefender Management Console.
 3. Dobbeltklikk på Enhetsskanning .
 4. Nå velger du fra vinduet hvordan du håndterer en ny eller en eksisterende USB-tilkobling fra antivirusprogrammet ditt.

Du kan også legge til ekskluderinger for en bestemt USB-enhet, hvis du vet at dataene som er lagret der, kan være tillit. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Start Bitdefender og velg Beskyttelse .
 2. Derfra klikker du på Vis funksjoner .
 3. Gå til Innstillinger og klikk på Ekskluderinger .
 4. På samme måte kan du legge til nettverksutestenging og administrere hva du skal gjøre med andre enheter som er koblet til din Windows 10-enhet.

2. Kaspersky

I Kaspersky kan du blokkere eller aktivere tilgang til forskjellige enheter; Disse innstillingene kan brukes ved å følge:

 1. Åpne Kaspersky brukergrensesnitt.
 2. Fra venstre panel av hovedvinduets tilgangsbeskyttelse.
 3. Klikk på Enhetskontroll og velg Innstillinger .
 4. Igjen, klikk på Innstillinger fra høyre for Aktiver enhetskontrollfelt .
 5. Derfra kan du velge hva du skal aktivere eller hva du skal blokkere.
 6. I tillegg kan du legge til visse unntak: Følg Innstillinger -> Tillegg -> Trusler og ekskluderinger -> Konfigurer ekskluderingsregler -> legg til .

3. Avast

 1. Sett inn USB-enheten på datamaskinen.
 2. Kjør Avast på datamaskinen din.
 3. Fra venstre panel av Avast klikker du på Beskyttelse og velg deretter Antivirus .
 4. Fra neste skjerm velger du ' Andre skanninger ' og plukk opp ' USB / DVD-skanning '.
 5. Derfra kan du justere hvordan skanningen utføres og velg om skanningen er nødvendig eller ikke.
 6. Forhåpentligvis, nå kan du aktivere USB-enheten som tidligere ble blokkert av ditt antivirusprogram.

LES OGSÅ: 6 beste antivirus med spillmodus for å holde seg beskyttet mens du spiller

4. Norton

Hvis funksjonen for flyttbar mediescan i Norton er aktivert, skanner antivirusprogrammet automatisk en ekstern enhet som er koblet til datamaskinen. Så, hvis du tror at Norton blokkerer USB, bør du først deaktivere den allerede nevnte funksjonen. Du kan gjøre det fra Innstillinger -> Antivirus.

5. Avira

Du må legge til USB-enheten i Antivirus Whitelist:

 1. Først og fremst koble du USB-enheten fra datamaskinen.
 2. Start Windows 10-enheten på nytt.
 3. Koble til USB-enheten din på nytt med PCen.
 4. Avira vil spørre deg hva du skal gjøre neste gang - fra rullegardinlisten klikker du på Tillat-alternativet og aktiverer funksjonen Alltid gjøre dette for denne enheten.
 5. Klikk på OK og lagre endringene dine.

6. Windows Defender

 1. Koble til USB-enheten.
 2. Start Windows Defender på datamaskinen din.
 3. Under Skannealternativer klikker du på Tilpasset .
 4. Velg deretter Skann nå .
 5. En liste vises fra hvor du kan velge hva du skal skanne.
 6. Du kan utføre en skanning for USB-enheten for å sikre at det ikke er noe å bekymre deg for.
 7. Til slutt bør du kunne bruke USB-enheten en gang til.

konklusjoner

Der har du det; Slik kan du aktivere USB-tilgang når eksterne USB-enheter blokkeres av antivirusprogrammer. Husk at den enkleste måten du kan få tilgang til den eksterne enheten på, er å midlertidig slå av antivirusbeskyttelsen. Deretter kan du bruke USB-enheten din, men du bør bare gjøre det hvis du vet at alle filene fra den enheten ikke representerer en sikkerhetsrisiko.

Som allerede beskrevet, hvis du bruker en annen antivirusprogramvare fra de allerede dekket, må du ikke få panikk fordi du kan bruke lignende trinn for å oppnå det samme resultatet.

Men hvis du ikke finner de riktige innstillingene i antivirusverktøyet, fortell oss, og vi vil prøve å hjelpe deg så snart som mulig.