Den 6 beste hovedkort informasjon programvare å bruke

Enten du vil sjekke maskinvarekompatibilitet, oppdatere drivere, eller du er bare nysgjerrig, å vite at hovedkortets informasjon er svært viktig. Det er forskjellige situasjoner der det å være veldig nyttig å kjenne hovedkortets modellnummer kan være svært nyttig. For eksempel, hvis du har tenkt å oppgradere datamaskinen din, blir oppgraderingsfunksjonene til PCen satt av hovedkortmodellen du bruker. Så du vil kreve denne informasjonen.

Også når du kjøper ny maskinvare eller oppgraderer driverne, trenger du de riktige utvidelsessporene for kortbaserte oppgraderinger. Å få hovedkortinformasjonen er ikke lett, med tanke på at mange produsenter ikke skriver ut navnet eller modellnummeret på hovedkortet. Det finnes ulike metoder du kan bruke til å få hovedkortets informasjon. Du kan sprekke datamaskinen og sjekke modellnummeret, men det ville gjøre garantien ugyldig.

Hvis du fortsatt har systemhåndboken, kan du bla gjennom sidene og se etter hovedkortinformasjonen, som er litt kjedelig. Så du må lære å få denne informasjonen på den enkle måten, og det er der hovedkortinformasjonsprogramvare kommer inn. Dette er maskinvareidentifikasjonsprogrammer som viser systemets informasjon, inkludert hovedkortspesifikasjonene. I denne artikkelen diskuterer vi det beste moderkortet informasjonssoftware.

Relatert: 7 maskinvarediagnostiske verktøy for Windows 10

Beste hovedkort informasjonsprogramvare

Spesifikasjon (foreslått)

Skapet av Piriform, skaperne av den berømte CCleaner, er Speccy en av de mest pålitelige hovedkortinformasjonsprogramvarene som skal brukes. Ikke bare viser det hovedkortets modellnummer, ved å klikke på hovedkortoppføringen i venstre navigasjonskolonne avslører detaljert informasjon om hovedkortet, inkludert spenningsinnstillingene og brikkesettet. Speccy gir all den informasjonen du trenger på et ryddig grensesnitt.

Det er en side som gir en kort oppsummering av viktig systeminformasjon som OS, RAM, CPU, Optisk stasjon og eksterne enheter. Mer detaljert informasjon om hver kategori er organisert i venstre rute. Tilleggsfunksjoner inkluderer delingsalternativer og muligheten til å eksportere og skrive ut systemets informasjon. Speccy er kompatibel med alle versjoner av Windows fra Windows XP gjennom Windows 10. Best av alt, det er tilgjengelig som et freeware.

Få spesifikasjon nå

Systeminformasjon for Windows (SIW)

SIW er et Windows-verktøy som er bærbart, brukervennlig og veldig informativt. Det er så detaljert at alt det har, er delt inn i tre enkle å navigere seksjoner som heter: Programvare, Maskinvare og Nettverk. Her finner du detaljerte spesifikasjoner for hovedkort, CPU, BIOS, nettverkstrafikk, minne, sidefilbruk, nettverksandeler, system oppetid, åpne filer, brukere, serienumre (CD-nøkler), prosesser, installerte programmer, operativsystem, eksterne enheter, porter, diskstasjoner, videoer, skjulte passord etc.

I tillegg til systeminformasjonen, avslører SIW også detaljer om alle installerte applikasjoner. Du kan generere en oppsummeringsrapport og SIW lar deg eksportere informasjonen til en HTML-fil. Det er lastet med så mye informasjon at det noen ganger tar tid for informasjonen å fylle ut når programmet er lansert.

Last ned SIW

ASTRA32

ASTRA32 er et bærbart tverrplattformverktøy for Windows designet for å gi deg detaljert informasjon om datamaskinens maskinvare. Den skanner gjennom et bredt spekter av komponenter for å gi deg detaljert informasjon om systemets spesifikasjoner. ASTRA32 har 9 seksjoner som gir detaljert rapport om datamaskinens hovedkort, operativsystem, nettverk, skjermkort og skjermer, lagringsenheter, minne og porter.

ASTRA 32 gir svært detaljert informasjon om hovedkort og prosessor. Hovedkortdetaljer avslørt inkluderer modellnummer, leverandør, brikkesett, BIOS-dato, samt BIOS-støttefunksjoner som ACPI, PnP, og visse oppstartsalternativer. Processorinformasjon avslørt inkluderer merkevare-ID, klokkefrekvens, spenning, nåværende hastighet, temperatur, cache-informasjon, støtte etc. ASTRA32 viser også en detaljert liste over alle programmene som er installert på datamaskinen. Programmet er tilgjengelig som et freeware og er kompatibelt med alle versjoner av Windows.

Få ASTRA32

Belarc Advisor

Belarc Advisor er et annet gratis verktøy som gir deg all informasjon om operativsystem og maskinvare spesifikasjoner ved å utføre en fullstendig systemskanning. Selv om det ikke er så detaljert som de andre verktøyene som er omtalt ovenfor, vises grunnleggende informasjon om hovedkort, operativsystem, minne, prosessor, skjerm og bussadaptere.

I tillegg til maskinvareinformasjonen viser Belarc Advisor også en fullstendig liste over alle USB-lagringsenheter som var koblet til datamaskinen din de siste 30 dagene. Det lister til og med for deg alle sikkerhetsoppdateringene som Windows mangler.

Les også: 10 beste verktøy for å gjenopprette Windows-lisensnøklene dine

Få Belarc Advisor

CPU-Z

CPU-Z er et veldig populært verktøy for å sjekke all maskinvareressursinformasjon, og den kan også brukes til å kontrollere viktig informasjon om hovedkortet ditt. Etter installasjonen navigerer du til hovedpanel-fanen og CPU-Z gir deg alt hovedkortinformasjonen i forhold til leverandøren, modellen, versjonen, brikkesettet, BIOS etc. Hvis du trenger å vite mer om CPUen din, vil den vise deg navn, kjerne, klokkehastighet, spenning, cache-informasjon, etc. Det gir deg også informasjon om minne og grafikk.

Last ned CPU-Z

HWiNFO

HWiNFO er et utmerket systemverktøy som gir en grundig gjennomgang av maskinvareressursene dine. Mens andre verktøy også viser programvarespesifikasjoner, konsentrerer HWiNFO utelukkende på maskinvareinformasjon. Informasjonen den samler er kategorisert i 10 seksjoner: hovedkort, CPU, nettverk, lyd, drivere, skjerm, porter, buss, minne og videoadapter.

Hovedkortinformasjonen samlet inn inkluderer leverandørnavn, modellnummer, antall åpne og brukte spor, brikkesett, støttede USB-versjoner, og en liste over ACPI-enheter. Den viser også BIOS-informasjon og detaljert informasjon om prosessoren. HWiNFO er tilgjengelig som et freeware og er kompatibelt med alle versjoner av Windows.

Last ned HWiNFO

Konklusjon

Hvis du ikke er komfortabel med tredjepartsprogrammer, kan du også bruke verktøyet Systeminformasjon til å kontrollere detaljer om maskinvare, inkludert hovedkortinformasjon. Alt du trenger å gjøre er å skrive "System Information" i Windows Start-menyen, og klikk på System Information ikonet som vil dukke opp.

Det vil vise alle detaljer på maskinvaren din, inkludert hovedkortmodellnummer. Men hvis du trenger detaljert informasjon om hovedkortet, vil ovennevnte omtale hovedkort informasjonsprogramvare vise alt.