5 gratis spill lysstyrke programvare for riktig fargebalanse

Mens du arbeider på et datasystem spiller lysstyrken på skjermen en viktig rolle. For spillet fanatikere, øker den riktige mengden lysstyrke til spenningen, og så er et program med lysstyrke det de trenger. Jo bedre lysstyrkenivået på skjermen, desto bedre spillopplevelse. Tvert imot kan for mye lysstyrke også legge den belastningen til øynene som kan være skadelig for visjonen.

Derfor, for en forbedret opplevelse, trenger skjermen en balansert konfigurasjon og ekstra avslappede innstillinger. Mens lysstyrken kan justeres manuelt eller automatisk på en datamaskin, kan det ikke alltid gi den rette balansen.

Dessuten er det noen skrivebordsmodeller som ikke kommer med eksterne kontroller for lysstyrke eller kontrast. I slike tilfeller er alt du kan gjøre, å justere lysstyrken ved å bruke glidebryteren i Windows-strøminnstillingene.

Så, hvordan får du den perfekte lysstyrken som er lett for øynene? Vi har håndplukket noen av de beste spilllysstyrken programvare for Windows som kommer med avanserte funksjoner.

5 spill lysstyrke verktøy for Windows

1

DimScreen

DimScreen er et kompakt program som bidrar til å endre skjermens lysstyrke enkelt. Det samme kan oppnås på bærbare datamaskiner med to snarveier som "Fn" og to dedikerte funksjonstaster.

Men i desktops eksisterer slike nøkler heller ikke, eller de virker ikke. Her kommer appen til redning.

En av sine store fordeler er at den ikke trenger å bli installert. Den kjørbare filen for programvaren kan dveles i en hvilken som helst mappe, for eksempel i "Hjemmappen". Når brukeren høyreklikker på varselalternativet, åpner den valgmenyen for lysstyrke. Den har 10 forskjellige nivåer.

Hva mer? Brukere kan identifisere alternativet da appen lyser opp menyen automatisk. Dette er spesielt øye-vennlig om natten.

Tastaturgenveiene kommer veldig praktisk, og disse kan justeres i innstillingsalternativet. Disse snarveiene fungerer som et perfekt alternativ for funksjonstastene i bærbare datamaskiner. Best av alt, gir dette lysstyrkeprogrammet brukerne mulighet til å velge lysstyrkenivået som blir aktivert etter hvert som det lanseres.

Pris: gratis.

3

Gamma Panel

Gamma Panel er et lite og praktisk program som lar brukerne konfigurere lysstyrken og andre innstillinger (kontrast, gamma) i sanntid. Dette spillet lysstyrke programvare leveres med en hurtigtast funksjon som lar brukerne justere innstillingene uten å forlate spillet.

Programvaren fungerer mye som fargeprofilene i PowerStrip. Programmet er imidlertid helt gratis og er mer kompakt når det gjelder systembelastning og bruk av minne.

Den beste delen av programvaren er at den er grei, det vil si at den bare hviler på oppgavelinjen og utfører sine funksjoner. Profilene kan brukes i to metoder - enten ved å klikke på den tildelte kombinasjonen av hurtigtaster eller ved å velge oppføringen fra popupmenyen.

Fargeprofilen som ble sist valgt, blir automatisk brukt når neste program begynner å kjøre.

Pris: gratis.

4

F.lux

Enten en spillfanatiker eller noen som bruker systemet regelmessig for jobb, vil ingen bli blindet av dataskjermen. Datamaskinskjermene er utformet slik at de er lette for øynene i løpet av dagen.

Da det blir mørkt, må lysstyrken justeres basert på lysets intensitet i rommet.

Hva f.lux gjør her er at det hjelper fargen på systemskjermen til å justere basert på tidspunktet på dagen. Videre hjelper det skjermfargen til å bli varm om natten og matche sollyset i løpet av dagen.

Programmet hjelper å slappe av øynene mens du arbeider, og til og med legger til det generelle utseendet på skjermen.

F.lux hjelper datamaskinens skjerm til å passe til romutseendet hele tiden om natten. Interessant, det samsvarer med fargen på skjermen samsvarer med innendørs lys når solen setter. Best av alt, tilbake igjen om morgenen, matcher fargen på skjermen sollyset.

Pris: gratis for Windows; $ 150 for bedriftens lisens.

5

Desktop Lighter

Desktop Lighter er en programvare som lar brukerne enkelt justere lysstyrken på deres skjermbilder. Dette spillet lysstyrke programvare for Windows kan være spesielt nyttig i lite lys miljøer.

Det kan også være nyttig når en stadig lysere skjerm stammer brukerens øyne. Videre er det også nyttig når du leser store tekstblokker, ellers kan det være stressende for øynene.

Den beste delen om denne programvaren er at den ikke trenger tilgang til kontrollpanelet lenger. Dette bidrar til å justere skjermens lysstyrke manuelt. Brukere kan identifisere et ikon på verktøylinjen plassert nederst på siden.

Brukere kan klikke på dette ikonet for å åpne et vindu som viser et sidebjelke. Alle brukerne må gjøre, er å skyve linjen til venstre eller høyre side. Dette hjelper til med å justere skjermens lysstyrke.

I tillegg tillater det at brukerne kan forhåndsinnstille programmet til å fungere i samsvar med hurtigtaster. Alternativt kan brukerne også forstørre hele vinduet, noe som gjør det enklere å lese.

Pris: gratis.

En spilllysstyringsprogramvare er ikke bare designet for spill, men for det generelle utseendet på skjermen.

Så, om du spiller spill, eller bare vil justere skjermens lysstyrke for daglig bruk, er disse 5 programmene perfekte for alle situasjoner.

RELATERTE POSTER:

  • 7 nyttige verktøy for å redusere datamaskinrelatert øyestamme
  • 5 beste skjermfargekalibreringsprogramvare for Windows-PCer
  • 6 beste spillmonitorer for et perfekt spill i 2019