Windows klarte ikke å fullføre formatfeilen? Løs det med disse løsningene

Mange brukere mottar Windows kunne ikke fullføre formatmeldingen mens de prøvde å formatere USB-minnepinnen eller en ekstern harddisk. Dette kan være et problem, og forhindre deg i å formatere lagringsenheter. Det er imidlertid en måte å løse dette problemet på.

Noen Windows-brukere formaterer USB-minnepinner for å endre filsystemene. Den vanlige måten å formatere eksterne lagringsenheter i Windows, er å velge Format på Filutforskerens kontekstmeny. Noen brukere kan imidlertid ikke formatere stasjonene med Explorer-verktøyet Format Removable Disk når det returnerer en feilmelding som sier: " Windows klarte ikke å fullføre formatet. "Dette er hvordan du kan fikse feilen" ikke i stand til å fullføre formatet ".

Formatet fullførte ikke feil, det er hvordan du kan fikse det

 1. Skann stasjonen med antivirusprogramvare
 2. Kjør en sjekk Disk Scan
 3. Fjern USB-stikkets skrivebeskyttelse
 4. Formater USB-stasjonen med Disk Management
 5. Formater disken med Diskpart
 6. Formater USB Flash-lagring med tredjepartsprogramvare

Løsning 1 - Skann stasjonen med antivirusprogramvare

Ettersom flash-stasjoner vanligvis ikke bærer antivirusprogramvare, er de mer sannsynlig å inkludere et virus eller skadelig programvare som forhindrer diskformatering. Som sådan kan et antivirusprogram skanne en USB-pinne som ikke formateres.

Noen tredjeparts anti-virusprogramvare vil automatisk skanne stasjoner når du setter dem inn. De fleste anti-virus verktøy vil også trolig inkludere et USB / DVD Scan- alternativ for å skanne eksterne stasjoner med. For ytterligere antivirussoftwaredetaljer, sjekk ut denne programvarehåndboken.

Det finnes mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du leter etter et raskt og pålitelig antivirus, foreslår vi at du prøver Bitdefender . Hvis USB-flash-stasjonen er infisert, bør Bitdefender kunne finne og eliminere enhver trussel uten problemer.

 • Få nå Bitdefender (eksklusiv rabattpris)

Løsning 2 - Kjør en sjekk Disk Scan

Det kan være tilfelle at USB-pinnen har noen filsystemfeil eller sektorer som må fikse. I så fall kan du reparere flash-stasjonen med kontrolldiskverktøyet. Kontroller Disk vil skanne den valgte stasjonen og reparere oppdagede filsystemfeil. Slik kan du kjøre en chkdsk-skanning i Windows.

 1. Først åpner du Filutforsker i Windows.
 2. Sett inn flash-stasjonen for å skanne i et USB-spor.
 3. Klikk på denne PC-en, og høyreklikk deretter flashdisken for å åpne kontekstmenyen.

 4. Velg Egenskaper for å åpne vinduet direkte under.

 5. Velg kategorien Verktøy, og trykk på knappen Kontroll .
 6. Et vindu kan deretter åpne med angivelse, " Du trenger ikke å skanne denne stasjonen. "Men du kan fortsatt starte en manuell skanning ved å velge alternativet Skann og reparer stasjon .

Løsning 3 - Fjern USB-stikkets skrivebeskyttelse

Det er ingen måte du kan formatere en flash-stasjon som er skrivebeskyttet. Noen USB-pinner inneholder en skrivebeskytterbryter for å låse eller låse dem opp. Pass på at skrivebeskyttelsesbryteren på USB-lagringen din er slått oppover for å slå skrivebeskyttelsen av.

Hvis du ikke finner en skrivebeskyttelsesbryter på flash-lagringsenheten, slår du skrivebeskyttelse av med tredjeparts programvare. For eksempel kan du deaktivere skrivebeskyttelse.

Løsning 4 - Formater USB-stasjonen med Diskhåndtering

 1. Selv om File Explorer kanskje ikke gjenkjenner flash-stasjonens filsystem, kan du sannsynligvis formatere det med Diskhåndtering. Åpne Diskbehandling ved å trykke på Win-tasten + R- hurtigtast og skrive inn ' diskmgmt.msc ' i Run-tekstboksen.

 2. Høyreklikk USB-pinnen i vinduet Diskbehandling, og velg Format .
 3. Et dialogboksvindu åpnes for ytterligere bekreftelse. Trykk på Ja- knappen for å åpne vinduet i øyeblikksbildet rett under.

 4. Deretter kan du velge et filsystem for å formatere flashlagringen til.
 5. Trykk på OK- knappen for å formatere USB-pinnen.
 6. Hvis USB-pinnen vises som tom med tildelt filplass i vinduet Diskbehandling, velger du Ny enkel volum fra hurtigdiskens kontekstmeny i stedet for Format . Formater deretter stasjonen med veiviseren for ny enkel volum.

Løsning 5 - Formater disken med Diskpart

Diskpart er et annet alternativt verktøy som også kan formatere USB-stasjonen. Det er et kommandolinjeverktøy du kan åpne med kommandoprompt. Slik kan du formatere flash-stasjoner med Diskpart.

 1. Trykk på Win-tasten + X- hurtigtast for å åpne Win + X-menyen.
 2. Velg Kommandoprompt (Admin) for å åpne promptens vindu.
 3. Input ' diskpart ' i kommandoprompt, og trykk på Return- tasten. Det åpner Diskpart-vinduet som vises i øyeblikksbildet rett under.

 4. Først legger du inn "list disk" og trykker på Return for å åpne en liste over stasjoner som nedenfor.

 5. Input ' velg disk n ' i Diskpart-vinduet, og trykk Enter- tasten. Men erstatt n med det faktiske disknummeret til USB-pinnen du må velge.

 6. Skriv inn " ren " -kommandoen, og ikke glem å trykke Retur-tasten.
 7. Deretter skriver du inn opprettingspartisjonen primær kommandoen i Diskpart.
 8. Til slutt, skriv inn ' format fs = ntfs quick ' og trykk Enter for å formatere USB-stasjonen med NTFS (New Technology File System).

Løsning 6 - Formater USB Flash-lagring med tredjepartsprogramvare

Det finnes også ulike tredjepartsverktøy som du kan formatere flash-stasjoner med. Hvis du ikke kan formatere en lagringsplass med File Explorer, kan du sjekke ut programvare som AOMEI Partition Assistant. Begge har freeware-versjoner som du kan formatere USB-flash-stasjoner ved å høyreklikke på oppførte lagringsenheter i sine vinduer og velge Format partisjon .

 • Få nå AOMEI Partition Assistant

Det er noen av de beste løsningene for å fikse en USB-stasjon som verktøyet Format Removable Disk ikke formaterer. Merk at formateringsstasjoner også sletter alle dataene sine, så du bør alltid sikkerhetskopiere en lagringsenhet før du formaterer den hvis du trenger å beholde noen filer på den.