Dette er de beste antivirusprogrammene for Windows 10-bedrift

Hvis det er en ting som bedriftsmarkedet bryr seg om mer enn noe annet, må det være sikkerhet. For det meste er Windows 10 godt beskyttet mot fare, men brukerne er fortsatt pålagt å installere antivirusprogramvare for enda bedre beskyttelse.

Nå kommer Windows 10 med forhåndsinstallert Windows Defender, standard anti-virus og malware-beskyttelse som tilbys av Microsoft. Noen få raske spørringer rundt på nettet vil vise mye forakt overfor Windows Defender, men i all ærlighet er programvaren ikke så ille. Faktisk har det blitt mye bedre over tid. Likevel er det ikke i samme liga som andre, toppbetalt programmer eller til og med noen gratis. På slutten av dagen er Windows Defender ikke det beste, så spørsmålet gjenstår: Hvilket anti-virusprogram er best for bedriftsbrukere?

Tysk antivirus institutt AV-TEST gjorde en oversikt for å finne ut hvilken antivirusprogramvare som er best for å beskytte bedriftens datamaskiner. Den scoret hver på beskyttelse, ytelse og brukbarhet. Funnene bør ikke komme som en overraskelse, i tillegg til Windows Defenders formodninger - selv om det er langt nedover linjen.

Helt topp av haugen er Bitdefender med 6 poeng i alle tre tester, det maksimale antall poeng som et antivirusprogram kan tjene på denne testen. På andreplass er Kaspersky med 6 poeng i beskyttelse, 5, 5 poeng i ytelse og 6 poeng i brukbarhet. Symantec er i tredje blonder, med 6 poeng i beskyttelse, 6 poeng i ytelse og 5, 5 poeng i brukbarhet.

Når det gjelder Microsofts Windows Defender, klarte det bare å ta ellevte plass, med 3 poeng i beskyttelse, 5 poeng i ytelse og 6 poeng i brukbarhet. Selv om det ikke er dårlig, må det være mye bedre hvis programvaregiganten ønsker at Windows Defender skal tas mer seriøst. Bare 3 i beskyttelse er bra, men ikke god nok når vi ser på hvilke trusler bedriften står overfor i dag. Likevel, Windows Defender er mye bedre nå på grunn av den nylig lagt til Advanced Threat Detection.

Her er den fulle listen:

 1. Bitdefender
 2. Norton av Symantec
 3. Kaspersky SO
 4. AVG
 5. F-Secure
 6. G-Data
 7. Kaspersky ES
 8. Trend Micro
 9. Sophos
 10. Intel / McAfee
 11. Windows Defender
 12. Seqrite

Oppdatering : Siden artikkelen ble skrevet, har et nytt sikkerhetsverktøy kommet opp på markedet: Emsisoft Anti-malware. Dette verktøyet kan enkelt legges til i topp 5 av denne listen. Det spesialiserer seg på å besejre ransomware (dekryptering og stjele data), bank trojans, PUPs, bots og bakdører som er igjen på din PC av ulike malware. Den er lett og kan enkelt installeres på en low-spec PC.

 • Sjekk nå Emsisoft Anti-malware

Er du enig med funnene? Gi oss beskjed i kommentarseksjonen nedenfor!