Hvordan holde IoT-enheter trygge mot hackere [5 METODER]

The Things of Things (IoT), et begrep som først ble brukt av Kevin Ashton i 1999, er konseptet at enheter som kan koble til Internett kommuniserer med hverandre for å skape et massivt nettverk.

Dette kan godt gjøre livet enklere. Et veldig enkelt eksempel ville være at kjøleskapet ditt visste når du kjører lite melk, og sender den informasjonen til telefonens kjøpeliste, så du vet at du kjøper melk neste gang du handler.

Problemet her er imidlertid at folk flest ikke er klar over at det er mange mulige farer. Hvis du for eksempel har et digitalkamera som kobler seg trådløst til datamaskinen din, er datamaskinen din sårbar for hackere gjennom kameraet ditt. Med andre ord, hvis kameraet ditt kan bli hacket, så kan datamaskinen din.

5 sikkerhetsforanstaltninger for IoT-enheter

Selv om dette høres litt skummelt ut, betyr dette ikke at du må ta det drastiske trinnet med å gå rundt huset ditt og kaste bort alt du eier, koblet til internett. Noen enkle trinn vil bidra til å holde deg trygg mens du nyter alt som IoT tilbyr.

1. Alt som er tilkoblet, er en datamaskin

Tenk på alt du eier som er koblet til internett som en datamaskin. Du ville ikke koble datamaskinen til Internett uten å forsikre deg om at den hadde alle de nyeste oppdateringene og programvaren installert for å beskytte den mot trusler. Du må tenke på enhetene på samme måte.

Selvfølgelig kan dette ikke være så enkelt som å laste ned et antivirusprogram. Du må kanskje google enheten din for å sikre at du vet hvordan du gjør det trygt, men informasjonen vil definitivt være tilgjengelig et sted. Som leder pent videre til neste råd.

2. Gjør leksene dine om enheter

Jeg tror det er rimelig trygt å si at det meste av tiden kjøper vi noe fordi vi liker det og det er kult, ikke fordi det er trygt. Dessverre er det en holdning vi alle må bytte.

Hvis du vil ha det nyeste håndholdte spillet, telefonen eller skriveren, google navnet på produktet pluss sårbarheter, sikkerhetsproblemer eller noe sånt. Du vil finne ut ganske raskt hvis enheten du vil ha, er verdt å kjøpe eller ikke.

3. Kontroller enhetens app

Dette er veldig enkelt å gjøre og krever ingen innsats i det hele tatt. Last ned appen på din PC, og registrer deg for den. Bruk et felles passord og se hva som skjer. Hvis appen lar deg registrere deg med et latterlig passord, så sier det noe om hva selskapet mener om sikkerheten din. Her er noen av de vanligste passordene:

  • 123456
  • Passord
  • slipp meg inn
  • qwerty
  • Fotball
  • Jeg elsker deg
  • Velkommen

Ærlig talt, hvis du registrerer deg for noe, enten det er programvare, et nettsted, en nettbutikk, noe som er relatert til finansiering eller noe virkelig, og det krever ikke store og små bokstaver, tall og spesielle symboler (# !, @), så bør du tenke to ganger om å bruke den tjenesten. Det handler ikke om passordet, så mye som filosofien til selskapet.

4. Sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer

Sjekk for å se når den siste oppdateringen eller oppdateringen ble utgitt, og paret før det. Enheten trenger kanskje ikke at programvaren oppdateres så regelmessig som Windows 10, men det betyr ikke at det ikke trenger oppdateringer i det hele tatt.

Forresten, det er ingen hard og rask regel om oppdateringer (jeg har nettopp sett). Det er imidlertid en regel, eller i det minste en sterk retningslinje, at det er best å ikke hoppe over oppdateringer. Selv om det er rettferdig å si at oppdateringer har blitt stadig oftere (og irriterende?), Gir hoppe oppdateringer enheten din i fare.

5. Sletting av dine personlige data

Mange mennesker er mer enn glade for å selge sine enheter eller gadgets når de vil erstatte dem. Problemet er at vi ofte ikke vet hvor lett det er å slette våre personlige data, eller om vi kan slette våre data permanent.

Igjen, mitt råd her er å google enheten du er interessert i, pluss å slette personlige data, harddisk eller noe lignende, og se hva andre sier. Hvis du leser noe å bekymre deg for enheten du tenker på å få, tenk to ganger om å kjøpe den.

Selvfølgelig, hvis du er som meg og har en stor skuff full av alle enheter du har kjøpt siden 80-tallet, trenger du sannsynligvis ikke å bry deg med dette.

Pakker Internett på ting

Det er massevis av råd der ute på hva du skal gjøre og ikke gjør når det gjelder Internett av ting og din sikkerhet. Imidlertid tror jeg det beste rådet jeg har funnet kommer fra Morey Haber sitert av PC Mag.

  1. Enheter som ikke kan ha programvare, passord eller firmware oppdatert, bør aldri implementeres.
  2. Endring av standard brukernavn og passord anbefales for installasjon av en hvilken som helst enhet på internett.
  3. Passord for IoT-enheter bør være unike per enhet, spesielt når de er koblet til internett.
  4. Plasser alltid IoT-enheter med den nyeste programvaren og firmware for å redusere sårbarheter.

Hvis du vurderer å kjøpe en ny enhet, sørg for at den eller firmaet bak den gjør de fire punktene, eller ikke engang vurdere det. Husk at selskapene aldri vil måle opp til de standarder som er fastsatt for dem, og at du i siste instans er ansvarlig for din egen sikkerhet online.

Har du hatt problemer med internett av ting mens du bruker dine egne enheter? Vi vil gjerne høre fra deg hvis du har. Du kan gjerne bruke kommentarseksjonen nedenfor hvis du har noen erfaringer du vil dele.