Full Fix: Windows 10 Cortana Critical Error

Cortana er en av Windows 10s beste nye funksjoner. Som din egen personlige digitale assistent kan Cortana hente informasjon og generelt få ting gjort for deg på en mer rettidig måte.

Noen ganger kan Cortana kanskje ikke fungere på grunn av feil. Vi har allerede hjulpet deg med å løse problemet der Cortana dukker opp automatisk på Windows 10 sammen med problemet hvor Cortana ikke kjenner igjen "Hey Cortana".

Mens de ovennevnte problemene har sine respektive rettelser, kan Cortana på Windows 10 vise en slags kritisk feil. Når konfrontert med denne feilen, ser du kanskje meldinger som " Kritisk feil - Startmeny og Cortana virker ikke. Vi prøver å fikse det neste gang du logger på . "

I dette innlegget forteller vi deg noen få måter som lett kan hjelpe deg med å fikse denne feilen. La oss komme i gang.

Fix Windows 10 Cortana Critical Error

Cortana er en viktig del av Windows 10, og derfor kan Cortana Critical Error være ganske problematisk. Når vi snakker om denne feilen, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Kritisk feil Start-meny - Noen ganger kan denne feilen også påvirke Start-menyen, men hvis du støter på det, må du bare deaktivere antivirusprogrammet og kontrollere om problemet fortsatt er der.
 • Windows kritisk feilmelding - Kritisk feilmelding kan vises av ulike årsaker, men hvis du støter på dette problemet, bør du kunne fikse det ved hjelp av en av våre løsninger.
 • Kritisk feil Cortana virker ikke - Dette er bare en annen variant av denne feilen, men du kan kanskje fikse det bare ved å gå inn i sikker modus.
 • Cortana kritisk feil ved oppstart - Noen ganger kan dette problemet vises så snart Windows starter. Du kan imidlertid være i stand til å fikse det ved å utføre en ren oppstart.

Løsning 1 - Deaktiver ditt anti-virus

Ifølge brukerne kan hovedårsaken til Cortana Critical Error-meldingen være antivirusprogramvaren. Visse antivirusverktøy, for eksempel Avast, kan forstyrre systemet, og de kan føre til at dette og andre lignende problemer vises.

For å fikse problemet, foreslår brukerne å sjekke antivirusinnstillingene og deaktivere visse antivirusfunksjoner. Hvis det ikke løser problemet, kan det hende du må deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. Hvis det ikke virker, ville din siste løsning være å fjerne antivirusprogrammet ditt helt.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, bør du vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du vil ha den mest pålitelige beskyttelsen som ikke vil forstyrre systemet, bør du vurdere å bruke Bitdefender .

Løsning 2 - Bare start systemet på nytt

Dette kan være et problem som oppstår bare en gang på systemet ditt. For å kvitte seg med det, kan du bare starte datamaskinen på nytt og problemene blir løst. For å starte datamaskinen på nytt, følg trinnene nedenfor:

 • Klikk på Start-menyen, og klikk deretter på strømknappen.
 • Du får se et alternativ for å starte PCen på nytt. Trykk på det.

Hvis startmenyen ikke virker av en eller annen grunn, trykker du bare på tilbakestillingsknappen på PC-kabinettet, eller bare trykker lenge på strømknappen til PCen slår av. Du kan nå starte datamaskinen på nytt og problemet blir løst.

Løsning 3 - Start datamaskinen på nytt i sikker modus én gang

Ifølge brukerne, for å fikse Cortana Critical Error, må du bare gå inn i Safe Mode på PCen. Sikker modus er et spesielt segment av Windows som kjører med standardinnstillinger, så det er perfekt for feilsøking. For å gå inn i Safe Mode, må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . For å gjøre det raskt, trenger du bare å bruke Windows Key + I snarvei.
 2. Gå nå til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Velg Recovery fra menyen til venstre. Klikk nå på Restart Now- knappen.

 4. Du vil bli presentert med en liste over alternativer. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger .
 5. Klikk nå på Startnytt for å starte PCen på nytt.
 6. Nå bør du se en liste over alternativer. Velg hvilken versjon av sikker modus du vil bruke ved å trykke på den aktuelle tasten.

Når du har tastet inn i sikker modus, må du sjekke om Cortana fungerer. Hvis alt er i orden, start datamaskinen på nytt, start den normalt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 4 - Oppdater PCen ved hjelp av Windows Update

Microsoft har allerede gitt ut en løsning for dette problemet fra deres side. Hvis du fortsatt står overfor problemet, er Windows 10 ikke oppdatert. Du bør alltid oppdatere Windows OS på PC fra tid til annen for å bekjempe slike problemer. For å oppdatere Windows 10, følg trinnene nedenfor.

 1. Åpne Start-menyen og åpne Innstillinger.
 2. I Innstillinger-appen ser du etter en seksjon som leser oppdatering og gjenoppretting. Klikk og åpne den.
 3. Pass på at du er i Windows Update- delen. Du vil se en knapp som leser Sjekk etter oppdateringer.

 4. Dette vil begynne å lete etter oppdateringer, og hvis noen nye oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned og installert.

Løsning 5 - Utfør en ren oppstart

Noen ganger kan Cortana Critical Error vises på grunn av tredjepartsprogrammer. Mange programmer og tjenester pleier å starte automatisk med Windows, og det kan føre til at dette problemet vises. Du kan imidlertid fikse problemet ved å utføre en ren oppstart. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R, skriv inn msconfig og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet åpnes nå. Naviger til kategorien Tjenester, og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk på Deaktiver alle- knappen.

 3. Naviger til Oppstart- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling starter nå og viser deg listen over oppstartsprogrammer. Høyreklikk det første programmet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette for alle oppføringer på listen.

 5. Når du har deaktivert alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, er det sikkert at en av oppstartsprogrammene dine forårsaket problemet. For å finne årsaken til problemet, aktivere oppstartsprogrammer og tjenester en etter en eller i grupper.

Husk at du må starte datamaskinen på nytt etter å ha aktivert en tjeneste eller et program for å kunne bruke endringer. Når du har funnet den problematiske applikasjonen, deaktiver den eller fjern den, og problemet skal løses permanent.

Få brukere rapporterte at Microsoft (C) Register Server- tjenesten var problemet, og det ser ut til at denne tjenesten forsøkte å starte en ondsinnet fil. Hvis du har et lignende problem, må du sørge for å utføre en fullstendig systemskanning.

Løsning 6 - Fjern de problematiske oppdateringene

I noen tilfeller kan Cortana Critical Error oppstå på grunn av nyere oppdateringer. Noen ganger kan en bestemt Windows-oppdatering føre til at dette problemet oppstår, og for å fikse det, trenger du bare å finne og fjerne den problematiske oppdateringen. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Velg nå Vis oppdateringslogg .

 3. Nå bør du se en liste over de siste oppdateringene. Husk et par oppdateringer fra listen og klikk på Avinstaller oppdateringer .

 4. Dobbeltklikk oppdateringen du vil fjerne. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne den.

Når du har fjernet den problematiske oppdateringen, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, betyr det at oppdateringen forårsaket problemet. Vi må advare deg om at Windows 10 har en tendens til å automatisk installere de manglende oppdateringene, så vær sikker på å blokkere Windows fra å installere de automatiske oppdateringene.

Løsning 7 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis du fortsetter å få Cortana Critical Error, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en systemgjenoppretting. Hvis du ikke vet, er Systemgjenoppretting en nyttig funksjon som gjør at du kan gjenopprette systemet til en tidligere dato og fikse ulike problemer.

Følg disse trinnene for å bruke Systemgjenoppretting:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra listen over resultater.
 2. Når vinduet Systemegenskaper vises, klikker du Systemgjenopprett- knappen.
 3. Systemgjenoppretting- vinduet vises. Klikk på Neste for å fortsette.
 4. Hvis det er tilgjengelig, merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter . Nå må du velge ønsket gjenopprettingspunkt og klikke på Neste .
 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Når systemet er gjenopprettet, vil problemet med Cortana bli fullstendig løst.

Disse metodene vil uten tvil hjelpe deg med å behandle kritiske feil som er oppført av Cortana. Gi oss beskjed om hvordan du gjorde i våre kommentarer!