Full Fix: Start-menyknappen virker ikke i Windows 10, 8.1, 7

Da Windows 8 ble løslatt, ble mange skuffet over mangelen på Start Menu, en integrert del av Windows. Windows 10 løste det fordi det tok tilbake Start-menyen. Brukere over hele verden var glade for å se Startmeny tilbake, men dessverre rapporterer noen brukere at Start-knappen ikke fungerer på Windows 10, så i dag skal vi utforske dette problemet.

Slik løser du problemer med Start-menyknappen i Windows 10

Start-menyen er en integrert del av Windows, men mange brukere rapporterte ulike problemer med det. Når det gjelder problemer, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10 Start meny og Cortana virker ikke - Startmeny og Cortana er nært beslektet, og hvis en av disse funksjonene ikke virker, prøv å installere de nyeste oppdateringene og sjekk om det hjelper.
 • Windows Start-knappen virker ikke Windows 10, slutte å jobbe Windows 10 - Mange brukere rapporterte at Start-knappen slutte å fungere på deres Windows 10-PC. For å fikse dette problemet, må du kanskje bruke Powershell og omregistrere alle forhåndsinstallerte applikasjoner.
 • Start meny-knappen frosset, vil ikke åpne Windows 10 - Dette er et annet vanlig problem med Start-menyen, og det skyldes vanligvis en midlertidig feil. Bare logg ut av kontoen din og logg inn igjen for å fikse problemet.
 • Start-menyen krasjer Windows 10, mangler Windows 10 - Ifølge brukerne kan noen ganger i Start-menyen krasje eller mangle på PCen din. For å fikse problemet, må du kanskje opprette en ny brukerkonto og bytte til den.

Løsning 1 - Sjekk etter Windows-oppdateringer

Microsoft er klar over dette problemet, og hvis det er en løsning tilgjengelig, vil den bli utgitt via Windows Update, så sørg for at du holder Windows 10 oppdatert, og hvis det er noen tilgjengelige oppdateringer, laster du dem ned. Windows 10 laster vanligvis ned de vanlige oppdateringene automatisk, men noen ganger kan det oppstå problemer, og det kan forhindre at oppdateringer lastes ned. Du kan imidlertid alltid manuelt sjekke om oppdateringer ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Gå nå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .

 3. I høyre rute klikker du på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Når systemet ditt er oppdatert, bør problemet løses helt og Startmenyen skal begynne å fungere igjen.

Løsning 2 - Bruk PowerShell til å løse dette problemet

Hvis du ikke vil vente på offisiell oppdatering, kan du prøve denne løsningen. Dette er ikke en permanent løsning, men det blir jobben og det løser problemet midlertidig, så hvis problemet manifesterer seg igjen, må du kanskje gjenta denne prosessen.

For å fikse Start-knappen med PowerShell gjør du følgende:

 1. Høyreklikk på Start-menyen og velg Windows PowerShell. Pass på at du kjører det som administrator for maksimal kontroll over PCen. Hvis du ikke kjører det som administrator, kan denne prosessen ikke fungere, så hold det i bakhodet. Du kan også trykke Windows Key + S, skrive powershell og kjøre Windows PowerShell som administrator.
 2. Lim inn dette inn i PowerShell:
  • Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

 3. Trykk Enter for å utføre det.

Det ville være alt, din Start-knapp burde jobbe nå. Som vi sa, fungerer denne løsningen, men den er ikke permanent, slik at den permanente løsningen sørger for at du regelmessig sjekker om de nyeste oppdateringene for Windows 10.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 3 - Logg ut av kontoen din

I noen tilfeller vil Start-menyknappen ikke fungere hvis det er en feil med brukerkontoen din. Den enkleste måten å fikse dette problemet på etter brukerne, er å logge ut av kontoen din og logge deg på igjen. Siden Start-menyen og startknappen ikke virker, må du logge deg ut ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc .
 2. Klikk nå på Logout- knappen.
 3. Vent noen øyeblikk og logg inn på kontoen din igjen.

Etter at du har logget deg inn igjen, må du sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 4 - Start Windows Utforsker på nytt

Mange brukere rapporterte at du kan fikse problemet med Start-menyknappen bare ved å starte Windows Utforsker på nytt. Start-menyen er en del av Windows Utforsker, og ved å starte Windows Utforsker vil du tvinge Start-menyen til å starte på nytt også.

For å gjøre det, trenger du bare å følge disse enkle trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Finn Windows Utforsker på listen. Høyreklikk på det og velg Start på nytt fra menyen.

Når Windows Utforsker starter på nytt, bør problemet være borte, og Startmenyen begynner å fungere igjen. Husk at dette er en midlertidig løsning, så du må gjenta det når problemet kommer opp igjen.

Løsning 5 - Bruk kommandoprompt

Noen ganger kan problemer med Start-menyknappen skyldes bestemte Cortana-filer. Ifølge brukere kan du løse dette problemet ved å slette disse filene fra Kommandoprompt. Dette er bare noen midlertidige filer, og PCen vil gjenskape dem, så det er ingen grunn til bekymring.

For å gjenopprette disse filene trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen. Hvis denne metoden ikke virker, kan du bruke en hvilken som helst annen metode, men sørg for å starte Kommandoprompt som administrator .

 2. Når Kommandoprompt starter, kjør følgende kommandoer en etter en:
 • CD / d "% LOCALAPPDATA% \ Pakker \ Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy"
 • Taskkill / F / IM SearchUI.exe
 • RD / S / Q Innstillinger

Etter at kommandoene er utført, vil de skadede filene bli gjenoppbygget, og du bør kunne bruke Start-menyen igjen uten problemer.

Løsning 6 - Endre registret

I noen tilfeller kan problemer med Start Menu-knappen oppstå på grunn av Dropbox. Dropbox kan noen ganger forstyrre Windows-prosesser, og dette kan føre til dette og mange andre problemer.

Du bør imidlertid kunne fikse dette problemet ved å gjøre noen få endringer i registeret ditt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ WpnUserService . Dobbeltklikk på Start DWORD i den høyre ruten.

 3. Sett Verdi data til 4 og klikk OK .

Etter å ha gjort disse endringene, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 7 - Opprett nye verdier i registeret ditt

Hvis du har problemer med Start-meny-knappen, kan problemet være relatert til registeret ditt. Ifølge brukerne klarte de å løse dette problemet ved å opprette en ny verdi i registeret. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Start Registerredigering.
 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced . Høyreklikk på det tomme rommet i høyre rute og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters) .

 3. Skriv inn EnableXamlStartMenu som navnet på den nye DWORD.

Etter å ha gjort det, lukk Registerredigering og start Windows Explorer fra Oppgavebehandling . Når Explorer har startet på nytt, bør Startmenyen fungere igjen.

Løsning 8 - Oppgi sikker modus

Ifølge brukerne kan du kanskje løse dette problemet ved å taste inn sikker modus. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Fra menyen til venstre velger du Recovery . Klikk på Restart nå- knappen i avansert oppstartsseksjon i høyre rute.

 3. Liste over alternativer vises. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk på Startnytt .
 4. Når datamaskinen har startet på nytt, vil du bli presentert med en liste over alternativer. Velg hvilken som helst versjon av sikker modus ved å trykke på den aktuelle tasten.

Når du har angitt trykt modus, må du kontrollere om alt fungerer. Hvis det er tilfelle, start datamaskinen på nytt, start opp på kontoen din og kontroller om problemet er løst. Dette er ikke den mest pålitelige løsningen, men mange brukere rapporterte at det fungerer, så vær sikker på å prøve det ut.

Løsning 9 - Opprett en ny brukerkonto

Noen ganger kan dette problemet oppstå hvis brukerkontoen din er skadet. For å fikse problemet, trenger du bare å opprette en ny brukerkonto og bytte til den. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Kontoer- delen.

 2. Naviger til Familie og andre personer i venstre rute. I høyre rute klikker du Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon> Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .
 4. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og kontroller om det løser problemet. Hvis problemet ikke vises på den nye kontoen, må du flytte dine personlige filer til den nye kontoen og sjekke om det løser problemet.

Hvis du har kommentarer, forslag eller kanskje noen andre løsninger for dette problemet, skriv det ned i kommentarfeltet. Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du også sjekke løsningen i Windows 10 Fix-delen.