Full Fix: Langsom filoverføring på Windows 10, 8.1, 7

Vi overfører alle slags filer på PCen, men noen ganger kan det oppstå en sakte filoverføring. Dette kan være spesielt irriterende hvis du har det travelt, og i dag skal vi vise deg hvordan du løser dette problemet på din Windows 10-PC.

Mange brukere rapporterte sakte filoverføring på Windows 10, og dette kan være et stort problem. Når det gjelder filoverføring, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Langsom USB 3.0-overføring Windows 10 - Dette problemet kan oppstå noen ganger på grunn av driverne dine. Hovedkortdriverne dine kan være utdaterte, noe som kan føre til dette problemet, så vær sikker på å oppdatere dem.
 • Windows 10-nettverksoverføring sakte - Noen ganger kan dette problemet oppstå på grunn av manglende Windows-funksjoner. Bare installer de nødvendige funksjonene og kontroller om det løser problemet.
 • Langsom data, USB-filoverføring Windows 10 - Antivirusprogrammet kan forstyrre filoverføringsprosessen og senke den ned. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å deaktivere antivirusprogrammet ditt.
 • Langsom filoverføring mellom harddisker - Dette kan være et maskinvareproblem, og det oppstår vanligvis hvis harddisken ikke er riktig tilkoblet eller konfigurert.

Langsom filoverføring på Windows 10, hvordan løser du det?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Kjør Maskinvare og enheter feilsøking
 3. Installer Universal Serial Bus Controller-driverne på nytt
 4. Installer de nyeste driverne
 5. Utfør en ren oppstart
 6. Deaktiver ekstern differensialkomprimering
 7. Pass på at Optimaliser stasjonstjenesten kjører riktig
 8. Deaktiver Windows Search-tjenesten
 9. Sjekk BIOS
 10. Koble harddisken til en annen port

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Ifølge brukerne kan noen ganger antivirusprogramvare forårsake sakte filoverføringshastigheter på PCen. Tredjeparts antivirus kan noen ganger være ganske invasiv, og det kan føre til dette problemet. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å deaktivere visse antivirusfunksjoner. Alternativt kan du prøve å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt og holdent.

Hvis det ikke virker, må du kanskje fjerne tredjeparts antivirusprogrammet. Hvis fjerning av antivirus løser problemet, ville neste trinn være å bytte til et annet antivirusprogram. Ett pålitelig antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet ditt, er Bitdefender, så hvis du leter etter et nytt antivirus, må du prøve det.

 • Få nå Bitdefender på den offisielle nettsiden

Flere brukere rapporterte at Windows Defender også kan forårsake dette problemet, så hvis du ikke bruker et tredjeparts antivirus, kan du prøve å deaktivere Windows Defender og kontrollere om det hjelper.

Løsning 2 - Kjør maskinvare og enheter feilsøking

Hvis du har problemer med sakte filoverføring, kan du kanskje løse problemet ved å bruke Feilsøking av maskinvare og enheter. Windows leveres med ulike feilsøkingsprogrammer, og de kan løse mange problemer automatisk. For å kjøre feilsøkingsprogrammet gjør du følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen ved å trykke på Windows-tast + I på tastaturet.
 2. Innstillinger-appen vil nå vises. Gå til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.

 3. Velg Feilsøking fra menyen. Velg nå Maskinvare og enheter fra listen, og klikk på Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, gå til neste løsning.

Løsning 3 - Installer Universal Serial Bus Controller-driverne på nytt

I noen tilfeller kan det oppstå sakte filoverføring på grunn av driverne dine. Noen ganger kan driverne dine ikke være de siste, eller de fungerer kanskje ikke riktig, og det kan føre til at dette problemet oppstår. Flere brukere rapporterte at ominstallering av Universal Serial Bus-kontroller-drivere løste problemet for dem. For å installere disse driverne, gjør du bare følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling . Den raskeste måten å gjøre det på er å trykke Windows Key + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn avsnittet Universal Serial Bus Controllers og utvide den. Høyreklikk det første elementet på listen og velg Avinstaller enhet .

 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Avinstaller .

 4. Gjenta disse trinnene for alle enheter under delen Universal Serial Bus Controller .
 5. Når du har fjernet alle driverne, starter du PCen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, installerer Windows automatisk de manglende driverne, og problemet må løses. Mange brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 4 - Installer de nyeste driverne

Hvis du opplever sakte filoverføring, er det mulig at årsaken er driverne. Noen ganger kan utdaterte drivere føre til at dette problemet oppstår, og for å løse problemet må du oppdatere driverne.

Den vanligste årsaken til dette problemet er hovedkortdrivere, så vær sikker på å besøke hovedkortprodusentens nettsted og laste ned de nyeste brikkesettdrivere for hovedkortmodellen din.

Hvis du ikke vil søke etter drivere manuelt, eller hvis du rett og slett ikke finner den riktige driveren, kan du kanskje prøve å bruke TweakBit Driver Updater . Dette er et tredjepartsprogram, men det kan automatisk oppdatere alle drivere for deg med bare et par klikk, så du vil kanskje prøve det ut.

Etter at du har oppdatert alle driverne, bør problemet løses, og alt vil begynne å fungere igjen.

Løsning 5 - Utfør en ren oppstart

Noen ganger kan sakte filoverføring oppstå på grunn av tredjeparts applikasjoner på PCen. Programmer kan forstyrre systemet, og det kan føre til dette og mange andre problemer. For å kontrollere om tredjepartsprogrammer forårsaker problemet, anbefales det å utføre en ren oppstart ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv msconfig og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon vises, går du til kategorien Tjenester . Merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester, og klikk på Deaktiver alt- knappen.

 3. Gå til kategorien Oppstart og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling vises nå med listen over oppstartsprogrammer. Høyreklikk på den første oppføringen i listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjør dette for alle oppføringer på listen.

 5. Når du har deaktivert alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Nå må du bare klikke på Bruk og OK til og starte datamaskinen på nytt.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises lenger, er problemet definitivt knyttet til en av de funksjonshemmede applikasjonene eller tjenestene. For å finne den eksakte årsaken, aktiver deaktiverte programmer og tjenester en etter en eller i grupper til du finner årsaken til problemet.

Løsning 6 - Deaktiver ekstern differensialkomprimering

Hvis du opplever sakte filoverføring mellom to PCer i nettverket, kan årsaken være funksjonen for ekstern differensialkomprimering. For å fikse dette problemet, trenger du bare å deaktivere denne funksjonen på alle PCene dine ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn Windows- funksjoner . Velg Slå Windows-funksjoner av eller på .

 2. Deaktiver Fjern differensialkomprimering og klikk OK .

 3. Start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Husk at du må gjenta dette på alle PCer på nettverket ditt for å kunne løse problemet permanent.

Løsning 7 - Pass på at Optimaliser stasjonstjenesten kjører riktig

Hvis du har sakte filoverføringshastighet på PCen, kan problemet være en viss tjeneste. Noen ganger Optimaliser stasjonstjenesten kan forårsake dette problemet, og for å sikre at filoverføringen fungerer som den skal, må du aktivere denne tjenesten. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Tjenester- vinduet åpnes, finner du Optimaliser stasjoner og dobbeltklikker på det for å kontrollere egenskapene.

 3. Når Egenskaper- vinduet åpnes, stiller du oppstartstypen til Automatisk . Klikk nå Start- knappen for å starte tjenesten. Når tjenesten starter, klikker du Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter at denne tjenesten er oppe, bør problemet med langsom filoverføringshastighet være fullstendig fast.

Løsning 8 - Deaktiver Windows Search service

Ifølge brukerne kan det forekomme noen ganger sakte filoverføring på grunn av visse tjenester. Flere brukere rapporterte at deaktivere Windows Search-tjenesten løst problemet for dem, så du vil kanskje prøve det. For å gjøre dette, følg disse trinnene:

 1. Åpne vinduet Tjenester .
 2. Finn Windows Search- tjenesten, og dobbeltklikk på den for å avsløre egenskapene.

 3. Angi oppstartstype til deaktivert . Klikk nå på Stopp- knappen for å stoppe tjenesten. Til slutt klikker du Bruk og OK for å lagre endringer.

Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst. Hvis det oppstår nye problemer etter at du deaktiverer denne tjenesten, må du sørge for å aktivere tjenesten igjen.

Løsning 8 - Sjekk BIOS

Hvis du opplever sakte filoverføringshastigheter på PCen, kan problemet være BIOS-konfigurasjonen din. Flere brukere rapporterte at harddiskene ble konfigurert som IDE-stasjoner i BIOS, og det forårsaket problemet.

I tilfelle du ikke vet, er IDE en eldre standard, og ved å bruke den med nyere maskinvare kan du støte på forskjellige problemer. Du kan imidlertid fikse problemet ved å endre maskinvarekonfigurasjonen fra IDE til AHCI i BIOS.

For å se hvordan du gjør det, anbefaler vi deg å sjekke hovedkorthåndboken din for detaljerte opplysninger.

Løsning 10 - Koble harddisken til en annen port

Hvis andre løsninger ikke virket for deg, er det kanskje bra å sjekke maskinvaren din. Flere brukere rapporterte at en SATA-port kan noen ganger føre til at dette problemet oppstår, og for å fikse problemet, må du bare koble harddisken til en annen SATA-port på hovedkortet ditt.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet fortsatt er der.

Sakte filoverføringshastigheter kan være ganske irriterende, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.