Full Fix: Exe-filer sletter seg på Windows 10, 8.1, 7

Mange brukere rapporterte at exe-filer fortsetter å slette seg på PCen. Dette er et merkelig problem, og i dagens artikkel viser vi deg hvordan du løser dette problemet.

Det er mange problemer med exe-filer som kan vises på din PC, og når du snakker om exe-problemer, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Exe-filer slettes automatisk, slettes, slettes etter nedlasting, forsvinner, mangler, blir slettet - Dette er noen vanlige problemer med exe-filer, og i de fleste tilfeller kan du reparere dem ved å sjekke antivirusinnstillingene dine.
 • Exe-filen forsvinner etter dobbeltklikk, slett seg selv - Noen ganger kan dette problemet vises hvis du ikke har administrative rettigheter. For å løse problemet, kjør exe filen som administrator og sjekk om det hjelper.
 • Windows 10 sletter exe-filer - Noen ganger kan dette problemet skyldes visse feil. For å fikse dem, bytt til Sikker modus og kontroller om problemet fortsatt er der.

Exe-filer fortsetter å slette seg, hva skal de gjøre?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Prøv å bruke Safe Mode
 3. Prøv å kjøre programmet som administrator
 4. Opprett en ny brukerkonto
 5. Bruk en annen filarkiver
 6. Installer de manglende oppdateringene
 7. Utfør Clean Boot
 8. Utfør en oppgradering på stedet

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Hvis du har dette problemet, må du huske å skanne PCen din for skadelig programvare. Noen ganger kan skadelig programvare infisere PCen din og begynne å fjerne exe-filer på egen hånd. For å være sikker på at PCen ikke er infisert, utfør en full systemskanning.

Hvis datamaskinen ikke er infisert, kan problemet være antivirusinnstillingene dine. Hvis antivirusprogrammet ditt fortsetter å fjerne visse exe-filer, legger du til filen i listen over unntak og kontrollerer om det hjelper. Alternativt kan du prøve å deaktivere bestemte antivirusfunksjoner eller til og med deaktivere antivirusprogrammet ditt helt.

Hvis det ikke virker, bør du kanskje avinstallere tredjeparts antivirus. Selv om du velger å gjøre det, vil du fortsatt være beskyttet av Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten din. Brukere rapporterte problemer med Norton og Malwarebytes, men husk at andre antivirusverktøy kan føre til at dette problemet vises.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, kanskje du bør vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Det finnes mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du leter etter et pålitelig antivirusprogram som ikke vil forstyrre systemet, anbefaler vi at du prøver Bitdefender .

- Last ned Bitdefender Antivirus 2019 (35% rabatt)

Løsning 2 - Prøv å bruke Safe Mode

Hvis exe-filer sletter seg, kan problemet være relatert til innstillingene eller tredjepartsprogrammer. For å feilsøke problemet, anbefales det å legge inn sikker modus og kontrollere om problemet vises der. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen ved hjelp av Windows Nøkkel + I- snarvei .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, gå over til Oppdater og Sikkerhets seksjonen .

 3. Velg Recovery fra venstre rute. I høyre rute klikker du på Startnytt- knappen.

 4. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger. Klikk nå på Restart- knappen.
 5. Du bør nå se en liste over alternativer. Velg versjonen av Safe Mode du vil bruke ved å trykke på den tilhørende tastaturtasten.

Når du har tastet inn i sikker modus, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, kan du starte feilsøking av det. Noen brukere foreslår å kopiere eller trekke ut filen mens du er i sikkermodus, slik at du også kan gjøre det.

Løsning 3 - Prøv å kjøre programmet som administrator

Hvis exe-filer fortsetter å slette seg, kan problemet være mangel på administrative rettigheter. Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å kjøre EXE-filen som administrator. Dette er enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Finn det problematiske programmet.
 2. Høyreklikk på exe-filen og velg Kjør som administrator fra menyen.

Hvis dette løser problemet ditt, må du gjenta denne prosessen hver gang du vil kjøre den exe-filen. Alternativt kan du tvinge programmet til å alltid kjøre med administrative rettigheter. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Høyreklikk den problematiske exe-filen og velg Egenskaper fra menyen.

 2. Gå over til kategorien Kompatibilitet og merk av Kjør dette programmet som administratoralternativ . Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter det har programmet startet med administrative rettigheter, og problemet må løses permanent.

Løsning 4 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis exe-filer fortsetter å slette seg, kan problemet være din brukerkonto. Noen ganger kan kontoen din bli skadet, og siden det ikke er noen enkel måte å fikse det på, anbefales det å opprette en ny brukerkonto. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til kontoen .
 2. Velg Familie og andre personer fra venstre rute. Velg Legg til noen andre til denne PCen fra høyre rute.

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon > Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .
 4. Nå må du bare skrive inn brukernavnet for den nye kontoen og klikke på Neste.

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og kontroller om problemet er løst. Hvis problemet ikke er tilstede på den nye kontoen, flytter du dine personlige filer til den og begynner å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Løsning 5 - Bruk en annen filarkiver

Noen brukere rapporterte at exe-filer sletter seg når du trekker dem ut fra et zip-arkiv. Dette problemet oppstår vanligvis når du bruker et innebygd arkiververktøy i Windows, og for å unngå det, anbefaler brukerne å bytte til en tredjepart arkiver som WinRAR .

Etter å ha byttet til en tredjeparts filarkiver, bør problemet løses helt.

Løsning 6 - Installer de manglende oppdateringene

Hvis exe-filer sletter seg, kan problemet være relatert til manglende oppdateringer. Noen ganger kan det oppstå feil i Windows, men de er vanligvis løst via Windows Update. Windows vil automatisk laste ned og installere manglende oppdateringer, men hvis du vil, kan du sjekke om oppdateringer på egen hånd. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Nå i den høyre ruten klikker du på Sjekk etter oppdateringer .

Windows vil se etter tilgjengelige oppdateringer og laste dem ned i bakgrunnen. Når oppdateringene er installert, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 7 - Utfør ren oppstart

Noen ganger kan slike problemer oppstå på grunn av tredjepartsprogrammer. Noen programmer pleier å starte automatisk med Windows, og de kan føre til at exe-filer sletter seg. For å fikse dette problemet foreslår brukerne å utføre en ren oppstart og deaktiver alle oppstartsprogrammer. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv nå msconfig og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet åpnes. Naviger til kategorien Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk på Deaktiver alle- knappen for å deaktivere alle tilgjengelige tjenester.

 3. Etter å ha gjort det, naviger til Startup- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .
 4. Når Oppgavebehandling åpnes, bør du se en liste over oppstartsprogrammer. Høyreklikk det første programmet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjør dette for alle applikasjoner på listen.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk nå Bruk og OK og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, er det sikkert at en av deaktiverte applikasjoner eller tjenester forårsaket problemet. For å finne grunnårsaken, aktiver deaktiverte tjenester og programmer en etter en eller i grupper. Husk at du må starte datamaskinen på nytt etter at du har aktivert et program eller en tjeneste for å kunne bruke endringer.

Når du har oppdaget årsaken til problemet, fjerner du programmet ved hjelp av en avinstalleringsprogramvare som IOBit Uninstaller .

 • Last ned nå IOBit Uninstaller Free

Løsning 8 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis du fortsetter å ha dette problemet med exe-filer, kan det hende at installasjonen din er ødelagt, og du må reparere den. Du kan reparere installasjonen og beholde alle filene ved å utføre en oppgradering på stedet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Når Media Creation Tool starter, velger du Oppgrader denne PCen nå, og klikk Neste .
 3. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) og klikk på Neste .
 4. Følg instruksjonene på skjermen. Når du har kommet til Klar for å installere skjermbildet, velg Endre hva du skal beholde .
 5. Velg Oppbevar personlige filer og apper, og klikk på Neste .
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppgraderingen.

Etter at du har fullført oppgraderingen, vil du ha en ny installasjon av Windows installert, og alle filene og programmene dine skal forbli intakte. Hvis problemet fortsatt er der, vil neste trinn være å utføre en Windows 10-tilbakestilling.

Exe-filer som fortsetter å slette seg, kan være et problem, men vi håper at du klarte å løse dette problemet med en av våre løsninger.