Fiks: Xbox app fortsetter å lukke på Windows 10

En av hovedtrekkene til Windows 10 er muligheten til å streame videospill fra Xbox One til din PC ved hjelp av Xbox-appen. Vi gjorde en rask guide for hvordan du kobler til Xbox One til Windows 10, men det ser ut til at noen brukere ikke kunne streame spill fordi Xbox-appen fortsetter å lukke. Selv om dette kan være et stort problem, er det heldigvis en løsning tilgjengelig.

Xbox App Holder Avslutning, Hvordan Løs Det?

Mange brukere rapporterte at Xbox-appen fortsetter å stenge på PCen, og dette kan være et stort problem. Når vi snakker om Xbox-appen og dens problemer, er det noen vanlige problemer som brukere opplevde:

 • Xbox-appen krasjer når du streamer, blir med, laster opp video - Dette er noen vanlige problemer med Xbox-appen, og hvis du støter på det, kan du prøve å tilbakestille Xbox-appen til standard.
 • Xbox app fryser Windows 10 - Hvis Xbox-appen din fryser, er det mulig at problemet er relatert til Catalyst Control Center. For å fikse det, må du kanskje deaktivere visse funksjoner.
 • Xbox-appen lukkes tilfeldig - Dette kan skje hvis Xbox-appen ikke er riktig installert. Du kan imidlertid fikse problemet ved å installere det på nytt.
 • Xbox-appen starter ikke Windows 10 - Dette kan være et irriterende problem, og vi dekket det grundig i Xbox-appen vår åpner ikke artikkelen, så vær sikker på å sjekke den ut.
 • Xbox-appen slår seg av - Noen ganger kan Xbox-appen din stenge på grunn av strøminnstillingene, men etter at du forhindrer at skjermen slår av, må problemet løses.
 • Xbox-appen fungerer ikke, vil ikke åpne - Dette er et annet vanlig problem, og vi dekket det grundig i Xbox-appen vår, ikke fungerer / laster ned artikkelen, så vær så snill å sjekke det ut.

Løsning 1 - Slett Xbox Live-meldingene dine

Ifølge brukere kan noen ganger Xbox-appen krasje på grunn av visse meldinger i innboksen din. Vi er ikke sikre på hvorfor dette skjer, men den eneste løsningen så langt er å slette Xbox Live-meldinger. Hvis du ikke kan slette dem ved hjelp av Xbox-appen, kan du alltid bruke Xbox One SmartGlass-appen. Når du har slettet Xbox Live-meldinger, må du logge deg ut av Xbox-appen på Windows 10. Etter at du har logget deg på, må problemer med Xbox-appen bli løst.

Noen brukere rapporterte at problemet kan fortsette, selv etter at du har slettet Xbox Live-meldingene, og for å fikse problemet, må du starte Xbox-appen, vent et øyeblikk, og prøv å sende en melding til en av vennene dine via deres profil. Etter at du har gjort det, bør problemet løses helt.

Løsning 2 - Deaktiver dobbel modus i Catalyst Control Center

Hvis Xbox-appen fortsetter å stenge på din Windows 10-PC, kan problemet være relatert til Crossfire. Hvis du bruker et AMD-grafikkort, kan du løse dette problemet ved å deaktivere dual-modusen i Catalyst Control Center. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Catalyst Control Center og gå til Performance .
 2. Velg nå AMD CrossFireX- kategorien og deaktiver Aktiver AMD CrossFireX for programmer som ikke har tilknyttet applikasjonsprofil .
 3. Lagre endringer.

Når du har deaktivert dette alternativet, bør problemet løses helt og Xbox-appen skal begynne å fungere igjen. Mange brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så sørg for å prøve det ut.

Du kan også prøve å slå av morfologisk filtrering i Catalyst Control Center. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Catalyst Control Center .
 2. Naviger til Gaming-innstillinger og velg 3D-programinnstillinger .
 3. Slå av morfologisk filtrering .
 4. Trykk på Bruk og kontroller om problemet er løst.

Løsning 3 - Slå av EVGA PrecisionX

EVGA PrecisionX er et overklokkingsverktøy for grafikkortet ditt, og selv om det kan gi deg økt ytelse, kan det også forårsake problemer med visse programmer som Xbox-appen. Hvis Xbox-appen fortsetter å lukke på datamaskinen, kan du prøve å deaktivere EVGA PrecisionX for å fikse dette problemet.

Løsning 4 - Bytt til favorittliste når Xbox-appen starter

Ifølge brukerne ser det ut til at Xbox-appen lukkes hver gang den åpnes på grunn av noen merkelige feil relatert til vennelisten. Brukerne rapporterer at vennelisten ikke lastes for dem, og etter noen sekunder lukker Xbox-appen seg selv. Dette skjer hver gang, og for å fikse det, trenger du bare å raskt bytte til favorittlisten. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Start Xbox-appen. Du kan gjøre det ved å trykke på Windows Key + S og skrive inn Xbox . Velg Xbox fra listen over resultater.

 2. Så snart Xbox-appen starter, bytt fra Venner til Favoritter- listen.

 3. Xbox-appen skal fungere skikkelig nå, så lenge du ikke bytter tilbake til vennelisten.

Hvis denne løsningen fungerer for deg, husk at du må repetere det hver gang du starter Xbox-appen på din Windows 10-enhet.

Løsning 5 - Forhindre at skjermen sover

Dette er en uvanlig løsning, men hvis Xbox-appen lukkes på PCen, kan problemet være strøminnstillingene dine. Tilsynelatende, hvis skjermen din er satt til å sovne eller slå seg av, kan det noen ganger føre til problemer med Xbox-appen og føre til at den krasjer.

Ved å endre strøminnstillingene og forhindre at skjermen sover, kan du kanskje løse dette problemet. For å gjøre endringer i strømstyringsplanen må du bare gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn strøminnstillinger . Velg nå Strøm- og søvninnstillinger fra listen.

 2. Innstillinger-appen åpnes nå. Gå til ytterligere strøminnstillinger i kategorien Relaterte innstillinger .

 3. Du vil nå se listen over kraftplaner på PCen din. Finn strømplanen du bruker, og klikk på Endre planinnstillinger ved siden av den.

 4. Sett Slå av skjermbildet til Aldri, og klikk Lagre endringer .

Etter å ha gjort det, vil skjermen din ikke vise seg lenger, og det bør forhåpentligvis løse problemet med Xbox-appen.

Løsning 6 - Installer Xbox-appen på nytt

Hvis Xbox-appen lukkes hele tiden på Windows 10, kan det hende det er noen problemer med selve appen. Du kan imidlertid være i stand til å fikse dette problemet ved å installere Xbox-appen på nytt. For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn powerhell . Velg Windows PowerShell fra listen over resultater, høyreklikk den og velg Kjør som administrator .

 2. Når PowerShell starter, skriv inn Get-AppxPackage * xboxapp * | Fjern-AppxPackage og trykk Enter for å kjøre den.

Når Xbox-appen er fjernet, åpner du Windows Store og laster ned Xbox-appen igjen. Når Xbox-appen er installert, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 7 - Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Store-apper

Xbox-appen er en Windows Store-app, og hvis du har problemer med det, kan du kanskje fikse dem ved å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet. Som du sikkert vet, har Windows alle slags feilsøkingsverktøy som er utviklet for å løse vanlige problemer automatisk, og noen ganger kan disse feilsøkingsverktøyene løse dette problemet.

For å bruke feilsøking for Windows Store-apper, gjør du følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan åpne den enkelt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.

 3. Velg Feilsøking fra menyen til venstre. Velg Windows Store Apps fra listen. Klikk på Kjør feilsøkingsknappen for å starte feilsøkingsprogrammet.

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprosessen.

Når feilsøkingen er ferdig, må du kontrollere om problemet med Xbox-appen fortsatt er der.

Løsning 8 - Pass på at Xbox app og systemet er oppdatert

Hvis du har problemer med Xbox-appen på PCen, kan du kanskje fikse dem ved å oppdatere Xbox-appen til den nyeste versjonen. For å se etter oppdateringer i Microsoft Store, gjør du bare følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv butikk . Velg Microsoft Store fra listen over resultater.

 2. I Windows Store klikker du på menyikonet øverst til høyre og velger Nedlastinger og oppdateringer .

 3. Klikk nå på knappen Få oppdateringer .

Etter å ha gjort det, bør Xthe-boksen app oppdateres og problemet løses. I tillegg til å oppdatere Xbox-appen din, er det også viktig å holde systemet oppdatert. For det meste holder Windows 10 seg oppdatert, men du kan se etter oppdateringer når som helst ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.
 3. Klikk på Søk etter oppdateringer .

Windows vil nå se etter tilgjengelige oppdateringer. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen og installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Etter at både systemet ditt og Xbox-appen er oppdatert, bør problemet med Xbox-appen være fullstendig løst.

Løsning 9 - Tilbakestill Xbox-appen

Hvis Xbox-appen fortsetter å lukke, er det en måte å fikse det på å tilbakestille det til standard. Ved å gjøre det, fjerner du alle innstillingene og hurtigbufferen, og forhåpentligvis blir problemet løst. For å tilbakestille Xbox-appen må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Apps- delen.

 2. Velg Xbox fra listen og klikk på Avanserte alternativer.

 3. Bla ned til Tilbakestill- delen og klikk på Tilbakestill .

 4. Klikk på Tilbakestill- knappen igjen for å bekrefte.

Etter at du har gjort det, blir Xbox-appen tilbakestilt til standard og problemet skal løses.

Xbox-appen er flott på Windows 10, men hvis Xbox-appen din lukkes på deg, kan du prøve noen av våre løsninger. Vi har også dekket hva som skal gjøres hvis Xbox-appen din ikke åpnes på Windows 10, så du vil kanskje også se på den artikkelen hvis dette også er et problem du opplever.