Dummy's guide: Bytt til lave teksturer for å øke spillopplevelsen din

Så, du har nettopp lastet ned ditt nyeste spill gjennom Microsoft Store eller damp, og du er klar til å starte opp og ha det gøy.

Men når spillet ditt starter, føles det sakte og hakkete. I tillegg finner du også at grafikken ikke er så lett på øynene, på grunn av lave teksturer .

Høres dette scenariet kjent for deg? I så fall kan de enkle tipsene nedenfor hjelpe deg med å få mest mulig ut av spillene dine.

Du må først selvfølgelig besøke skjerminnstillingene i spillet ditt. Disse innstillingene kan vanligvis nås på hovedmenyen i spillet ditt.

I denne artikkelen vil vi diskutere hva hver type skjerminnstilling gjør, og hvordan du endrer dem for å gjøre spillet ditt bedre og bedre. La oss komme i gang med den første og viktigste innstillingen.

Hvordan fikse teksturproblemer i spill

Lav teksturkvalitet

I et nøtteskall er teksturer skinn som legges på 3D-modeller og miljøer. Kanskje et av de mest åpenbare og populære eksemplene på lave teksturer er Minecraft-spillet fra Microsoft.

Minecraft ser bra ut, men uten skikkelig teksturer i andre spill, vil de se ren og kjedelig ut. Teksturer legger til detaljer og estetikk i et spill. Kanskje du spiller et åpent verdensspill og legger merke til blomstene på trærne og fotsporene dine i sanden. Disse grafiske fordelene er alle til stede fordi spillet bruker gode teksturer.

Selvfølgelig er det viktig å merke seg at jo mer intrikate teksturer er i et spill, jo mer krevende vil det være på datamaskinen. Spesielt krever teksturkvalitet dedikert videominne eller VRAM.

Så hvis grafikkortet ikke har den nødvendige mengden VRAM for spillet du spiller, vil du sannsynligvis oppleve uregelmessig stamming eller kort "fryser" i spillet ditt.

Beste måten å endre teksturkvalitet

Så, åpenbart vil du ha de beste kvalitetsteksturene i spillet ditt. Høye teksturer kan gjøre spillet ditt langt mer nedsenkende og vakkert enn lite teksturer. Det kan til og med virke som om du spiller et helt nytt spill når du spiller på de høyeste teksturer.

Men som nevnt ovenfor kan høye teksturer muligens forårsake ytelsesproblemer. Derfor, hvis spillet ditt fryser nå og da, anbefales det å redusere teksturkvaliteten i spillets innstillinger.

På den annen side, hvis spillet ditt kjører jevnt, kan du prøve å slå grafikken høyere for å se om datamaskinen din kan håndtere den.

Vedtak

I utgangspunktet viser oppløsningen til spillet ditt eller skjermen hvor mange piksler som kan være tilstede i spillets bilder. Å ha høy oppløsning er svært viktig da det vil påvirke kvaliteten på spillets bilder betydelig.

Heldigvis vil de fleste moderne skjermer tillate deg å spille spillene dine i minst 1080p eller 720p. Innstillingene for ditt spill kan imidlertid ikke konfigureres til optimal oppløsning.

Det er viktig å endre spillet ditt til den høyeste oppløsningen, da det vil påvirke hvordan spillet ditt ser ut. For eksempel betyr høyere oppløsninger at spillet ditt vil se jevnere, skarpere og bare mer attraktivt generelt.

Hvis du setter spillets oppløsning på plass, blir det imidlertid mer stress på datamaskinen, nemlig grafikkortet ditt. Så, hvis spillet ditt begynner å kjøre på en generell lav FPS, vil du kanskje endre oppløsningen til spillet ditt.

Noen skjermer er i stand til å vise 4k oppløsninger. Dette vil imidlertid være svært krevende på GPU. Så vil du sørge for at du har riktig maskinvare før du setter spillet i 4k oppløsningsmodus.

Slik endrer du oppløsningsinnstillingene best

Hvis din GPU kan håndtere det, kan du prøve å kjøre spillet til oppløsningen på skjermen. Med andre ord, hvis du har en 1080p skjerm, kjør du spillet ditt på 1920 × 1080.

Hvis du har en 4k-oppløsning, kjør du spillet på 3840 × 2160. Selvfølgelig, hvis du har en gammel skjerm, kan det bare være mulig å vise oppløsninger under 1080p riktig.

Siden oppløsningen av et spill har mest innvirkning på datamaskinen din, kan endring av det gjøre et tidligere spill som ikke spilles bli tilpasningsdyktig.

Anti Aliasing

Anti Aliasing er et annet viktig verktøy som brukes til å gjøre spillet ditt bedre og jevnere. For å forstå hvordan dette virker, la meg forklare hva aliasing er i utgangspunktet.

Aliasing skjer når spillet ditt produserer pixelerte bilder som ser veldig unaturlig og ubehagelig ut. Det fører til at visse 3D-objekter i spillet har grove kanter, eller det skaper pigger på linjer som skal være rett.

Med anti-aliasing vil spillet se jevnere, mer naturlig og ha mindre "kanter" på 3D-objekter.

Det finnes mange typer anti-aliasing. Men for enkelhets skyld vil vi ikke gå inn i de forskjellige typene her. Det er bare viktig å vite at anti-aliasing har en lignende innvirkning på spillet som oppløsningskvaliteten. Slå på vil hovedsakelig påvirke GPUen i datamaskinen.

Synsfelt

Ok, slik at endringsfeltet for spillet ditt ikke påvirker ytelsen eller grafikken mye. Det kan imidlertid brukes til å få en liten konkurransefortrinn over motstanderen din.

La meg forklare, synsfelt øker hvor mye du kan se på skjermen. I utgangspunktet, hvis du øker FOV vil du kunne se flere av dine surrondings på et gitt tidspunkt. Dette vil imidlertid gjøre objekter i midten av skjermen ser mindre ut.

Så, åpenbart, du vil ikke slå FOV din for høy eller for lav. En høyere FOV kan gi deg mer visuell kunnskap om omgivelsene dine i et skytespill, men det vil gjøre objekter mindre, noe som vil være vanskeligere å sikte på.

Nivået på FOV kommer egentlig ned til personlig preferanse, da det ikke påvirker datamaskinens ytelse som å slå det opp eller ned.

Anisotropisk filtrering

Denne typen filtrering gjør teksturer i avstand mer skarp og estetisk tiltalende.

Uten anisotrop filtrering vil objekter i avstanden se mindre detaljerte ut og uskarpe, selv om bildene i spillet ditt spill er skarpe.

Så det er viktig å slå på denne innstillingen. Hvis du kjøpte en ny GPU, vil den trolig være i stand til å håndtere de fleste spill på AF 16x.

Men hvis du får et betydelig tap av FPS, kan du prøve å senke din anisotropiske filtrering ned til 2x. Det vil fortsatt være en merkbar forskjell, selv om AF-innstillingene er skrudd ned til 2x.

  • LES OGSÅ: Topp 5 + spillboosterprogramvare for Windows 10

VSync, Refresh Rate og triple buffering

Oppdateringsfrekvensen viser hvor mange ganger skjermen oppdaterer grafikk per sekund. Med andre ord er de fleste moderne skjermer 60Hz-skjermer. Dette betyr at maksimalt antall FPS du kan se på disse skjermene er 60.

Så, selv om spillet ditt viser FPS høyere enn 60, ser du fremdeles bare 60 FPS. Men det er selvfølgelig moderne skjermer som har 120Hz eller høyere.

Noen ganger, hvis du er i spillet FPS, er høyere enn hva skjermen din kan håndtere, så vil det bli skjermen. Dette betyr at grafikken din noen ganger vil se ut som den er blitt revet i to.

Skjermtriving gir åpenbart ikke en god spillopplevelse, derfor er VSync-funksjonen brukt til å synkronisere skjermoppdateringshastigheten til GPU-utgangen.

Bruke VSync vil eliminere skjermen rive. Men hvis spillet ditt faller under 60 FPS, vil VSync automatisk sette spillet ditt til 30 FPS. Dette vil redusere ytelsen betydelig.

Det er ganske komplisert problem at funksjonen "trippelbuffering" forsøker å adressere. Imidlertid har mange spill ikke trippelbufferfunksjonen.

Det anbefales at du bruker VSync hvis spillets FPS alltid er en god del høyere enn 60 FPS. På den annen side, hvis du får hyppige dråper FPS i spillet ditt, kan du kanskje slå VSync av.

Sammendrag

Det kan ta noen forsøk før du får den perfekte innstillingen for spillet ditt.

Men etter å ha eksperimentert litt og bruker informasjonen ovenfor, bør du kunne endre innstillingene på en slik måte at du får den perfekte balansen mellom ytelse og grafikkvalitet.