Handlingssenteret åpnes ikke i Windows 10 [Fix]

Action Center lar deg se viktige varsler i Windows 10. I tillegg lar denne funksjonen deg se meldinger fra ulike Universal-apper også. Action Center er ganske nyttig, men noen Windows 10-brukere rapporterte at Action Center ikke vil åpne på PCen.

Handlingssenter vil ikke åpne i Windows 10, hvordan fikse det?

Innholdsfortegnelse:

 1. Bruk ShellExView
 2. Slå av datamaskinen
 3. Slett Arial Smal skrift
 4. Bruk PowerShell
 5. Last ned den nyeste Windows-oppdateringen
 6. Deaktiver Outlook 2016-varslinger
 7. Skann C-stasjonen
 8. Start Windows 10 i sikkermodus
 9. Start Windows Utforsker på nytt
 10. Bruk Group Policy Editor
 11. Rediger registeret ditt
 12. Kjør diskopprydding
 13. Bruk Advanced SystemCare-verktøyet
 14. Fjern problematiske applikasjoner
 15. Bruk SFC- og DISM-skanning
 16. Bytt til høy kontrast tema
 17. Gi nytt navn til Usrclass-filen
 18. Sett oppgavelinjen til automatisk skjult modus
 19. Deaktiver og aktiver Aktivitetssenter
 20. Deaktiver visse oppstartsposter
 21. Utfør systemgjenoppretting
 22. Utfør en oppgradering på stedet

Fix - Windows 10 Action Center åpnes ikke

Løsning 1 - Bruk ShellExView

Ifølge brukerne kan dette problemet skyldes kontekstmenyelementer. For å fikse dette problemet må du bruke ShellExView eller et annet lignende program som kan redigere kontekstmenyelementer. For å løse problemet, gjør følgende:

 1. Last ned og kjør ShellExView.
 2. Når applikasjonen starter, finner du Security & Maintenance.cpl og Windows Management Instrumentation.cpl . Deaktiver disse alternativene. Vent noen sekunder og aktiver dem igjen. Lagre endringer og lukk ShellExView. Hvis du ikke finner disse alternativene, fjerner du avkrysningsboksen Skjul alle Microsoft-tjenester .
 3. Start nå datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, bør Action Center begynne å fungere igjen uten problemer.

Løsning 2 - Slå av datamaskinen

Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å slå av PCen. Windows 10 bruker som standard hurtig oppstartsalternativ som ikke slår av PCen. Derfor må du slå av PCen ved å holde på strømknappen i flere sekunder. Slå på PCen igjen og kontroller om problemene i Action Center er løst.

Noen brukere foreslår også å bare logge av og logge inn igjen for å fikse dette problemet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Klikk på brukerikonet og velg Signout- alternativet fra menyen.
 3. Logg deg nå tilbake til Windows 10.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst.

Løsning 3 - Slett Arial Smal skrift

Flere brukere rapporterte at problemet skyldtes Arial Narrow skrift. Skriftfilen kan bli ødelagt, og det kan føre til at visse Windows-komponenter, for eksempel Action Center, slutter å fungere. For å fikse problemet må du fjerne Arial Narrow skrift. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn skrifter. Velg Fonter fra menyen.

 2. Fonter- vinduet vises nå med listen over alle installerte skrifttyper. Naviger til Arial .

 3. Finn Arial Smal, høyreklikk den og velg Slett fra menyen.

Når du har slettet fonten, bør Action Center begynne å fungere igjen uten problemer. Hvis du trenger skrifttypen, må du kanskje hente den fra en fungerende PC og installere den på nytt.

Løsning 4 - Bruk PowerShell

Ifølge noen få brukere klarte de å løse problemet ved å kjøre PowerShell. Dette er et kraftig og avansert kommandolinjeverktøy, derfor anbefaler vi sterkt at du oppretter et systemgjenopprettingspunkt og backup hvis noe går galt. Husk at denne løsningen er potensielt farlig, så du bruker den på egen risiko. For å fikse problemet ved hjelp av PowerShell, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn powerhell . Finn Windows PowerShell, høyreklikk det og velg Kjør som administrator .

 2. Lim inn følgende linje i PowerShell:
  • Get-AppXPackage -AllUsers | Hvor-objekt {$ _. InstallLocation -like "* SystemApps *"} | | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

 3. Trykk nå på Enter for å kjøre kommandoen.

Etter at kommandoen er utført, lukk PowerShell og kontroller om problemet er løst. Hvis du støter på problemer etter at du har kjørt denne kommandoen, må du huske å bruke Systemgjenoppretting for å gjenopprette PCen.

Løsning 5 - Last ned den nyeste Windows-oppdateringen

Flere brukere rapporterte at installeringen av de nyeste Windows-oppdateringene løste problemet for dem. For å forbedre stabiliteten og fikse visse problemer, løser Microsoft ofte nye oppdateringer. I de fleste tilfeller vil Windows 10 automatisk installere alle oppdateringer, men du kan også sjekke om oppdateringer manuelt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger.
 2. Gå til Oppdaterings- og sikkerhetsseksjonen . Naviger til Windows Update- fanen og klikk på Kontroller for oppdateringer- knappen. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, laster Windows 10 ned og installerer dem automatisk.

Når du har installert de nyeste oppdateringene, må du kontrollere om problemet er løst. Husk at installering av de nyeste oppdateringene ikke er universell løsning, og problemet kan forbli selv etter oppdatering av Windows.

Løsning 6 - Deaktiver Outlook 2016-varslinger

Ifølge brukere er problemet med Action Center forårsaket av Outlook 2016. Det ser ut til at Outlook-varsler er ansvarlige for dette problemet. Ifølge brukerne vil Outlook-varslinger ikke lenger vises etter en stund, og til slutt vil de forhindre at Action Center åpnes. For å fikse problemet, må du deaktivere Outlook 2016-varslinger. Etter dette har Action Center begynt å jobbe igjen.

Løsning 7 - Skann C-stasjonen

Noen ganger kan Action Center slutte å fungere hvis filene dine er skadet. Hvis det er tilfelle, ville det beste handlingsalternativet være å skanne C-stasjonen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) fra listen.

 2. Når Command Promp starter, skriver du inn chkdsk C: / f og trykker Enter . Du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt for å utføre skanningen, så sørg for å gjøre det.
 3. Vent til skanningen skal fullføres.

Når skanningen er fullført, kontroller om problemet er løst.

Løsning 8 - Start Windows 10 i sikkermodus

Få brukere rapporterte at de klarte å løse problemet ved å starte Windows 10 i Safe Mode. For å starte Windows 10 i sikkermodus gjør du følgende:

 1. Åpne Start-menyen og klikk på strømknappen. Hold Shift- tasten på tastaturet og velg Start på nytt fra menyen.

 2. Når datamaskinen har startet på nytt, velger du Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk nå på Restart- knappen.
 3. Når datamaskinen har startet på nytt, velger du hvilken som helst versjon av den sikre modusen ved å trykke på den aktuelle tasten.
 4. Når sikker modus starter, må du kontrollere om Action Center fungerer. Hvis Action Center virker, start datamaskinen på nytt og start Windows 10 normalt.

Dette er en enkel løsning, og siden det ikke krever noen ekstra handlinger, må du prøve det.

Løsning 9 - Start Windows Utforsker på nytt

Ifølge brukere kan du løse dette problemet ved å starte Windows Utforsker på nytt. Dette er relativt enkelt, og for å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling.
 2. Når Oppgavebehandling starter, finn Windows Utforsker- prosess. Høyreklikk på det og velg Start på nytt fra menyen.

Alternativt kan du lukke Windows Utforsker og starte den på nytt manuelt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Oppgavebehandling .
 2. Finn Windows Utforsker- prosessen og høyreklikk den. Velg Avslutt oppgave fra menyen.

 3. Etter å lukke Windows Utforsker i Oppgavebehandling klikker du på Fil> Kjør ny oppgave .

 4. Skriv inn explorer og klikk OK eller trykk Enter for å starte Windows Explorer igjen.

Når Windows Explorer har startet på nytt, må du kontrollere om problemet er løst. Dette er kanskje ikke den permanente løsningen, så du må gjenta det hver gang problemet oppstår.

Løsning 10 - Bruk Group Policy Editor

Ifølge få brukere kan du løse dette problemet ved å endre de få alternativene i Gruppepolicyredigerer. For å gjøre det må du følge disse enkle trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn gpedit.msc. Trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til Lokal datapolicy> Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> Startmeny og oppgavelinje .
 3. Dobbeltklikk på Fjern meldinger og handlingssenter i høyre rute.

 4. Velg Ikke konfigurert eller deaktivert, og klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Når du har gjort det, må du kontrollere om Action Center fungerer som det skal.

Det er også en annen løsning som involverer Group Policy Editor. Denne løsningen krever at du endrer to verdier, og du kan utføre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Gruppepolicyredigerer .
 2. I venstre rute navigerer du til Lokal datapolicy> Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> Startmeny og oppgavelinje .
 3. I den høyre ruten finner du og dobbeltklikk på Force klassisk startmeny .

 4. Velg Aktivert alternativ og klikk på OK .

 5. Finn nå Start Layout- alternativet og dobbeltklikk på det.

 6. Velg Deaktivert, og klikk Apply og OK for å lagre endringer.
 7. Etter å ha gjort det, lukk alt og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, kontroller du om problemet er løst.

Løsning 11 - Rediger registeret ditt

Hvis du ikke kan åpne Action Center på Windows 10, må du kanskje gjøre noen endringer i registeret ditt. Endring av registeret kan føre til stabilitetsproblemer, derfor anbefaler vi deg å lage en sikkerhetskopi av registeret ditt, bare hvis noe går galt. For å endre registret gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit.

 2. Etter at Registerredigering er åpnet, går du til HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows- nøkkelen i venstre rute.
 3. Utvid Windows- tasten og se etter Explorer- tasten. Hvis du ikke har denne nøkkelen tilgjengelig, må du opprette den. For å gjøre det, høyreklikk Windows- tasten og velg Ny> Tast . Skriv inn Explorer som navnet på den nye nøkkelen.

 4. Naviger nå til den nyopprettede Utforsker- tasten. Høyreklikk på det tomme rommet i høyre rute og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters) . Angi DisableNotificationCenter som navnet på den nye DWORD.

 5. Dobbeltklikk DisableNotificationCenter DWORD og kontroller at DisableNotificationCenter Value data er satt til 0. Klikk OK for å lagre endringer.

 6. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet på nytt, må du kontrollere om Action Center fungerer som den skal.

Det er også en annen registerredigering som kan hjelpe deg med dette problemet. Ifølge brukerne må du deaktivere nytt handlingssenter fra Registerredigering: Gjør dette ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Registerredigering .
 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionImmersiveShell- nøkkelen.
 3. Opprett en ny DWORD og navngi den UseActionCenterExperience .
 4. Åpne den nye DWORD og sett Verdidata til 0. Klikk OK for å lagre endringer.

 5. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt.

Når du har gjort endringene, bør Action Center begynne å fungere igjen. Brukerne rapporterte at dette problemet var forårsaket av Outlook-varsler, så vær sikker på at du fjerner dem fra Action Center. Etter å ha gjort det, deaktivere Outlook-varsler og fjern UseActionCenterExperience DWORD fra registret.

Løsning 12 - Kjør diskopprydding

Noen ganger kan midlertidige filer eller gjenværende filer forårsake problemer med Windows 10. Få brukere rapporterte at de løste problemet ved å fjerne gamle og midlertidige filer. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn opprydding . Velg Diskopprydding fra menyen.

 2. Velg systemstasjonen, som standard skal den være C :, og klikk på OK- knappen.

 3. Diskopprydding vil nå analysere stasjonen. Vent til prosessen er ferdig.
 4. Velg filene du vil fjerne. I de fleste tilfeller kan du velge alle filer. Klikk nå OK- knappen.

 5. Vent mens Diskopprydding fjerner de valgte filene.

Når prosessen er ferdig, prøv å åpne Action Center og se om problemet er løst.

Løsning 13 - Bruk Advanced SystemCare-verktøyet

Ifølge brukerne klarte de å løse problemet med Action Center ganske enkelt ved hjelp av Advanced SystemCare-verktøyet. Denne applikasjonen har et lite verktøy kalt Smart Defrag som kan optimalisere applikasjoner. Få brukere rapporterte at bruk av Smart Defrag-funksjonen i Advanced SystemCare-verktøyet løst problemet for dem, så du vil kanskje prøve å bruke dette programmet.

Løsning 14 - Fjern problematiske applikasjoner

Noen ganger kan tredjepartsprogrammer forårsake problemer med Action Center. Brukere rapporterte at Akami NetSession forårsaket dette problemet på PCen. Hvis du har installert dette programmet, anbefaler vi sterkt at du fjerner det. For å gjøre dette, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når appen Innstillinger åpnes, går du til System- delen. Velg kategorien Apps og funksjoner .

 3. Liste over alle installerte applikasjoner vises nå. Finn Akami NetSession, velg det og klikk på Avinstaller- knappen.

Når du har fjernet programvaren, må du kontrollere om problemet er løst. Husk at andre programmer også kan føre til at dette problemet oppstår. Dette betyr at du kanskje må fjerne flere applikasjoner for å fikse dette problemet. Flere brukere rapporterte at fjerning av Dropbox og Apple-applikasjoner løste problemet for dem, så sørg for å prøve det også.

Løsning 15 - Bruk SFC- og DISM-skanning

Hvis Action Center ikke åpnes på din Windows 10-PC, kan det hende at kjernekomponenter i Windows er skadet eller skadet. Hvis det er tilfelle, må du kanskje bruke SFC-skanning for å fikse problemet. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Når Command Prompt starter, skriver du inn sfc / scan og trykker Enter .
 3. Vent til skanningen skal fullføres.
 4. Etter det, lukk Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Hvis problemet fortsatt varer, må du kanskje kjøre DISM-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommandoer:
  • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Scanhealth
  • DISM.exe / Online / Cleanup-bilde / Restorehealth
 3. Vent på at kommandoene skal fullføres. DISM prosessen kan ta 15 eller flere minutter, så pass på at du ikke forstyrrer den.

Når prosessen er fullført, kontroller om Action Center fungerer.

Løsning 16 - Bytt til høy kontrast tema

Få brukere rapporterte at du kan fikse problemet med Action Center ved å bytte til High Contrast-tema. Dette er ganske enkelt, og for å gjøre det, må du følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn tema . Velg Endre tema- alternativet.

 2. Personliggjøringsvinduet vil nå vises. Rull ned og velg en av tilgjengelige High Contrast Themes .

 3. Når du har gjort det, må du kontrollere om Action Center fungerer som det skal. Hvis ja, gå tilbake til det opprinnelige temaet.

Dette er en enkel løsning, men det kan fungere for noen brukere, så vær sikker på å prøve den ut.

Løsning 17 - Gi nytt navn til Usrclass-filen

Ifølge få brukere kan du kanskje fikse problemet med Action Center ved å gi nytt navn til Usrclass-filen. Husk at denne løsningen vil fjerne alle fliser fra Start-menyen. I tillegg vil denne løsningen endre temaet ditt til High Contrast-temaet, så du må gå tilbake til originalen. For å endre Usrclass-fil, må du opprette en ny administratorkonto. For å opprette en ny konto gjør du følgende:

 1. Gå til Innstillinger-appen og klikk på Kontoer .
 2. Gå til avsnittet Familie og andre personer . I delen Andre personer klikker du på Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Klikk på Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn brukernavnet for den nye kontoen din og klikk på Neste for å fullføre etableringsprosessen.

 6. Logg ut av din nåværende konto og bytt til den nye.

Etter at du har byttet til en ny konto, må du finne Usrclass-filen på din gamle konto. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Naviger til C: UsersYour_old_user_account_nameAppDataLocalMicrosoftWindows . Hvis denne mappen ikke er tilgjengelig, må du avsløre skjulte filer for å få tilgang til den. For å gjøre det, klikk på Vis- menyen og sjekk Skjulte elementer .

 2. Gi nytt navn til filen fra Usrclass.dat til Usrclass.dat.old .
 3. Logg deg av kontoen din og logg deg tilbake til den gamle kontoen.

Etter å ha gjort det, bør problemet løses helt og alt skal begynne å fungere igjen. Hvis det ikke virker, vil du kanskje flytte alle filene dine og bytte helt til den nye kontoen.

Løsning 18 - Angi oppgavelinjen i automatisk skjult modus

Hvis Handlingssenter ikke åpnes, kan du kanskje fikse det ved å aktivere automatisk skjulmodus. For å gjøre det må du følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk oppgavelinjen og velg Innstillinger fra menyen.

 2. Slå på Skjul automatisk oppgavelinjen i skrivebordsmodus og skjul oppgavelinjen automatisk i alternativene for tabletmodus.

 3. Når du har gjort det, må du kontrollere om Action Center fungerer som det skal.

Hvis handlingssenteret fungerer normalt, kan du deaktivere automatisk skjulalternativer og kontrollere om handlingssenteret fortsatt fungerer.

Løsning 19 - Deaktiver og aktiver Action Center

Ifølge brukerne kan deaktivere og aktivere Action Center fra Innstillinger-appen noen ganger løse dette problemet. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Tilpasning- delen.
 2. Velg Aktivitetslinje- fanen og velg Slå systemikoner på eller av .

 3. Finn Action Center på listen og slå den av.

 4. Etter å ha gjort det, start datamaskinen på nytt.
 5. Gjenta de samme trinnene og slå på Action Center igjen.

Løsning 20 - Deaktiver visse oppstartsposter

Ifølge brukerne kan noen ganger krevende oppstartsposter forhindre at Action Center åpnes. For å fikse problemet, kan du prøve å deaktivere disse elementene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Oppgavebehandling .
 2. Naviger til kategorien Oppstart .
 3. Liste over alle oppstartsprogrammer vises. Se etter oppstartsposter som har høy oppstartseffekt. Finn de aktuelle programmene, høyreklikk på dem og velg Deaktiver fra menyen.

Sjekk om det løser problemet. Hvis problemet fortsatt vedvarer, vil du kanskje deaktivere alle oppstartsprogrammer og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 21 - Utfør systemgjenoppretting

Ifølge brukerne kan du kanskje løse dette problemet ved å utføre en Systemgjenoppretting. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra menyen.

 2. Systemegenskaper- vinduet åpnes nå. Klikk på Systemgjenopprett- knappen.

 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, velger du Velg et annet gjenopprettingspunkt- alternativ. Klikk på Neste .

 4. Merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg ønsket gjenopprettingspunkt og klikk på Neste . Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Systemgjenoppretting er et anstendig verktøy, men noen ganger kan du kanskje ikke løse problemer med det. Derfor foreslår vi at du laster ned dette verktøyet i stedet. Programmet kan løse problemer med Action Center, men det kan også hjelpe deg med maskinvarefeil og skadelig programvareinfeksjoner.

Løsning 22 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis du fortsatt har problemer med Action Center, må du kanskje utføre oppgradering på stedet. For å gjøre det, må du laste ned Windows 10 ISO-fil fra Microsofts nettsted. Etter å ha gjort det, monter ISO-filen og kjør setup.exe .

Følg instruksjonene på skjermen for å utføre en oppgradering. Husk at utføre oppgradering på stedet kan fjerne noen av filene, derfor anbefaler vi deg å lage en sikkerhetskopi. In-place oppgradering lar deg også beholde filene dine, så vær sikker på at du velger dette alternativet under installasjonen.

Handlingssenter er en stor del av Windows 10, men hvis det ikke fungerer på PCen, må du prøve noen av våre løsninger.